Карактеристике грожђа Буффет

Сорта грожђа Буффет је вештачки узгојена на основу сорте Поклон Запорожје и Кубан.Ауторство припада В. Загорулку."Буффет", и тако се зове, апсорбовао је најбоље квалитете сорти донатора.Има висок принос, има добре укусне карактеристике и отпоран је на транспорт.У реализацији Буффета грожђе је ушло 2008. године.

Ова врста се узгаја у интензивним виноградима, али је такође популарна код виноградара аматера.

Разумећемо које су главне карактеристике сорте и како се правилно бринути за "Буффет" како бисмо добили добру жетву.

Грожђе сорте Буффет - стандардна група

Сортне карактеристике

Грожђе "Буффет стиле" се односи на сорту средњег лета.Почетак жетве пада средином августа.Период дозријевања се креће од 115 до 125 дана, овисно о временским увјетима.Сорта се одликује великим грмљем и добрим развојем изданака.На просјечно 1м2 налази се 14 грана винове лозе.

Врста има бисексуални тип цветања, који даје високе стопе опрашивања и позитивно утиче на ниво приноса.

Предност сорте је у великим плодовима.Зреле бобице имају тамно плаву боју.Грожђе је овалног облика и велике величине.Тежина једне бобице је 8-12 грама, тежина грозда досеже 800 грама.Зрели плодови су прекривени танким слојемвосак који им пружа додатну заштиту од оштећења.Укус слатких плодова, средње густоће меса, има благи укус грожђица и дуда.Кожа грожђа није густа, једе се.Јагоде су густе, гроздови лако подносе транспорт, бобице се не пуцају чак ни током кишне сезоне.Уз правилну негу, може се сакупити до 20 кг воћног грожђа из трогодишњег грма.

Сорта има одличан укус, па се углавном конзумира свеже.

Сигнална група за другу годину у московској области

Сорта се узгаја релативно недавно, неке од њених особина су још увек проучаване.Имунитет сорте на биљне болести, као и његова отпорност на мраз, нису у потпуности истражени.Према резултатима студија које су тренутно познате, "Буффет" има просечан ниво имунитета на плијесан и оидијум, може издржати температуре и до 22 степена.Подаци о развоју "Буффета" у регионима са нижим температурама још.

Величине шафрана

Вијећа виноградара

На скали од 5 тачака, отпорност сорте на плијесан и оидијум стручњаци процјењују на 3 бода.Ово указује да сорта треба редовну његу и додатну заштиту од биљних болести.Неадекватна садња и обрезивање негативно утичу на принос.Наши савети ће помоћи почетницима да избегну грешке у узгоју винове лозе.

Четврти Буш у другој години

  • У садњи винове лозе припремите се унапред.Копајте јаме најмање мјесец дана прије планираног слијетања.
  • Осигурати да не постоји стагнација подземних вода у том подручју, да је подручје добро освијетљено, сорта воли сунце и да се слабо развија у сјени.
  • Сорта "Буффет", он такође "Буффет" има тенденцију да брзо расте.Грмље треба засадити једна од друге на удаљености од најмање 3к3 м. За ову сорту углавном се користи бријање бусх-а без вентилатора.
  • Са појавом топлоте, коренски систем почиње свој активан рад, убрзан процес апсорпције воде коријеном и његово снабдијевање дрвом.Кроз ране на лози, вода може да прође.Да би се спречило "плакање" винове лозе, орезивање се проводи пре почетка топлог времена.
  • Предложите систем за наводнение винограда.У сушним годинама, додатно заливање ће сачувати вашу жетву.
  • Приликом садње винограда размислите о систему подршке.Додатак ће усмјерити раст лозе у вертикалном смјеру.

Принос сорте Буффет

У процесу збрињавања грожђа Буффета, обратите посебну пажњу на цитат.Овај процес укључује елиминацију коријена који су продрли у земљу и прочишћавање коре.

Стара кора мора бити уклоњена како би се омогућило да вино „дише“ и допусти да нови заштитни слој расте.Кору можете уклонити рукама са посебном четком за глачање, пазећи да не оштетите дрво.

Разноврсност "Буффет" нијеразличит отпорни имунолошки систем, постоји ризик од пораза његових биљних болести.Да би се то спријечило, хранити виноградом минерална ђубрива у прољеће.Направите храњење пре откривања грмља.Ако сте у јесен оплодили земљиште гнојем, онда је у пролеће боље да се уздржите од биоаддитива.Након наношења минералних ђубрива, виноград мора бити добро заливен.Заједно са водом, корисне супстанце ће ући у коренски систем.Држите влажно земљиште у лабавом стању да бисте омогућили улаз ваздуха.