Карактеристична разноликост звечки Априцот

Постоји око стотину сорти кајсије. Једна од најзаступљенијих и најплоднијих сорти је кукурузна звечка. Одгајан је у Русији посебно за узгој у умјереним климама.

Кашика кајсија - сорта за кул климата

Карактеристике сорте

Град Погребок, због својих карактеристика, један је од најбољих за узгој у готово свим климатским зонама.

Опис сорте:

  1. Самоплодна сорта, тј. Она не захтева опрашиваче треће стране.
  2. Округле плодове тежине 60 г, у ретким случајевима 70–80 г.
  3. Јарко жуто месо са високим садржајем шећера.
  4. Камен се лако одваја од фетуса.
  5. Потпуна зрелост се јавља у другој половини јула - почетком августа. У сјеверним крајевима, сазријевање може трајати до прве декаде септембра. Зрелоћа се одређује лакоћом одвајања кости од пулпе. Ако се чврсто уклапа у кост, онда је прерано да се пуца.
  6. Ретка круна, неколико грана.
  7. Висок принос, али у раним мразима у северним географским ширинама, плодови се могу распасти.
  8. Преносива и отпорна на квалитет одржавања. Плодови се чувају свеже дуже време. Да бисте повећали овај период, они су замотани у папир. Ово штити здраве плодове од труљења спора од других кајсија.

Воће се користи за производњу конзерви, сушеног воћаза компоте, пломбе за печење.

Згужданиа поддържани за производство на џем и џеми

Садниа места

Сорта не трабва висока за карактеристики на тази, но расте.боље у аерираним земљиштима са кречом.Препоручује се садња садница у земљишту богатом минералима и хранљивим материјама.

Принос сорте зависи не само од састава земљишта, већ и од места где ће се садница узгајати.Коренски систем Звецкање треба бити у подручју гдје нема прекомјерне влаге.

Сорта веома лоше реагује на недостатак светлости, стога се препоручује садња у добро проветреним отвореним просторима.Дрво може засјенити околну садњу, а прије садње препоручује се скраћивање горњег дијела младог стабла, резање на 60 центиметара.

Нега и обрезивање

Отпорност сорте на температурни режим не захтева поштовање услова зимовања.Ако је садница посађена у текућој години, треба је малчирати, створити прстен око њега са резервом влаге и везати га пртљажником.Млади избојци стабла прекривени фолијом.То ће га заштитити од глодара, пружити снагу за дугу зиму.Ако је стабло старо 2–3 године, третман се врши са жељезним сулфатом и бијелим стаблом.Да би се повећале шансе за преживљавање, пре садње садница се замотава у тресетну леглу маховине.

Нездраве гране се уклањају из младих стабала, третирају се вртом.Снажни избојци који спречавају загушење гране токомплодоношћу треба орезати.

Прекомерно густу круну треба стањити са стране периферних грана. Прво, потребно је исећи оштећене гране, ако то није довољно, скратити 1/5 здравих грана на доњу грану. Након свих процедура, кортекс, на којем је могућ раст, ослобађа се нездравих и оштећених подручја.