Карактеристике грожђа Амиркхан

Данас вртларство постаје све популарније. Многи људи толико брину о свом потомству да чак и учествују на разним изложбама, постављају рекорде и показују свима своје жетве. Све чешће можете упознати љубитеље узгоја таквог здравог, укусног и познатог грожђа. Постоји много врста и сорти ове бобице и свака покушава да допуни свој арсенал новом врстом. А неки покушавају да искажу свој јединствени изглед. Али чак и једноставне, једноставне сорте, не увијек, испада успјешно расту и добију добру жетву.

Амиркхан, сорта грожда, којто получава огромна популарност мед потрошатели

Да бисте почели узгајати грожђе, морате бити добро упознати са његовим карактеристикама и карактеристикама његе. Данас ћемо говорити о Амиркхану, сорти грожђа која добија велику популарност међу потрошачима.

Културне карактеристике

Грм ове сорте грожђа је мали. Листови су овалног облика, не превише сецирани, са чврстим ивицама. Боја лишћа је зелена, цветови су бисексуалне бобице. Сама бобица је благо издужена, има танку кожу и врло сочно месо. Захваљујући малом сјемену, нећете их осјетити док конзумирате.

У зрелом грожђу ова сорта има тежину кластера до 800 грама. Гроздови расту велике, густе, лепе боје.Из једног грма можеузети до 3 кг воћа .Ако проценимо проценат шећера у бобицама, можемо са сигурношћу рећи да је Амиркхан слатка грожђа, са пријатном аромом мушкатног орашчића.Чак ће га и најмањи волети.

Мозе се сакупљати бобице у августу.Није превише уплашен од мраза и лако одржава температуру на минус 24. Али морате бити опрезни, јер ако се корени замрзну, биљка ће умрети.Дакле, за зиму, ако снијег није предвиђен, потребно је умотати коријење грожђа.

Опис на неговите и засадаване

Ако живите в хладни места, гроздовете треба да городите пресадка.Посебно обратите пажњу на земљиште на којем се врши садња.Опис садње и бриге за биљку каже да је идеално тло за ову сорту црно тло, богато минералима, да промовише узгој Амиркхана без вакцинације, дубоким садњом.Он ће из земље узети све што му је потребно.Не остављајте више од 2 кластера по грани.У супротном, остатак неће расти велико сочно.Ова сорта грожђа захтева више простора и исхране за развој лепог и тржишног изгледа.Када је изданак преоптерећен плодовима, њихово зрење траје дуже.

Ова сорта грожђа захтева више простора и исхране како би се развио леп и презентацијски облик

Периодично, сорта амирхан мора бити дезинфикована од болести.Није превише отпоран на болести, тако да ће редовно наводњавање бити од користи.Први симптоми оболелог фетуса су труле избојке.То може довести до згуснутих места грмља и веома влажне климе.Такоманифестације треба елиминисати резидбом. Ако време не елиминише трулеж, онда може погодити цео грм и тако дивна сорта бобица можда неће постати веома брза.

Питајте за време складиштења? Прилично је једноставно. У званичном опису се каже да бобице дуго висе на гранама. У условима правилне неге и култивације Амиркхан се чува веома дуго.

У подераној форми, не дуже од 2 месеца, чувајући арому и укус. Да би остала свежа, потребно је да је ускладиштите на тамном, хладном месту.

Савети

Ако погледате друге локације, можете наћи занимљив опис бриге и садње овог бобица. На једном месту смо прикупили опис различитих опција за негу и корисне савете који ће вам помоћи у тешком задатку у врту.

 1. Запамтите, у опису се каже да је ова врста бобичастог воћа укључена у групу са повећаним захтевима за топлоту и сунчеву светлост. Недостатак ових особина, када се узгаја, неће дозволити да винова лоза потпуно цвета и да произведе усев.
 2. За жетву и раст, садња грожђа треба да буде на месту где има много сунца, недалеко од зграда (зидова), оријентисаних према југозападној страни тако да биљка није пропухана хладним северним ветром. Ако то није могуће, онда треба направити посебан заштитни екран, који ће помоћи да се развије и донесе плод у будућности.
 3. Ако хоћете да узгајате Амиркхан у хладним регионима (због живљења тамо), онда би требало да будете спремни да ћете морати да се потрудите да добијете плодове од грожђа. Али свенапор је вредан тога.

Опис карактеристика сорте

 • Намена: таблица
 • Ниво шећера (%): од 17 до 19
 • Облик груди: Ангулар
 • Маса (г): 400 до 800
 • Берри Схапе: Облонг
 • Боја: Розе
 • Тежина бобица (г): 4 до 6
 • Укус: Слатки, мушкатни орашчић
 • Жетва из грма: (кг) 3
 • Сазревање: 4 месеца
 • Фрост: До -24 степени

Да бисте радили у врту, морате потрошити много времена и труда. Али овај посао се исплати, јер резултат сваке године видите, а инвестиција се стално враћа. Узгој грожђа је диван хоби. Надамо се да вам је чланак постао користан. Сретно у раду и жетви!