Карактеристике грожђа Дублиански

Сорте „сунчане бобице“ толико су разноврсне да ће најсофистициранији укус пронаћи свој јединствени узорак. Непромјењив Дублиански грожђа грмља - букет свјежине, ароме и ужитка.

Грозде Дублиански - незахвална сорта с окусними јагодами

Сорта Дублиански је хибрид побољшан од стране узгајивача западне Украјине. Достојан потомак грожђа узгојеног у Дублијану, малом граду у близини Лавова. У наставку су анализирани детаљи култивације, ботаничке, хемијске суптилности биљке.

Ботаничке сорте

Индикатори главних карактеристика грожђа описани су у одличним бојама: атрактивним, минијатурним, издржљивим, веома укусним.Сорта се одликује следећим карактеристикама екстерних података:

 • Грмови су снажни, јаки. Захтева високу подршку.
 • Зелени дио грожђа састоји се од листова средње величине на грмљу. Чврсте, ретко су рашчупане, тростране. На доњој страни плоча лишћа је длакава, наборана изнад. Пејзаж улази у плитки угао.
 • Круница на изданцима са густом длаком са обе стране, светло жута, гримизна на ивици.
 • Јагоде су мале, у облику лопте или, мале, благо издужене, овалне.
 • свечана боја, бела са ћилибарским и сунчаним „тан“. То се дешаваделикатна ружичаста нијанса.
 • Мушки и женски цвет (сорта је опрашивана сама од себе).
 • Четке су мале, у просеку око 200 г.
 • Облик грозда је цилиндричан, коничан, са просечном густином плодова.
 • Просечна тежина плода је 4 г са димензијама 1,6 к 1,4 цм.
 • Сорта има пар малих костију.
 • Танка кожа, месната изнутра, сочна, мирисна.
 • Слабо погођени осе.
 • Гроздови дуго остају на грмљу без пуцања.
 • Носите миран трансфер.

На плодовима лијане могу остати до преласка у стање грожђица. Они се не распадају до касних јесењих дана. Можете узети сорту непосредно пре првог мраза.

Дублиански бобици не развалаваут, оси их не развала

Предности Дублијанског

Културу карактеришу виши просечни приноси. Сваки од изданака сорте, подложан квалитету формирања грма, даје од 2 до 4 кластера. Воћна лозица обрезана на 4 шпијунке. На једној биљци оптерећење је 40 - 60 очију. Скоро сви расту зрели (90%).

У одређивању места за садњу грожђа, не постоји нужно обиље светлости.Дубљански добри плод у полусенинама.Сорта је вољена од стране љетних становника због своје скромности према временским условима. Чак и бујичне кише и суше које трпи грмље без непотребних хира.

Штеточине, гљивичне болести, сива плијесан не плаше биљку. Родитељи су наградили хибридног потомка добрим здрављем. Међутим, превентивне мјере се не мијешају:

 • Догађаји против плесни супрскање хемикалија 1 - 2 пута годишње (предиспозиција за инфекцију се процењује на 2,5 поена).
 • Против оидиума, третман се спроводи чешће, неколико пута годишње. У периоду када цветови почну цветати, током вегетације, након жетве.

Различита одрасла особа толерише озбиљне мразеве, све до минус 29 ° Ц - 34 ° Ц. Лиана не може да прекрије зиму, расте у видиковцу, остави на хоризонталним ослонцима, не чисти. Резнице грожђа коријена брзо, дају плодне избојке из замјене, кутни пупољци. Када се сади саднице је корисно направити дрвени пепео (0,5 г по 1 грму). На масном тлу биљка производи мало воћа, али доста зеленила. У овом случају, не треба оплодити.

Репродукција сорте је могућа резницама, калемљењем на хладно-отпорним (око -45 ° Ц), високим и јаким подлогама. Графт се понаша достојанствено, показујући одличан опстанак.

Тло за културу треба слободно, са слободном циркулацијом кисеоника. Коренски систем је добро храњен мешавином песка, тресета, дробљене експандиране глине (може се користити опека), тла у једнаким количинама. Киселост парцеле је 6 - 7 пХ.

Дублиански резнице се врло брзо укорењују

Хемијски и биолошки показатељи

Сорта има деликатну арому ананаса, меда, мушкатног орашчића. Плодови стоје на столу од средине августа до десетине септембра. Дублиански хибридно грожђе забележено:

 • значајан садржај шећера, од 18% по први пут када се скупи, до 26% до последњих дана септембра;
 • киселост од 7 г /л;
 • веома рано сазревањесорте (110 дана);
 • на почетку зрења бобице имају укус мушкатног орашчића и ананаса, када су прекомјерно изложене грмљу, претвара се у мушкатни мед, богат, пријатан.

"Ко год једе грожђе једе кондензирано сунце", каже румунска пословица.

Дубљански је разноврсна сорта, једе се свеже, узгаја се за техничке сврхе.Квалитетно вино и мирисни сокови се праве од воћа.Принос је око 70%.

Дублиански грожђе се користи као столне и техничке сорте

Гдје се користе

Мала бобичасто воће се често сматра незгодним и скупим за употребу у цијеђењу сокова.Због тога се други преферирају за дублинско грожђе.Сорта је високоприносна, са изузетном аромом.Ови детаљи у потпуности оправдавају малу величину воћа.Издржљив, без каприција Дублиански лако расте, не захтијева пажљиво одржавање.

Вино из бобица не постаје кисело, брзо сазрева.Вински материјал се брзо осветли. Узорак се може узети до средине новембра.Дебеле мускатне ноте савршено се огледају у полусухом столном, пјенушавом вину.Суво вино се добија употребом сладовине (без пулпе), док старење показује мирис цвећа, мирис мириса сена.

Узгајивачи новака препоручују непретенциозну сорту за узгојно искуство.Увек на фарми ће бити корисна, лепа, која има лековити ефекат на тело, биљку.