Карактеристике белоруске касне крушке Крушка

Јесенске сорте крушке одувек су се одликовале дугим роком трајања. Белоруска касна крушка - једна од ових врста. Поред дуготрајног складиштења, предност ове сорте је у томе што се укус побољшава током складиштења. Дрвеће касно дрвеће је отпорно на смрзавање, а не каприциозне за његу. Многи вртлари га данас стичу.

Плодови белоруске касне сорте дозријевају у октобру

Карактеристичне карактеристике сорте

Дрво. Односи се на касни облик сорте. Круна дрвета је обично сферна и густа. Такође је карактеристично да гране расту на такав начин да је угао између њих и дебла деведесет степени. Прва жетва се може очекивати већ у трећој или петој години након садње. Круница може досећи четири метра запремине, а одрасла стабла могу бити висока и до 5 метара. Будс Бјелоруска касна крушка има конусну и малу и потпуно без длаке. Овални листови су обично средњи, а њихове ивице су глатке, густе и светло зелене. Бијеле цвјетне латице елипсоида.

Воће. Опис плодова сорте је прилично једноставан. Тежина 90-100 гр. Сам плод је издужен, груб са светло смеђим таласима. Пулпа касне белоруске крушке је сочна и нежна. Структурна карактеристика: арома је просечна,масна и ситнозрната.

Плодови сорте у секцији имају белу пулпу

Евалуација дегустатора плодова ове сорте је скоро пет бодова, тачније 4.4.

Које су корисне супстанце садржане у сорти. То је у великој мјери дијететски производ. Белоруске касне крушке препоручују нутриционисти у многим земљама за употребу и код одраслих и код деце. Од ове пасмине се праве пире кромпир за бебе од 6 месеци. Садржај калорија у плоду је 45 кцал, иако је шећер 9,3 г. . Све ове супстанце служе јачању људског имунолошког система, помажу брзу обнову цревне флоре. Висок садржај витамина сугерише да ће редовно јести ово воће, особа ће моћи да обнавља своје енергетске резерве дуго времена. Посебно када се хлади, када је тијелу потребан витамин Ц и Б6.

Прву жетву белоруске касне даје за трећу годину

Предности сорте укључују следеће ставке:

 • принос је веома висок;
 • након 3 године плодности;
 • мало захтјева, који се односе на растуће препоруке;
 • толерише и сушу и мраз;
 • воће се складишти дуже време;
 • сочност и укус.

Али постоје и недостаци.

 • Ако се не обради на време, штеточина ће победити лишће.
 • Са великим количинамажетве, сорте воћа су значајно смањене.

Садња и припрема земљишта

Белоруска касна стабла крушке већ показује предност са младицом. Могуће је посадити дрво ове врсте у прољеће (дословно неколико дана након потпуног нестанка снијега) и на јесен (прије првог мраза). Потребно је обрадити земљу, додати минерале земљишту и попустити. Јама за садњу је засађена са дубином од око 0,7 м. Пожељно је да се земљиште сортира гнојивом или компостом, песком, калијумом и фосфором.

Сађење крушака у припремљену јаму

Боље је бавити се садницама садница у сувом и топлом времену, по могућности на новом месецу.

​​

Предложени опис процеса садње од стране узгајивача:

 • припрема садница: уклоните листове, одсеците оштећене листове и корење, ставите у канту воде око три сата;
 • проверити припремљеност јаме и ђубрива;
 • уредно поставите садницу у рупу;
 • покрити земљом и тампоном лопатом (боље је користити лопату са лопатом);
 • напуните водом. Приближно 30-40 литара.

Нега, заливање, орезивање

Касно крушка је непретенциозно дрво. Главна ствар за дрво је правовремена исхрана коријена и третирање могућег појаве штеточина. Исто тако, са богатим јајницима, потребно је изравнати, како би се избегло уништавање будућих плодова.

Обрезивање крушака у првих 10 година

Пажљиво у смислу бриге може се сматрати првим годинама раста. Неопходно је попрскати земљу, али недиг уп. Очистите коров и све што расте близу крхког дрвета. Додатно заливање није потребно, што кошта прилично природне појаве. Иако је висока киселост, додатни стручњаци у овој области препоручују додатно заливање.

Одрежите гране потребне за формирање круне.

Зрелим стаблима се препоручује да се разреше, другим речима, да се уклоне мале гране, као и да се оштете или осуше. Веома је важно да се такве радње обављају специјалним баштенским алатом са добрим оштрењем.

Како се припремити за зиму

Бјелоруска хрушка добро подноси хладноћу, али ако су коријени близу горњег слоја тла, онда је потребно подузети низ мјера како би се заштитила од мраза. Само заспите кружне струготине, а сама бачва је омотана папиром.

Спречавање појаве штеточина

Када је у питању ова разноликост, превенција је веома важна. Заштита белоруске крушке је предуслов за узгој и узгој сорте, јер се не може самостално одупирати штеточинама.

Сорта је подложна крастама и захтијева заштитне мјере

За прераду је боље користити одобрене пестициде.

Пошто сорта има дуг рок трајања, отприлике 5 месеци, требало би да се придржавате одређених правила која могу заштитити ваш усјев од штеточина.

 • Просторија у којој се налази контејнер треба да буде добро проветрена.
 • Температура је око 9 степени.
 • ПожељноСвако воће умотајте у папир.