Карактеристике крушке Уссуријске крушке

За вртлара, аматер који жели проширити предњу башту не требају специјализоване вештине.То је због чињенице да већина воћних стабала уз правилну негу, може пружити високе приносе.Дрвеће на тржишту може се узгајати у нашим климатским условима.Није изузетак "северни" представник воћака - Уссуријска крушка, која је данас популарна, а налази се у многим воћњацима и хортикултурним фармама.

„Северни“ представник воћних стабала - Уссуриискаиа крушка

Које су карактеристике сорте?

Уссуријска крушка је украсна сорта коју је 1857. године узгојио руски ботаничар Карл Максимовић.По висини сорта достиже од 10 до 15 метара.Широка и густа пирамидална круна - једна од главних карактеристика Уссурске крушке, пружа прилично ниску стопу раста и развој биљке.Гране дрвећа имају израслине - бодље.Лишће усусријеве крушке су зелене одозго, а светло тупо одоздо са ефектом сјаја.Упечатљива особина овог воћног стабла је изражен пријатан мирис цвијета.

Пречник плодова сорте Уссури варира од три до пет центиметара нешто издуженог облика.Воће сазријева крајем љета - почетком јесени.Кора има и зелену и жуту боју, а неке плодове може имати и црвену боју са стране. Месо је другачије слаткоће, али показује опипљив укус, испресован каменим ћелијама жућкасте или беле боје. Да би камене ћелије нестале, довољно је да осигурају сазревање плода, јер ће због тога крушка добити пријатан укус и постати мекша.

Карактеристична одлика усусријеве крушке је њена разноликост, јер, у зависности од места садње и климатских услова, може да промени тежину и пречник плода, скалу боја, па чак и његов укус. Зато саднице тврде да је оснивач потпуно нове, јединствене сорте. Узевши у обзир ову необичну особину, професионални узгајивачи користе Уссурску крушку како би прешли са другим сортама и добили нове узорке.Осуришка крушка није каприциозна за тло , што проширује географију његовог узгоја.

Исправно се искрцавамо

Да би се крушка ове сорте осећала угодно, потребна јој је земља која има довољан показатељ упијања воде, мочварна за узгој усусријеве крушке апсолутно није погодна. Непожељно је одабрати мјесто за слијетање које је под утјецајем вјетра.

Најбоље вријеме за засађивање дрвета је јесен и прољеће. За припрему земљишта за садњу, спроводите активности:

  • припремити јаму за садњу дубине од 80 центиметара и пречника од око 1 метра (у зависности од величине кореновог система);
  • нанети ђубриво (користити 1 килограм дрвеног пепела и пола креча).

Јесен и пролеће ће бити оптимално време за садњу дрвета

Садница се ставља у припремљену јаму и прекрива земљом. Да би се осигурао нормалан раст и формирање стабла на малој удаљености, возите се дрвеним колцем, које се касније користи као подлога за садњу. Уссурска крушка се не односи на сорте које су осетљиве на сушење - мора се редовно залијевати, уз очекивање да најмање 2-3 канте воде падну испод сваког стабла.

Опис сорте Усурија крушке указује на то да спада у ред неплодних биљака, тако да су за нормално опрашивање и плодоношћу потребне друге сорте воћака које се налазе у близини.

Царе

Уссуријска крушка захтијева бригу, што није тешко за неискусне вртларе. Опис овог процеса укључује:

  • заливање;
  • малчирање;
  • склониште;
  • орезивање;
  • ђубриво;
  • заштита.

Залијевање Уссурске крушке је једноставно и састоји се од редовног наводњавања у прољетној и љетњој сезони. Најбољи начин за крушку је посипање, што осигурава максималну производњу влаге у коријенском систему стабла. Осим тога, ефикасан је начин копања ровова промјера од 10 до 15 центиметара око дебла дрвета гдје се сипа вода. У периоду значајног пораста просјечне дневне температуре - повећава се регуларност наводњавања.

Стабла оплодње и обрезивања

Препоручује се малчирање усусријеве крушке користећи органске материјале користећи траву или лишће. Прво малчирање се врши током садње, а касније - у јесен. Мулцх штити од корова, осигуравајући нормалан раст биљака.

Обрезивање се не врши прве године након садње

Склониште за крушке за зимски период је важна процедура, а Уссурска сорта, упркос хладној отпорности, није изузетак. Покријте доњи део трупа, а за ове потребе препоручујемо употребу папира или трске. Када падне снијег, формирајте хумак у кругу дебла.

Обрезивање се не врши у првој години након садње. Већ следеће године формирамо круну.

Опис процеса ђубрења је једноставан: храњење треба вршити према пречнику јарка, који се поклапа са круном дрвета. Препоручује се да се ђубрива која садрже азот примењују годишње пре цветања дрвећа.

Главни штетници од којих трпи дрво су жучни новчићи, јеж и хрђа. Узимајући у обзир чињеницу да потоњи не умиру зими, јер се и размножавају у пупољцима дрвета, када детектују карактеристична оштећења лишћа, препоручује се да се третира раствором колоидног сумпора током периода цветања и цветања. Олеоцупрат, карбофос, кемифос, нитрафена у форми решења помоћи ће у борби са грудњаком. Брзо и трајно ослободите се гљивичне болести која се назива рђа - компетентна помоћседење поред дрвета, јер се ова болест шири преко клеке. Задатак вртлара је да заштити своју парцелу на такав начин да га заштити од могућег продора гљивица од својих комшија.