Карактеристике и особине узгојних патака Цхерри-Велли Дуцкс

Патке вишње долине спадају међу оне врсте живине које нису пажљиве у погледу њихове бриге. Ова пасмина је веома популарна међу узгајивачима и има велики проценат производње меса и одличну производњу јаја. До другог месеца живота добијају тежину до 3 килограма. Ова карактеристика их чини веома корисним за масовни узгој и код куће (у земљи) и на фармама. Узгој узгајалишта Цхерри Валлеи је проведен од стране енглеских узгајивача и био је усмјерен на очување количине меса и побољшање производње јаја. Крајњи резултат је испунио све наде научника. Представници овог хибрида дошли су нам из Енглеске 70-их година.

Цхерри Валлеи - врста патки патки

Опште информације

Према спољним карактеристикама, ова врста патака личи на пекиншки. Велике, меснате, тешке патке припадају породици водених птица, стога имају дебели слој масти и добро развијену мишићну структуру. Дуги прслук птице са широким грудима прекривен је белим перјем, на дебелом врату глава са развијеним чеоном и великим очима. Наранџасти благо закривљени кљун је обојен јарко наранчастом бојом. Ниске задебљане шапе налазе се у подручју ближе стражњем дијелу тијела, а мала крила тијесно пристају уз доњи дио тијела.

Овај крст је подељен на две линије, мајчински и очински. Мало сумеђусобно се разликују.Ако је прва линија усмјерена на изградњу меса. У истој старосној доби, појединци у очинској линији теже више од појединаца у мајчиној линији, а први су по броју положених јаја. Мајчинска линија, иако нема веома велико тело, карактерише интензивна производња јаја.

Главне предности патака Цхерри Валлеи укључују:

  • велика грађевина;
  • брзо повећање телесне масе код малолетника;
  • активна производња јаја.

Карактеристике Цхерри Валлеи су близу пекиншке пасмине патака

Када се достигне максимална могућа величина патке, Цхерри Валлеи се урезује у празнине за месо. Узгајивачи остављају неколико одраслих због добре производње јаја за даљњи узгој. Ближе седмом месецу живота, ова врста патки почиње да се гнијезди и током наредних шест мјесеци могуће је добити од сваког појединца од 130 до 150 јаја.

Најчешће се клање врши када пачи досегну 3 мјесеца. Такво месо је најкорисније, укусније и хранљиво, иако се не може назвати дијететским. Ако је овај тренутак промашен, онда морате бити спремни на чињеницу да ће месо одрасле патке бити тврђе и масније, али, према мишљењу купаца, и даље остаје невероватно укусно.

Црвено месо садржи велику количину витамина и минерала који су потребни за здраво функционисање људског тела.

Трешњаци су јаки и издржљиви. Рођени су са жутим ивицама.боје. Од укупног протока, не убија се више од 4% младих. Ово је још један разлог зашто фармери више воле узгајати патке из долине вишње.

Възможността на бушотина на черепата долина достигна три месеца

.

Узгој и одржавање перади

Култивација пасмине Цхерри Валлеи није тешка, није потребна посебна обука. Главна ствар прије купње младе залихе ће се побринути за уређење удобног утиатника. Просторија у којој се птица држи треба бити пространа, добро освијетљена и природно изолирана (за цјелогодишњи узгој и узгој).

У хладној сезони, за правилан развој и раст патака из Цхерри-Велли пасмине, вредно је да им се обезбеди оптимални температурни режим, који не би требало да буде испод +16 степени. Ако изолација просторије не дозвољава одржавање ове температуре, узгајивачи препоручују употребу уређаја за гријање. Док птица ове пасмине нормално толерише температурне флуктуације, па чак и мраз, може утицати на производњу јаја и опште здравље.

У вези са осветљењем Утиатника, најбољи показатељ је добро осветљење најмање 14 сати дневно. Није неопходно да се увечер користе специјални уређаји за осветљење, у ту сврху ће радити обичне сијалице са малом снагом.

Уттеник је сигурно опремљен утичницама, у облику обичних дрвених кутија са сламом, у односу 1: 2 на укупан број патака. Просечна величина гнезда је 60к25.види

Патке се морају одржавати чистима, иначе се болести не могу избјећи

Узгој пасмина вишње долине захтијева чување чисте водене леће како би се избјегле различите болестии масовни случај живине.

Поред Утиатника, на територији пешачког подручја требало би да постоји и рибњак или вештачки створен базен за птице.Препоручује се да почетак зимске хладноће заштити птицу од рибњака како не би изазивала болести и њихову смрт.

Птицама је, поред водених процедура, потребно упрскати у пепео и песак.Тако да избацују паразите из својих тела.

Мешавина пепела је направљена комбиновањем ситног песка и дрвеног пепела у једнаким деловима.Кутија са мешавином ставља се у паче, а за месец дана замењује њен садржај.

​​

Правилно храњење

Узгој патака пасмине Цхерри Валлеи не захтева посебна знања и вештине да их храни.Чак и почетници могу да се носе са овим.Дијета одрасле особе састоји се од каше и проклијала зрна.Као деликатес, воле да користе корење и зелену сочну траву.Потребно је хранити птице најмање два пута дневно, а идеално три пута.Корисно за раст и развој ће бити употреба комбиноване силаже као хране за животиње.Састав ове хране укључује:

  • трава;
  • лишће земног купуса;
  • пањеви за купус.

Оплемењивач мора да запамти да квалитет исхране снажно утиче на укускарактеристике меса и интензитет производње јаја.

Патки треба да имаат достоп до чиста вода

Поред висококвалитетне и избалансиране хране, птице треба да имају сталан приступ чистој и свежој питкој води. Препоручује се да се промени током сваког храњења.

Култивација пачића је већ тежак задатак. Прва недеља живота ће морати да се добро брине о њима.Протеинска храна (свјежи сир, јаја, јогурт) мора бити присутна у дневном оброку.Све производе треба уситнити, постепено помијешати са сочним зеленилом. Само десетог дана живота пачићи могу добити корјенасто поврће и кашу.

Сумирајући све горе наведене информације, можемо са сигурношћу рећи да не постоји ништа тешко у узгоју и одржавању патака пасмине Цхерри Валлеи. Потребна је само жеља и слободно време. Ако се поштују сва правила, гарантује се брзи резултат и као резултат добија се добар профит!