Карактеристике и предности сорте парадајза Москвицх Томато

Парадајз је једно од најчешће коришћеног поврћа код људи.Лето и јесен се не могу замислити без свежих, сочних плодова парадајза.Али увек желите рано сазревање црвеног воћа у башти.Управо та преокретност разликује сорту Москвицх.

Разноврсност парадајза Москвицх

Предности сорте Москвицх

Бред томато Москвицх на научној и експерименталној бази "Горки Ленинские".Да би се то постигло, прешли су сорту Невски са Схифт 373, која је деловала на Ф1 са смањеним температурама.Сорта Москвицх је зонирана 1976. године.

У опису сорте парадајза у Москви разликују се следеће предности:

  • Отпорност на снижавање температурног режима;
  • Одредба за отворени терен;
  • Еарлинесс.Зрно 90-105 дана - то је највећа вредност ове сорте.
  • Висок принос.(10-14 кг по квадратном метру).Важно је да ће принос бити и под неповољним временским условима.
  • Отпорност на многе болести, посебно на фитопхору.
  • Култура пања, компактна.

Карактеристике сорте

Приликом описивања сорте парадајза Москвицх, потребно је назначити њихов правилан округли или округли облик.Кожа је глатка, црвене боје.У просеку, маса плодова достиже 60-80 грама, то је мало више од кокошјих јаја.У фази техничког зрења плодадобија смеђе-зелену боју са тамном мрљом на стаблу. Зрели парадајз има сочну црвену боју. Њихова кожа је густа, али без крутости. Месо деликатеса из Москве је различито меснато, сочно са малом количином семена.

Разноврсни плодови парадајза Москвицх

Карактеристика окуса карактеришу засићење, слаткоћа, без водености. У соку до 6% сувих супстанци и до 3% шећера.

Листови су мали, валовити. Тамно зелена боја. Плодови зрења се јављају са четкицама до шест комада.

Култивација и нега

Сорта парадајза мусковит се посеје у трећој деценији марта или почетком априла.

Сијати до дубине од 1-1,5 цм, а уз појаву 1-2 правог лишћа, они праве краставце, што онемогућава растезање садница. Дакле, коренски систем је ојачан.

Слетање у отворено земљиштејавља се у другој половини маја.

Није хируршка у бризи, због кратког стаса (30-45 цм у висини), не треба штављење, везивање, има јаку стабљику. Али ако желите да имате рану жетву. Онда вреди уклонити пасторке. Веома добра опција ако младице таквог парадајза поделите на две групе: једног посинка за рано сазревање, а другог, не пасторка за количину.

Москвицх парадајз на грм

Отпорност Московљана према болестима омогућава да се она узгаја без употребе хемикалија. Ово ће осигурати одрживост усева.

Отпорност на фитопхтору је једна од битних карактеристика описаногсорте. Пораз парадајза на отвореном пољу је највећа опасност за плод.

Због свог кратког стаса, могуће је посадити 6-8 садница по квадратном метру. Компактност парадајза Москвицх даје могућност да се узгаја и онима који имају мали дио врта. Такође се може узгајати на балконима, лођама, прозорским клупама.

Способан да се прилагоди хировима времена. Стога, ако у вашем подручју постоји могућност ниских температура љети - ово је најпогоднија врста парадајза за вас. Ова врста парадајза је веома добра за оне који тек почињу да се баве баштом.

Апликација

Нанесите, и свјеже, и за киселе краставце, конзервацију. Врло добра московска делиција за кување у сопственом соку. Захваљујући густој кожи погодној за све врсте обраде. Пошто су плодови мали, одлични су за конзервирање.

Према оцјенама, сорта Москвицх је једна од најбољих домаћих врста парадајза.