Карактеристика бундеве гимназије Пумпкин

Бундева је популарна култура,која се узгаја у многим деловима света.Постојала је ова биљка из Америке, ау различитим деловима ове врсте постојале су сорте ове биљке.Потражња за бундевом је велика, тако да земље које узгајају ове диње могу повећати свој економски потенцијал кроз извоз бундеве и бучиног уља.

Међу широким избором сорти, гимноспермска тиква заузима посебно место, које се може користити у кухању, медицини и козметологији.

Важно је правилно складиштити семе гимноспермне бундеве, иначе почети горко да окуси

подтип, припада хардцоре варијантама.Његово семе је прекривено танким филмом који садржи влакна.Бундева је зељаста биљка округлог или цилиндричног облика са ребрима.Коренски систем ове културе је снажан, простире се до дубине од 3-5 метара.

На једној биљци постоје и мушки (430 комада) и женски

цветови.Оне су веће величине од бундеве других сорти.

Ова биљка за тиквице расте брзо: три или четири мјесеца након садње, саднице се могу убирати.

Узгајање бундеве на решетки вам омогућава да добијете усев већ 3 месеца после садње

Узгој бундеве

Припрема поља

За бундеве, од највеће важности,који су усеви у земљишту узгајали пре њега.Узгој бундевиних биљака ће бити успјешан у подручју након таквих усјева:

 • Кукуруз.
 • Трајне траве.
 • Силос.
 • Пасуљ.
 • Зимна пшеница.
 • Пасуљ.
 • Грах.
 • Кромпир.

Гимносперми се могу посадити дебље него друге бундеве

Не можете узгајати ову културу после парадајза, шаргарепе, краставаца и тиквица, јер је ово једна породицакоји има исте болести и штеточине.Ове исте биљке се не могу узгајати у сусједству.Одабир мјеста за гимнастичку бундеву, морате одабрати мјесто које ће увијек бити освијетљено и добро загријано од сунца.Место мора бити заштићено од вјетра.Карактеристике узгоја зависе од сорте бундеве.

Гимнастически буквар Миранда, Олга, Хамлет, Голосеманнаа 14, Данае со најпопуларниа.Можете купити семена сорти које расту не само у Русији, већ и наручене из Америке и Европе.

Садња бундеве

Да би се узгојио огроман усев, потребно је да се поштују многа правила, да се користе разне агротехнолошке методе.Сетва семена гимноспермне бундеве одвија се у топлој сезони, када температура тла достигне +15 степени Целзијуса.За типичну сорту биљке диње, потребан је режим од +12 степени, од њиховогсемена су више заштићена од гимносперми.Технологија сетве семена зависи од величине поља.Ако се бавите узгојем усева за продају, имате велико поље, користите такве пољопривредне технике као сејалице.Они обезбеђују равномерну сетву семена на правој удаљености.На малој парцели могуће је ручно засадити, одржавајући раздаљину између редова од 2 м.на бундевама се појављују бочни избојци, који су најбоље забодени.

Коренски систем је чврсто фиксиран у тлу, обезбеђује храну за биљку, узимајући хранљиве материје из земље.Када се јајник формира, испод плода се могу ставити мале даске или суха трава да би се регулисао режим влаге, а труљење није почело.До времена сазревања и сакупљања бундеве, потребно је да све избојке причврстите како би се нормализовао оптимални одлив хранљивих материја.

Када листови исуше и плодови досегну велике величине, то указује да је бунда зрела.Површина плода постаје наранџасто-жуте боје.

Храњење

За богату културу бундеве, биљке треба редовно хранити.Неопходно је одабрати минералне и органске додатке с обзиром на планиране резултате, састав тла у којем расту усјеви.

 • Азот.
 • Фосфор.
 • Калиј.

Бочни бич бундеве треба уклонити

У зависности од тога, потребно је одабратиђубриво. За време јесења орање потребно је око 30 тона хумуса, 70% фосфатног ђубрива и 40% калијума по хектару поља. Преостала количина минерала и корисних елемената у траговима уливаће се у тло са сваким наводњавањем. За црну бундеву потребно је направити три завоје:

 • Пре цветних биљака.
 • Током периода цветања.
 • Током зрења плода.

Режим заливања

Голубанска тиква захтева редовно и обилно залијевање, чији режим зависи од сорте биљке, климатских услова и тла. У сушним мјестима усјеви диње не расту добро, а незнатна суша може уништити читав усјев. Сетва семена се врши у влажној земљи. У периоду од садње до цветања влажност треба да буде 70%. Током цветања и појаве воћа влажност достиже 80%. У време сазревања потребно је смањити заливање на 70%.

Голосиомни оценки с грубого

Две недеље пре жетве треба да се заустави наводњавање усева.

Превенција болести и штетних инсеката

Главна опасност за жетву гимнастичке бундеве је болест усјева диње и инвазија штетних инсеката. Међу обољењима су нађене плодне трулежи, мозаик, пепелница. Биљке могу бити нападане лисним ушима и динама. Неки штеточине нападају коријенски систем биљке, тако да ће дефинитивно умријети. Други инсекти једу лишће и стабљике, а на почетку се култура још може спасити.

ГрадеОлга, осим семена без љуске. такође има одличан укус

Ако приметите било какве штеточине или знакове болести, бундеве попрскајте специјалним препаратима да бисте сачували усев.

Да би се спречило, требало би спровести следеће агротехнолошке методе и операције:

 • Водити кречење земље.
 • Изводити јесенску орање.
 • Придржавати се плодореда.
 • Редовни редови корова, уклањање корова.
 • Приликом жетве, жетва биљка остаје потпуно.
 • Створите оптимални режим ваздуха, температуру, влажност поља.

Жетва

Период бербе гимнастичне бундеве почиње када је плод потпуно зрео. Да бисте то урадили, изаберите дан без ветра и падавина у рану јесен, пре него што дође до хладног пуцања. На северу земље, бундеве се бере средином септембра, а на југу - првих дана октобра. Са великих поља жетва се сакупља посебном агротехнологијом - грабљем.

Грибовскаа сорта - први тип буче с голими семени

На малој земљишној парцели у земљи или у врту можете ручно сакупљати биљке, резањем плодова са стабла ножем. Потребно је оставити реп до 5 центиметара.

Препоручује се да се усјеви држе на сувом и хладном месту где ће плодови сазревати, кора биљке ће се стврднути. Одмах након сакупљања, пулпа од бундеве још нема богати, слатки укус. Након неколико недеља лежања, поврће се може користити за припрему разних јела. Тиквице могускладиштити цијелу годину и не пропадати.Бундева каша и пите се могу кувати у свако доба године.

Разноврсност Дане Толер Тиквице

Током складиштења, плодови диња и тиквица треба редовно прегледати.Ако било који од њих постане замрљан, почните да трунете, оштећено место треба да се одсече, а сама пулпа се користи.

Сорта бундеве Хамлет је најраспространија

Тежина бундеве достиже 7 кг, дебљина пулпе је 2-3 цм.сорте, услове наводњавања, храњења, неге, можете скупити богату жетву.Воће се може продавати или користити за кухање, козметичке и медицинске потрепштине.