Карактеристично грожђе Руссиан Цонцорд

Руске сорте Цонцорд као један од њихових родитеља има грожђе Цонцорд, које је откривено у Америци пре неколико векова. Ова сорта не садржи само реч “руски” у наслову, што указује на њену отпорност на мраз и хладноћу. Ова врста толерише хладноћу и може се узгајати не само на југу или у средњим географским ширинама Русије, већ и на северу.

Русскиј Цонцорд Граде има средни кластери

Историја врста

Сорта долази од америчког родитеља, врсте Цонцорде, која му је дала живот. Препоручује се да се узме у обзир: родитељ култиватора је узгајивач који је успео да пређе две сорте грожђа и да га узме. Прва сорта је већ била позната као Цонцорд, а друга сорта Амур. Прва је дала грожђу облик и дала му укус, а друга се припремила за отпорност на мраз и омогућила га је узгајивачима и вртларима да га узгајају чак иу сјеверним географским ширинама Русије.

Американската Конкорд - претка на русската сорта

Ово откриће догодило се неколико година након завршетка Другог свјетског рата, наиме 1947. године. Од тог времена, грожђе је постало широко распрострањено широм Совјетског Савеза, а савремени виноградари такође активно користе ову врсту усева, садили су га у својим виноградима да би добилиодлична и богата жетва.

Амурно грожђе имало је високу отпорност на мраз према сорти

Опис сорте

Врста вртне културе Руска Конкорд припада познатој сорти „Исабелла“, чији опис не треба дати, јер сви виноградари, па чак и само аматери, знају карактеристике ове чувене сорте.

Просечно трајање вегетације ове сорте грожђа је 126 дана, више од четири мјесеца.

Још једна предност сорте је отпорност и ниске температуре, добро подноси аклиматизацију. У хладним географским ширинама, на северу Русије, грожђе руског Конкорда ће сазревати дуже. Али сама укљученост у овај процес, брига и брига неће вам омогућити да будете разочарани у дугом периоду сазревања првих плодова, али ће вам дати много радости и задовољства од ваше сопствене жетве.

Перваа группа в съсата година по засадаване

Важно је напоменути и узети у обзир бројне предности, опис врсте. Важна предност је јака висина, грожђе даје прве избојке, добро графт и наставља се брзо развијати. Како винова лоза расте, она добија велике, округле листове који имају светло зелену боју.

Цвеће биљке је само женско, због чега вртлари и власници винограда добијају сорте са мушким цветовима као што су "металик" и "лидија" као опрашивачи.

Према својим карактеристикама и опису сорте грожђаРуски Цонцорд изгледа баш као изглед "Лидиа".

Описте плодове

Русски плодови Конкорда со средни.Велики број се уклапа у њихову групу, а гомила добија масу мању од једног килограма.Друга карактеристика ове сорте треба назвати заобљеним, али донекле издуженим обликом.Боја бобица је тамно црвена, разблажена благим љубичастим нијансама.Јагоде су погодне за јело, јер их карактерише средња густина.Задовољство и меснатост са готово потпуним одсуством слузи.Кожа бобичастог воћа није густа, што јој осигурава потпуну исхрану без нелагодности.Ниво шећера у грожђу ове врсте је нормалан.Одлични показатељи киселости и садржаја шећера.

Руска сагласност прави одлично вино

Јагоде имају укусан ретроокус и уживају не само познати укус грожђа, већ и белешке које се додајушумске бобице.

Принос врста

Ниво приноса сорти Руски концорд почиње да задовољава власнике винограда и баштованаца само за другу и наредне године након садње.У првој години жетва може бити ограничена на две или чак једну четку, али се затим повећава број кистова одличне зрелости и пријатног укуса.У просеку виноградари добијају од четири до шест килограма бобица из сваке биљке.Ово је висока фигура која држи бар чак и на северним географским ширинама.

Буш руского концорда в августе

Важно је напоменути да у првој години принос неће бити превисок, али то уопште не значи да ће се ситуација поновити следеће године.

Руска врста грожђа Цонцорд одликује се високим степеном висине и гарантује одличне стопе клијања, сазревања изданака и раста првих грмова. Грожђе је спремно за транспорт и добро га подноси, и не плаше се мраза до тридесет степени испод нуле и разних болести. Ови показатељи не би требали бити разлог за непостојање мјера за његу и бригу о погону.

У бризи је да читава тајна високог приноса и укуса грожђа ове сорте лежи.

Опис предности сорте грожђа:

  • Толеранција мраза.
  • Одличне преносне карактеристике.
  • Засићени укус.
  • Могућност да се једе свеже, као и за прављење сока и вина.
  • Период ране бербе.
  • Висок степен раста грмља.
  • Опис прописа о заштити усева
  • Биљка воли воду, препоруцује се да се залије како се земља суши.

Принос сорте је веома висок

Посебну пажњу посветите задњем јесенском залијевању, које ће бити завршна фаза жетве и припрема за зиму. Биљка се препоручује за заливање само у добром, топлом времену по стопи од две канте по грму. Ако је хладно, ветровито и кишовито време већ успостављено изван прозора, заливање се може одбити.

Не заборавите на храњење грмља.Минерале хранљивих материја треба додати у тло два до четири пута годишње.Прва дорада се прави у марту, тако да ће се биљка прилагодити пролећу у кратком времену и почети са активним растом.Душична ђубрива се примењују два пута годишње, а коришћење органских ђубрива, стајњака или птичјег измета може бити добра идеја.

Руски сортни облик листа

Руске сорте Конкорд добро подносе све болести, али се не препоручују за распршивање грмља.

То ће повећати њихову одрживост и осигурати висококвалитетну превенцију, можете добити добру жетву.Током култивације, важно је узети у обзир опис, карактеристике и све карактеристике сорте.