Карактеристике грожђа Нисин

Пре него што купите и засадите грожђе на вашој парцели, морате проучити сорте и одабрати најпогодније за ваш регион и климу.Опис добре сорте: бобица је велика, слатка, гроздови сазревају сваке године, принос је висок или изнад просека.Поред тога, мора се узети у обзир просечна температура и влажност у региону садње током периода зрења.Ако пада кишна сезона у овом тренутку, потребно је одабрати сорту са отпорним бобицама.

Низинска - високоприносна сорта

Постоје сорте столног и техничког грожђа, рано сазревање, средње и касно дозријевање, са бобицама различитих облика, боја и густина.Постоје многе суптилности, као и сорте.Овај чланак је доставио на разматрање оцјену Низин.

Опис сорте

Подврста грожђа под именом Низина је термофилна, јужна култура, али је погодна за узгој у централној Русији и Украјини.У то време, Н.В.Краинов је донио хибридну сорту, прелазећи грожђе Томаи и Талисман.Као резултат тога, појавила се култура Низина са великим укусним бобицама и густим великим групама.

Описът на гърди и плодове од този сорта грозда

Така или търга грозда е нај-лакапрепознају по четкама.Низин грожђа грожђа има конусни облик, густина је просечна или изнад просека.

Сигнал (први) гомила Низина

Уз правилну негу, тежина четкице Низин може достићи 600-700 грама, али неки узгајивачи могу нарасти до 3кг тежине.

Јагоде (плодови) су овалне, дугуљасте, правилног облика, прилично велике - пречника 25-32 мм, тежине 12-15 г. У зрелој форми имају црвено-љубичасту боју.Ако се грожђе сади на црном тлу, плодови постају тамно љубичасте боје.Опис плодова: имају меснато сочно месо са не-дебелом кожом која је довољно јака да издржи транспорт на велике удаљености.Укус плодова је слаткаст, пријатан.Нормално, ниво шећера у бобицама ове културе је 17-18%, а киселина не више од 9 г /л.

Размер и тегло сорти сорти Низин

Описание на зрелости и плодността

Средниат период на старост и висока стапки на плодове се значени за сорта Низин.Грм је прихваћен и развија се довољно брзо.Приликом правилне неге, прва берба се може обавити већ трећу годину након садње.Биљка баца 20-24 плодних изданака по сезони.Винова лоза дозријева до половине или треће дужине.На једном потезу може се формирати 1-2 четке са по три десетине бобица.

Чак и уз уобичајену бригу и једноставну агротехнологију, ова подврста даје до 60 кг бобица из грма.

Рипенс Ловланд на луку

Грожђе цвате у јуну.Цвјетови су бисексуални и стогаграшак у бобицама практично није примећен.У опису карактеристика зрења можете додати време - вегетација је 130-145 дана.Берба се одвија крајем августа или средином септембра, зависно од региона раста.

Карактеристике сорте Низина

Ако дате кратак опис ове сорте грожђа, можете рећи да:

 • дозријевање бобица (плодова) вам омогућава да га узгајате чак и на срединитраку, не само у јужним регионима;
 • брзина и број плодних изданака даје гаранцију стабилног високог приноса;
 • због бисексуалних цвасти долази до стопостотног опрашивања;бобице у гроздовима нису склоне грашку;
 • Сорта припада кантинама због пријатног укуса и мириса бобица;
 • ​​
 • има презентацију, добро транспортује транспорт;
 • Квалитет је релативно отпоран на мраз.Лоза одржава температуру до 22-23 степена испод нуле;
 • Низиново грожђе је отпорна на болести сиве трулежи, плијесан и оидијум;
 • Јагоде не утичу на осе, упркос слаткоћи сока и пулпе.

Тешкоће у култивацији и карактеристике садње

Грожђе воли сунчана подручја, тако да треба да изаберете место за гајење далеко од високих стабала.У хладу биљка се слабо развија, гроздови не добијају потребну количину шећера, бобице су мале.Принос грожђа и укус плодова опадају.

Равница у винограду на високим постељама

Ако посадите два или више грмља, побрините се даудаљеност између њих је била најмање 3 метра.Ова култура воли сунце и хранљиву земљу, те је стога важно осигурати довољно простора за потпуни развој подземних и надземних дијелова постројења.

Цвасти лозе су осетљиви на ветар, тако да бирају добро осветљена, али заштићена места за садњу.Најбоља опција је јужна страна парцеле у близини куће или сјенице.

Део кластера мора бити уклоњен

Низин сорте Низин је склон развоју великог броја четкица на једној биљци.Ако их све оставите, гроздови и бобице постају сувише мали.Да би се добио велики усев, препоручује се да се оброци број четкица тако што ће се обрезати вишак изданака и јајника.

Упркос отпорности на болести, грожђе са дугом сушом може бити захваћено оидијумом.

У овом случају, препоручује се распршивање биљака са распршеним сумпором у фази када се бобице пуне соком.

Размесение

Описание на сортата вкључува списък на методите, ки се работале за разплод в грозде.За садњу, они добијају саднице из расадника, узимају их од познатих вртлара или самостално репродукују грожђе.

Берба грожђа мора бити обављена уз помоћ прунера

Постоји неколико начина да се подели сорта Нисин:

 1. Саднице.Предност у потпуном очувању карактеристика и карактеристика разреда.Вакцинација.Стабљика се калеми на биљку са добро развијеним коренским системом, јер се следећи пут жетва може убиратигодинеПрепоручује се инокулација на грожђе исте или сличне сорте, иначе се губе карактеристике врста.
 2. Славине.Млади избојци се савијају до земље и притискају металном конзолом или каменом.После извесног времена, повлачење траје и нова биљка почиње да расте.После самопоуздања, садница се сече са обе стране и посади на ново место.

Сорта Низин је одличан кандидат за узгој у сопственој башти.У опису пише да има прелепо лишће, снажне изданке омогућују му да украси сјенице и улазне групе у кућу, а на јесен да покупи богату слатку жетву.Вртлари препоручују сијање најмање две сорте столног грожђа у близини за сорту.