Карактеристике и разноврсност грожђа раног Магараче

Сорта грожђа Магарацх је рана сортна сорта породице Виноградов.Одликује се добрим приносом и отпорношћу на труљење.Рано грожђе Магарацха расте на црном тлу, глиновитом и карбонатном тлу, а култура расте у пешчаним подручјима.Ова сорта је узгајана од стране узгајивача мешањем сорти Маделеине Ангевин и Кисхмисх Блацк 1969. године.

Рани Магарацха - стандардни сноп

Карактеристике сорте

Магарацха 372, је сорта грожђа са великим, округлим плодовима тамноплаве боје.На бобицама се налази восак, имају јаку кожу и сочну пулпу.Грожђе има велике групе канонских облика, њихова тежина досеже 500 грама, свака бобица тежи 3-4 грама.Групе су велике, дуге су до 22 цм, а ширине до 19 центиметара.Густина грозда зависи од сезоне, старости и региона раста.Цвијет Магарацха је бисексуалан, листови велике величине, благо издужени, имају мали доље.Сок од плодова Магарацха 372 има ружичасту боју.Рани Магарацха се углавном узгаја за производњу сорти црног вина и воћних напитака.

Жетву раног Магарахана грму

Сорта је такође погодна за свежу потрошњу, има пријатан слатки укус, осетљива је лагана киселост.У једној бобици има 2-3 велике житарице.

Укуси

Грејдери не разликују особине натприродног укуса у овој сорти као што је укус боровнице или грожђица.Ако кластери добију праву количину сунца током вегетације, бобице могу имати лагани укус грожђа.Ниво сока у раном Магарацху броји 84%, шећер - 16 грама на 100 милилитара.Киселина сорте је 6 грама по литру.

Величина групе је често импресивна

У току студија дегустације, приказана сорта је оцијењена на 8 бодова на скали од 10 тачака.

Болести и штеточине: чега се треба бојати?

Фирстборн 372 ни високо отпорна на оболења.Међу болестима које често заразе винову лозу су: плијесан, филоксера, црна мрља.Поред природних болести, инсекти уживају и бобице.

Осе успева да униште целокупну културу

Да би заштитили воће од штеточина узгајивача, они често третирају винову лозу и јагодичасто воће органским супстанцама које ће помоћи очувању плодазрење.

Обрада гиберелина значајно повећава принос

Несумњива предност ове сорте Виноградових указује на његову отпорност на сиву трулеж.То је зато што плодови сазревају рано, када је време још суво и сунчано, а плодови нисупериоде улова високе влажности и наглих промена температуре.

Облика листа сорте Еарли Магарацха

Предности сорте

Свака рана сорта грожђа Магарацха има своје карактеристике.Неке сорте имају киселкаст укус и узгајају се искључиво за припрему вина, друге су универзалне - њихови плодови се могу конзумирати свјеже, као и користити у винској индустрији.Прворођени Магарацха припада другој групи.Од предности ове сорте виноградари разликују:

  • Рано сазријевање.Трајање вегетације је 119 дана.
  • Висок принос.Са једног хектара могуће је сакупити 8-10 тона воћа.
  • Добра транспортност.Захваљујући издржљивој кожи грожђе се може ставити у кутије и транспортирати, плодови ће остати сигурни и здрави.

Процес узгоја и бриге за грожђе

Магарацх 372 је избирљив по земљишту, не расте и доноси воће на сваком локалитету.Главни услов за узгој раног Магараче је присуство сунчеве светлости и топле климатске зоне.За потпуно дозријевање грожђа неопходна је укупна активна температура од најмање 2300 степени.

Настроени сорти грм на пролеће

Плодови се засаде до средине или краја августа.

Приказана сорта грожђа не односи се на усеве отпорне на мраз, максимална температура испод нуле која издржи је 18 степени.Зими винограде треба покрити.Узимајући у обзир температуру и климусорте не задовољава у свим регионима.На јужној обали Крим је најприкладнији терен.Магарацх 372 се такође узгаја у јужним регионима Руске Федерације, Далеког истока и Централне Азије.Једина ствар је да се у овим регионима сазревање гроздова дешава нешто касније него на Кримском подручју.

Култура дозријева у коловозу

Савјети за виноградаре

Да би се постигао висок принос грожђа, потребно га је посадити на прикладно тло.Прворођени Магарацх је ћудљив у бризи, стога се за високе приносе препоручује да се придржава низ таквих мера:

  • Због нестабилности према штеточинама и гљивичним болестима током сезоне обавезно је спровођење превентивног третмана винове лозе и воћа.
  • Ако током сезоне долази до смањене количине падавина, онда се лоза мора осигурати додатним наводњавањем.То ће заштитити тло од исушивања и осигурати процес нормалног зрења грожђа.
  • За Первантс Магарацх, препоручује се кратка резидба, за 2-4 пупа, тако да има 30 рупа на грму.Посебну пажњу треба посветити оптерећењу, јер се преоптерећење грожђа негативно одражава на квалитет усјева и брзину зрења.

Домаће вино из сорте Еарли Магарацх има богату боју и укус

  • Грмови ове сорте грожђа требају бити обликовани у облику вентилатора без синтетичких честица,схтамба треба да буде од 70 до 120 центиметара, уу зависности од старости винове лозе.

Пре садње садница, препоручује се припрема и ђубрење земљишта, важно је узети у обзир температуру ваздуха, залити грожђе током процеса зрења. Једноставне акције ће вам помоћи да добијете квалитетан усев.