Карактеристике гримизног грожђа

Сада је на тржишту велики избор сорти грожђа.Да би се направио прави избор, узети у обзир појмове плодности, квалитета бобица, отпорности сорти на болести штеточина.Добар избор, даје добре резултате.

Црвено грожђе је популарна сорта америчке селекције

Историја стварања Сцарлет Роиал

Сцарлет Роиал грожђе (Сцарлет Роиал), у преводу је битно"Сцарлет Роиал Росе".Ова сорта има патент.Узгајали су га амерички узгајивачи 2006. године.

Уз помоћ модерне технологије постало је могуће узгојити хибридне сорте грожђа од родитеља без семена.Учините то из основе.

Сцарлетт роиал је једна од најновијих врста грожђа.И такав грм пропагира без семена. Сцарлет роиалс су створени од кисхмисх сорти.Дакле, припада кисхмисх породици.

Време зрења сорте

Описана врста грожђа односи се на просечан период плодоношења.Потпуно дозријевање грожђа траје 135 дана.Ако Сцарлет Роиал расте у удобним климатским условима, на добро изабраном месту, он прави праву бригу за њега, гроздови једнако добијају боју и укус.У могућим неповољним условима, зрење бобица наступа тромо.

Сцарлет - сорта средње сезоне

Опис гроздова ибобице

Маса једне гомиле гримизног краља достигне 900 грама.Понекад може да виси и 1,2 килограма.Четкица је густа, облик грозда дугуљасто-коничан.Гроздови имају тенденцију да се дуго задржавају на грму, а бобице постају слађе.Берри ове врсте је обдарена тамно црвеном бојом.Његово месо је богато, укус је одличан.Тежина једне бобице је у просеку 5,8 грама, и уз правилну негу, може да сазре до 12 грама.Ова врста бобичастог воћа карактерише прелепи дугуљасти облик.

Сцарлетт краљевске бобице су веома чврсто постављене на стаблу.Садржај шећера у једној бобици може достићи 22%.

Карактеристике грма

Ток описане сорте са просјечном висином.Обрезивање на 6-8 бубрега.

Карактеристике гримизног грма су следеће:

 • висока отпорност на мраз, до -21 степени;
 • ниска отпорност на гљивичне болести;
 • Плодност грма почиње 2-3 године након искрцавања.

Да би се добио жељени принос, потребно је два пута годишње прерадити грм са гиберелинима.

 • Други пут је у фази раста плодова са 20 ппм гиберелина.
 • Сцарлет Роиал с правом се назива краљевско грожђе.Ово је најлепша и најукуснија сорта из породице кишмишних.

  Прекрасан поглед, богат укус плодова без камења, чини га популарним у разним земљама наше планете.

  Сцарлет грожде се такође називају краљевским.

  Свеет Сцарлет

  године, још једна хибридна сорта грожђа без сјемена, Свеет Сцарлет, је патентирана.Преведено, то значи "црвени слаткиш."Свеет Сцарлет је такође у САД.

  Ова сорта средње зрелости, добијена из рудимента грожђа.

  Гомила конусно-дугуљастог облика, али већа од оне Сцарлетт роиал и може достићи тежину од 1,68 килограма.Јабука у облику јајета (3,6 грама) обдарена је прекрасном црвеном малином.Својства окуса су висока.

  Сорте жбуња имају умерену отпорност на гљивичне болести.Плодови су чврсто везани за стабло, што указује на добру транспортност.

  Разноврсност за свързана употреба.Због својих спољних својстава и пристојног укуса, то је обећавајући облик за трговину.