Карактеристике грожђа Фурор

Ова грожђа у потпуности оправдаваиме - он је заиста направио пљусак међу виноградарима и виноградарима, брзо је стекао популарност међу њима.Велике четке, огромне бобице - тежина једне достиже 30 грама, ова грожђа је постала одличан укус и постала је вођа столних сорти.Вртлари и узгајивачи га зову "разноликост будућности".Опис грожђа, карактеристике садње и неге, предности и недостаци - данашња тема.

Фурор грапе цлосе-уп

Фурор грожде

Фурор е аматерски избор.Узгајала га је узгајивачица аматера В. Капелиусхни, опрашујући сорту „Лаура“ поленом неколико врста грожђа.Чија је специфична полен користио још није познат.Резултат је премашио очекивања:

 • Показало се да је хибрид отпоран на климатске карактеристике различитих региона.Узгајају га узгајивачи на југу иу средњој зони Руске Федерације.
 • Рана сорта дозријева 110 дана, почетком августа већ је могуће кушати грожђе.
 • Грмови плодови обилато и стабилно.
 • Јагоде остају сочне и слатке, чак и ако их не скупљају дуго времена.

Гроздови на грму се може чувати веома дуго

Опис грожђа

Сорта"Фурор" на много начина личи на грожђе "Лауре" - има исте велике грмове који добро расту, листови су средње величине, али нису чврсти, већ са резом.Опис кластера може се формулисати као више од просечне величине - дужина четкице достиже 25 центиметара, по облику који личе на цилиндар.Бобице нису чврсто постављене једна на другу.Структура четки је лабава, што је резултат лабавог грожђа.

Фурорини плодови во контекст на

Главната карактеристика и конкурентска предност на сортата е бобици.Дужина једне - око 4 центиметра, ширина - скоро 3 центиметра.

Просечна тежина једне бобице је 30 грама.Када прочитате опис, тешко је замислити величину плода, али они су огромни, издужени.Када грожђе дозријева, бобице потамне, постану готово црне.На вањској површини има благи сјај.

Стандардна гомила Фурор

Укус и композиција

Укус "Фурор" је сочан, веома сладак.Месо је нежно, меснато.Осећа стабилан мирис мушкатног орашчића.Ова сорта ће се свидети слатком зубу, јер се шећер добро акумулира у плодовима у процесу старења.До времена бербе, количина шећера у њима износи 23%.Ниво киселости не прелази 7 грама по литру.

Грожђе Фурор се једе свеже, рјеђе се прерађује у сок или вино.

​​

Опис који су направили кушачи описује га као врсту која чак и потрошачи који обично бацају кожу бобица попут њега.Хибрид оналабав, не квари окус и не осећа се у устима, па се бобице поједу са коре.

Фурор сок грожда је веома мрачан

Продуктивност

Грожђе активно и обилно доноси плодове, његова продуктивност је толико висока да винова лоза не подноси тежину гроздова. Проблем се рјешава редовним уклањањем вишка цвасти, слабих и дјеломично плодних изданака. "Фурор" - рана сорта, усјева сазрева почетком августа. Бобице се неће покварити ако се не сакупљају одмах.

Тежина средње гомиле Фуроре

Четкице дуго остају на грмљу, без губитка визуелне привлачности, облика и богатства.

Предности и недостаци сорте

 • Опис сваке врсте грожђа укључује његове предности и недостатке. Фурора има више предности:
 • Грожђе је најбоље међу тамним сортама по укусу и представљању.
 • Јагоде задржавају свој укус током свог рока трајања.
 • Грмље се лако размножавају - компатибилне су са готово свим врстама.
 • Слатке бобице не пуцају од вишка сока, не оштећују их осе.
 • Опис карактерише ову сорту као зимска, температуре до -25 степени до изданака и пупољци нису страшни.
 • "Фурор" има јак имунитет на сиву трулеж, пепелницу и друге гљивице које инфицирају грожђе.

Хибрид је универзалан, погодан за узгој у кућним вртовима и узгајање у индустријским размјерима.

Засита от оси грозда Фурора

Вртари имају велики недостатакхибридне сорте богатог приноса.Да би се добиле велике, висококвалитетне бобице у великим количинама, узгајивачи морају редовно изравнати јајнике, уклонити непотребне избојке, отворити јајнике сунчевим зракама.Код критичних мразева грожђе се мора загрејати, јер постоји опасност од замрзавања.Ова сорта захтева пажљиво одржавање, што је такође и недостатак.

Где посадити Фурор?

“Фурор” интензивно расте на топлим и сунчаним подручјима, бирајући добро осветљене, бездимне просторе за садњу грмља.Ова сорта се посебно боји хладних северних ветрова, узгајивачи препоручују да се сади у јужном делу парцеле.Грожђе је такође каприцасто за земљу - воли црну земљу, укорјењује се у тешким тлима и слабо расте.Најбоље вријеме за садњу грмља је прољеће, јер када јесенска садња није јака, грм може умријети - ризик се повећава са раним мразом.Садите "Фурор" у јесен, изаберите сунчано време без мраза.Погодан временски период је март - април, али узмите у обзир климатске карактеристике вашег региона.

Резање је један од начина за узгајање ове сорте грожђа

Брига о грожђу

Опис бриге укључује неколико обавезних тачака на којима се врши усаглашавањесигурност и квалитет воћа.Уз обилне плодоносне винове лозе не издржите оптерећење и сломити, тако да би требало уклонити додатне очи.Идеалан однос узгајивача је 8 рупа на лози или 40 на једном грожђубусх. Хумус или друго органско ђубриво мора бити положено у рупу испод грмља. Препоручује се да се јама припреми три недеље пре садње грожђа.

Корени систем здравих садница је беле боје, пре него што се сади у земљи, мора се држати у води неколико сати да би се заситила влагом.

Најбоља опција је залијевање грожђа у жлебове

Влага је неопходна за жбуње за уравнотежену исхрану, њен недостатак или превелики утицај на квалитет воћа. Након садње винове лозе, сваки од њих се мора залијевати са 20 литара воде. Сорта "Фурор" у пролеће и јесен захтева додатну исхрану. Храните га хумусом и другим органским ђубривима.

Превенција болести

Хибрид има добар имунитет на болести, али је потребна превенција. Да би се то постигло, грмље се прскају годишње Бордеаук текућином, колоидним сумпором или другим фунгицидима. Прскање се врши у двије фазе: прије цвјетања грожђа и тијеком формирања цвасти. Нису потребне посебне мере за заштиту грожђа - горе описани минимум ће вам обезбедити квалитетне усеве