Карактеристике и детаљан опис производње ћелија према методи Золотукхинових зечева

Узгајивачи зечева знају колико је важан прави кавез за животињу, јер је то њихов дом, заштита од неповољних временских услова.Стога постоје одређени стандарди за материјале и облик зграда.Код уличних конструкција кров мора бити нагнут тако да све падавине не остану на њему.

Золотукинов кавез

Искусни узгајивач Золотукин побољшао је стандардно цртање кавеза за погодност животиња, проучавајући понашање зечева у дивљини. Не само да су куће удобне за зечеве, већ и олакшавају чишћење за власнике и штеде простор.У производњи ћелија Золотукхин једноставан и јефтин, све то кроз употребу јефтиних материјала.Можете то направити својим рукама, почевши од цртежа.

Николај Иванович је од детињства постао фасциниран домаћинствима и животињама, већ више од 40 година има своја жива бића, за која се радо настоји и расте, како каже, за себе.Кавези за зечеве Золотукина је стекла признање међу људима, захваљујући својим предностима.

Он је предвидио све карактеристике садржаја зечева, ћелије су добро проветрене, али и штите, имају приступ дневној светлости, и обрнуто - затамњење матичне течности.Хранилицефиксиран, спречава нагибање животиња и погодан је за свакодневно чишћење, што је веома важно за ове глодаре, јер воле чистоћу.

Зими је боље кавез преместити у загрејану собу, што ће омогућити целогодишње потомство.Ако не постоји таква могућност, онда је загрејте до максимума.

Непокретне хранилице не дозвољавају да се храна распада

Карактеристике кавеза за зеца Золотукина

Главне карактеристике укључују:

 • Конструкција је у три етаже, од двије ћелије или у два нивоа висине од три кутије, чиме се штеди простор за изградњу.Предњи зид решетке је заједнички за целу конструкцију, а испод њега се налазе ћелије.
 • Јаслице су постављене у оквир на вратима, а када је вани штеди простор у самом кавезу.Ради лакшег чишћења пладањ има ротациони механизам.Такође је погодан за храњење, можете напунити довод без отварања целог кавеза.
 • За израду пода кавеза требат ће вам равна плоча или шперплоча.Од стандардне верзије разликује се по томе што нема палете, а решетка се поставља само на удаљеном зиду.Николај Иванович то објашњава чињеницом да се уочава да зечеви користе ово место као тоалет, ова подна конструкција омогућава чишће чишћење, готово све фекалије пролазе кроз мрежу дуж задњег зида.
 • Цијела конструкција подсјећа на облик степенице, тако да фецес и урин не падају на доње етаже, а свака сљедећа повећава се дужином мреже по ширини.
 • Стална матична течностодсутно, одвојено се успоставља по потреби, осим за летњу сезону, у овом тренутку га зец самостално организује од сена, загревајући вуном.

Цртање Золотукхиновог кавеза

Израда кавеза сопственим рукама

Према начину израде кавеза Николаја Золотукина, испоставило се да је функционалани економски. Да бисте саставили конструкцију својим рукама, припремите потребан материјал:

 • дрвене плоче или иверице ће бити погодне за зидање;
 • предњи део кавеза - врата су израђена од металне мреже, то је за пријем светла;
 • шкриљац се користи као под и кров;
 • стражњи зид од поликарбоната;
 • Унутрашњи дрвени елементи могу бити прекривени танким металним слојем да би се заштитили зуби зечева.
 • ​​

За зечеве средњих пасмина, потребна величина кавеза је 2 м широка и 1,5 м висока.У дубини куће треба да буде 0,7 метара, под са косином до удаљеног зида око седам центиметара.За полеђину кавеза, решетка треба да буде са малим ћелијама тако да зечеви не падну.Стандардна величина врата је 40к40 центиметара, а по потреби можете направити цртеж различите величине.Као подела унутрашњег простора, користи се сенник, у облику слова В.

Као материјал за зидове, плоче или иверице

Оквир

ЦКористећи оквире дужине 2,5 метра, подигнут је оквир, препоручује се изградња зграде са ногама.То ће помоћи у рјешавању нацрта питања.на поду који ће обезбедити удобне услове за животиње.Када је главна јединица спремна, подељена је на нивое.Под је постављен под нагибом, а на стражњи зид је причвршћена мрежа ширине 20 цм.Према цртежу, предњи зид је направљен од решетке, мора бити причвршћен за греде ексерима.

Врата ћелија могу бити израђена од плоча од иверице или од плоча, по вашем нахођењу.Не заборавите да поставите браву, она може бити било која.

Кров

Кров је прекривен шкриљевцем, који би требао стршити 5 центиметара иза зидова конструкције тако да вода не тече низ дрвене зидове и материјал служи дуже.Поставите кров под углом.Сенник, поред обављања оригиналне функције - блокира и делове ћелије.Израђује се властитим рукама уз помоћ шина и решетке, величине ћелија, тако да глодавци могу удобно сијено.

За кров се треба користити шкриљевац

Мајчин брод

Мајчин брод изгледа као дрвена кутија са продужетком на удаљени зид, врата су такође од дрвета,Прикључује додатну заштиту на утичницу и ствара неопходно сјенчање. Као још једна сигурносна мјера, шина је прикуцана на предњи зид, чиме се ствара обруч који спречава да зечеви падну када су врата отворена. Зими, за изолацију, можете направити двослојну матичну ћелију и поплочати их, кров би требало да се отвори, у случају да проверите гнездо и за чишћење.За летњи период довољно је ставити даску за ограду и сијено, а сам зец ће створити потребно гнијездо.

Хранилица

Хранилица је пладањ, унутрашњи зид у коме је два пута мањи од спољашњег, а доњи је под углом од 35 степени надоле.На врху бочних зидова избушене су рупе како би се осигурало да нокат слободно пролази и причвршћен за зид ноктима - шаркама, због чега се жлеб окреће.

Ротационе хранилице - практично решење

Израдивши овај дизајн својим рукама, можете изменити цртеж, прилагођавајући се тиме вашим захтевима.

Економичан, али практичан кавез ће привући вас и вашег љубимца, удобан боравак и заштита од лошег времена ће осигурати одржавање здраве животиње.

Можете ставити кућу под кров или само напоље.Креатор ћелије тврди да се може градити без цртежа, али ако нисте сигурни, ипак ћете направити шематски приказ дизајна према вашим димензијама.