Карактеристично грожђе Мусцат Пинк

Међу техничким грожђем, ружичасте сорте су у највећој потражњи међу винарима.У Италији, професионални узгајивачи кажу да се ружичасто грожђе прво куша очима, а затим се оцјењују њихова својства укуса.Посебну вриједност за виноградаре представља ружичасти мушкатни орашчић.

Карактеристичне карактеристике Пинк Мусцат

Како је Мускат Пинк рана сорта, њени грмови расту умјереним темпомлишће им је густо.Млади избојци су благо спуштени и при сазревању њихова боја постаје светло браон, али су чворићи лозе тамнији.Пагонти другог реда нису у потпуности формирани.Растућа младица има ружичасту круну са приметном црвеном нијансом.Лишће мушкатне руже слично је лишћу мушката белог.

По опису, њихове карактеристичне карактеристике су:

Величина цветова је просечна.Важно је да цвијеће буде бисексуално, само-опрашујуће.Јагоде су веће величине од бобица белог мушката: дужина - од 110 до 180 мм., Ширина - од 100 до 170 мм.Њихова боја је тамно црвена, осетљива је дебела слојевитост у облику воска.Њихов облик је округлог облика са дебелом кожом.У опису бобичастог воћа ове сорте јавља се изражен окус мушкатног орашчића.Потпуно сазреле плодове добијају тамну, готово црну боју.Присутност семена у њима од 2 до 4 комада.Плодови су слатки: око 35 г /100 мл.

Величина грозда мушкатног роза је просечна, цилиндрична, са снажним стаблом.Маса једне гомиле је око 200 грама.

Локације

Мушкат ружа Рана сорта се узгаја не само у домаћим подручјима, већ иу великим подручјима за индустријска постројења.Вина се праве од најквалитетнијих, праве укусне сластице, а користе се и свеже.Рози рани мушкат је једна од сорти белог мушкатног орашчића.То се десило пре неколико векова у јужном делу Европе.Припада раном сазревању.Многе земље га узгајају, не искључујући Русију.Кримске земље су најбоље у плодности за такво грожђе.Популаран је у Италији, Португалу, Француској, Јерменији, Казахстану, Узбекистану и другим земљама.

Култивирање и нега

Пре него што се рано засади грм Мусцат Пинк, потребно је:

  1. одабрати оптимално место за ову сорту;
  2. ископају рупу за слијетање;
  3. испунити јаму плодним земљиштем помијешаним с минералима, стајњаком;
  4. направите малу гомилу у средини рупе и уметните стабљику грожђа у њу;
  5. попунити јаму земљом до мјеста почетка раста;
  6. покрити садницу резаном пластичном боцом;
  7. добро залијте младицу.

Пролећна садња се спроводи од средине априла до краја маја. У јесен, таква сорта је посађена у септембру и октобру.

Може да се бере од 60 до 80 центара на хектар

.

У првим годинама раста грожђа, земљиште у близини жбуња се периодично мора расклимати и распршити. У рано пролеће, исеку се танки корени, јер инхибирају развој кореновог система.Мускат розе се залива четири пута годишње . Повремено уносите минералне и органске додатке. Држећи се ових правила, можете узгајати пристојан усјев и висококвалитетно воће.

Сорта приноса

У опису овог грожђа речено је да припада раним сортама. Период вегетације траје само 140 дана, али у топлим климатским условима. У другој половини септембра плодови сазревају. У просеку, 60 до 80 центара усева се може сакупити по хектару. Чисти сок на излазу се креће од 63 до 70 посто.

Могуће болести

Мускат Ружичасто рано није обдарено отпорношћу на мраз, осјетљиво реагира на влажност тла. У поређењу са другим сортама грожђа, има мању отпорност на сушу. Милдее и оидиум доносе највећу штету грожђу.Често погођени листним лишћем, филоксера. Плодови су подложни труљењу током обилних киша. Захваљујући раном сазријевању Муската, могуће је избјећи многе болести.

Винарство

Као што је горе поменуто, од сорте грожђа из описа, производи квалитетно вино које је веома пријатно на окус. Када се описује вино, уочава се рафинирана арома, слична мирису Казанљачке руже. Мускат Пинк је високо цењен, узгаја се на шкриљевцу, јужним падинама Крим. Из њега се прави најквалитетније вино.