Карактеристичне сорте паприка годишњица Пеппер

Годишња паприка припада средњим сезонским сортама бугарске паприке. Узгаја се у стакленику или на отвореном. У свим условима узгоја, берба паприке захтева пажљиво одржавање, јер је бибер гадан усјев.

Пепер златни јубилеј може се узгајати на отвореном терену иу пластеницима

Годишња разноликост и њени описи

Брзина сазревања годишњег жетве је четири месеца. Висина грма достиже педесет центиметара. Дужина фетуса достиже десет центиметара, а тежина је сто педесет грама. Боја бибера у процесу зрелости поприма наранчасту нијансу. Производ има висок укус.

Златни јубилеј је отпоран на болести неких врста и прехладу.Узгој златне годишњице се врши у стакленику, загријан или не. Ако се стакленик наноси филмом или се не загријава, узгој треба обавити у топлој сезони. Вечери из овог временског периода не би требале бити хладне.

Започети узгој сорте селекцијом сјемена за сјетву. Паприке у процесу узгоја треба ронити. Он је довољно храбар да издржи трансплантацију и сакупљање, тако да ову фазу не треба избегавати.

Разноликост златне годишњице вреднована за високе укусе

Садња и узгајање паприке

Опис бриге за папар се састоји од неколико узастопних фаза:

  • селекција семена;
  • прерада и припремасјемена и тла за сјетву;
  • Слетање, брање и пребацивање на отворено земљиште.

Није потребно пресађивати паприке из стакленика, можете извршити цијели процес узгоја у стакленику.Злато се узгаја на отвореном тлу, потпуно поуздано у стабилност климатских услова.

Када клице папра дају мале клице, оне се стављају у земљиште стаклене баште.Пре тога се семе узгаја у лонцима.

Након клијања, оне се преносе у стакленичку земљу.Тамо се клија до појаве јаких изданака, након чега се саднице пажљиво одвајају од слабих клица и пресађују на отворено подручје.

Млади клице бибера се могу садити у стакленику

Први важан корак у припреми садног материјала је одбацивање семена и прерада.Ако купујете семе у специјализованој продавници, не треба их обрађивати.Садња семена се врши у припремљеном ђубреном земљишту.

Папар треба пажљиво третирати земљу и саме клице.Уклоните коров на време и третирајте га.Садни материјал није само храњен, већ је и третиран посебним средствима од штеточина.

Прерада и дорада се обављају увече у време облака, како не би изазвали опекотине на плодовима и грмовима биљке под утицајем сунчеве светлости.Ако гнојиво или лек дођу на лишће, треба га темељито испрати.

Узгој златног јубилеја траје четири мјесеца, за које вријеме се мора водити рачунасадни материјал. Изаберите органска ђубрива и пажљиво припремите земљу пре садње. биљка воли растреситу земљу са неутралном киселином. У супротном, треба да обезбедите додатну негу за сајт. Додатно се оплођује и регулише ниво киселости.

Златни јубилеј је популарна сорта са високим приносима и издржљивошћу.