Карактерише га узгој калифорнијског зеца Раббитс

Садржај
  1. Опис пасмине
  2. Стандарди
  3. 9) Одржавање и нега
  4. Култивација

Сада постоји више од две стотине пасмина ушију.Међутим, најпопуларнији у нашој земљи били су калифорнијски зечеви.Дошли су нам почетком 70-их година прошлог вијека и заузели водећу позицију међу узгајивачима.

Калифорнијска пасмина кунића је популарна у нашој земљи

Опис пасмине

Калифорнијска пасмина кунића узгајана је почетком двадесетог века америчким узгајивачем Георгеом Вестом.Име је добијено од изворног стања креатора.Представници следећих пасмина учествовали су у процесу селекције:

  • Нови Зеланд;
  • чинчила;
  • ермин.

Калифорнијски кунићи добили су добре особине меса и добру вуну.Брзо су расли - спремни за клање за шест месеци.Кунићи су имали одличне мајчинске квалитете.Првих година свог постојања, нова врста дистрибуције није примљена.Али постепено су узгајивачи разматрали позитивне аспекте.Дакле, животиње сада заузимају водеће мјесто међу врстама меса.

Стандарди

Према опису, калифорнијски зец има белу боју са тамним мрљама на њушци, ногама, репу и ушима.Понекад постоје изузеци - плава, јоргована или чоколадна.Длака је густа, доброг квалитета.Ако се руком води од раста, длаке се нормално враћају на оригиналпозицијуУдови, реп је веома длакав.

Мала глава се налази на кратком врату, грбави нос, уши су кратке, вертикалне су карактеристични знакови калифорнијске пасмине

Боље је када је просјечна тежина животиње 4 или 45 кгЗец има мало мање.Ако тежина животиње достигне 5 кг, онда је то знак гојазности и негативно утиче на квалитет меса.Тело је мало, оборено.Лигхт скелетон.Шапе са добро развијеним мишићима.Блацк цлавс.Мала глава се налази на кратком врату.Хунцхи носе.Уши нису дугачке, вертикалне.Очи су ружичасте.

Ако желите да одаберете педигре, боље је обратити пажњу на вуну.Носиоци добрих особина имају задимљену патину на кожи. Просечан животни век је десет година.

Одржавање и нега

Калифорнијски зечеви су потпуно непретенциозни према условима притвора.Простран кавез је све што им је потребно за угодан боравак.За сваку животињу мора бити најмање 70 цм слободног простора.Избегавајте гужву.

Ако ћете узгајати зечеве само у сврху добијања меса, онда је калифорнијска пасмина врло корисна и погодна за држање у јами.Њен аранжман је прилично једноставан, и живе у њему зечеви што ближе природним условима.

Калифорнијски кунићи су непретенциозни према условима заточеништва

Руб шапа вам омогућава да боље подносите мраз него представници других пасмина.Кавез се налази и на улици иу затвореном простору.Држите кућишта чистим.Очистите прљаво смеће на време - животиње не би требало да седе у измету.Оперите хранилице и пију.Препоручује се да их скухате кипућом водом.

Од хигијенских процедура, обратите посебну пажњу на сечење ноктију.Мали и оштри, могу да се гребу до крви себе или свог ближњег.Временом, стрижена канџа ће вас спасити од великих проблема.Калифорнијски кунић се разликује од других врста меса добрим длаком.Ако желите да добијете крзно, не будите лењи да обратите пажњу на вуну.Подучавајте дотеривање од детињства.Животиња ће се користити и неће агресивно реаговати на чешљање.Ово је релевантно током периода молитве.

Карактеристика пасмине кунића - брзо добијање на тежини.До три месеца достижу два килограма.И до шест - више од четири.Да би се постигли такви резултати, обратите пажњу на исхрану животиња.Њима је потребна храна са високим садржајем протеина.Купују се у облику специјализоване хране или се купе.Обогатите храну месом и рибљим брашном, млечним производима.

Карактеристике расе зечева - брзо добијање на тежини

Храните животиње доста.Обезбедите приступ чистој води.У хладној сезони, не заборавите да загрејете течност тако да се животиње не разболе.

Узгој

Калифорнијски зечеви рано улазе у пубертет - за пет месеци.За годину дана, имамо промену две генерације.Пасмина је веома плодна.У леглу зечића до осам беба.Млади се добро навикну.За одрживопојединци не препоручују употребу незрелих зечева и зечева.Као и сви представници своје врсте, спремни су за процес покривања до три мјесеца.

Спаривање парова се депонује у одвојеним ћелијама.За оплодњу је довољан један слој.Гестацијски период за зеца је тридесет дана.У овом тренутку, они опремају гнездо.Женке се одликују добрим мајчинским квалитетима и обилном лактацијом.Ако се придржавате правила скрби, стопа смртности младих ће бити минимална.Препоручљиво је ставити у кавезе куће у којима се животиње могу сакрити.

Пасмина је веома плодна

За 1,5 месеца, животиње треба да буду пресађене како би се избегле епидемије.Који год лијек изабрали, све мора ићи под надзором ветеринара.Ако је животиња још увек болесна, дезинфикујте површину кавеза.

Калифорнијском зецу није потребна посебна нега.Довољна исхрана и правовремена медицинска помоћ.Под њим се не треба прилагођавати.Кућни љубимац је у потпуности у складу са описом - то је жив и здрав представник врсте.Осигурат ће вам мекано месо и висококвалитетну вуну.