Каква врста птице је Турска 6?Туркеис

Велики пурани су се узгајали пре неколико година у Великој Британији. У нашој земљи, ова врста пурана још није распрострањена. Али фармери живине који одлуче да узгајају ову птицу никада неће изгубити. И све зато што ови пурани дају не само месо и јаја, већ и перје са перјем. Пасмина пурана Биг 16 има добре изгледе за будућност.

Биг турска пасмина даје месо, јаја и паперје

Карактеристике Биг Бреед Туркеис

Током векова од открића пурана и дистрибуције широм Европе, ова птица је претрпела значајне промене. Пресецањем и хибридизацијом, фармери су створили неколико пасмина ових највећих домаћих птица. Свака пасмина има своје параметре.

На пример, бронзани пурани су прилично лагани. Просечна тежина мужјака ове пасмине не прелази 8 кг. Међутим, северно-кавкаски пуран 16 тежи већ 15 кг. Али то није довољно у поређењу са белом, широком грудном стијеном, гдје пурица досеже масу од 25 кг.

Пурани Биг16 су тако названи. Ове птице су прилично велике - мужјак има тежину већу од 25 кг, а женка је више од 10. Бигие 16 се разликује од осталих пурана са својим белим перјем. Само на грудима постоји мала црна мрља. Биги 16 има велика крила и јакеноге. Глава је мала. Мужјаци 16 имају орнаменте на врату и глави како би привукли женке. Реп бигова на репу је веома бујан и мекан.

Процес раста великана 16 је веома брз - у 90 дана добијају око 5 кг тежине, што је више него код других бројлера.Након 10 дана, пурани престају да расту и могу се послати на клање. Нема смисла даље хранити бигове - оптимална тежина је већ стечена и квалитет перја је прихватљив.

Да би се тежак пуран укрстио између неколико пасмина и добио криж. На примјер, велика 6 и велика 9. У доби од 120 дана, мужјаци теже око 13-16 кг. Сваког дана пурица добија на тежини 110 грама, за сваки килограм тежине бига се троши 16 кг хране.

Пурани се не вреднују за тежину, већ за производњу јаја. Један млади пуран може у будућности носити око стотину јаја. У смислу укуса, пурећа јаја су боља од кокошјих јаја. Смртност пилића је ниска.

Велика ћурка може носити 100 јаја у животу

Узгој пурица

У касном пролећу боље узгајајте ћурке. Пошто су претећи пурана донети из тропских крајева пре неколико векова, боље је да млади расту током лета. Тако ће пурице 16 имати времена да добију на тежини пре првог мраза.

Ћурећи почињу да полажу јаја око деветог месеца живота. За пет пурана довољно једно гнездо. Ћуретина би се требала слободно уклопити у гнијездо и не би требала бити на поду. Ово може бити кутија са странама, на дну које ће бити легло.

Стеља би требала бити потребна, јер пурани мирују ијаје може добро да се разбије на удар.

Време ваљења за јаја може се продужити помоћу флуоресцентних сијалица. Јаја треба складиштити вертикално, са оштрим крајем, на температури која не прелази 16 ° Ц. Морате окретати јаја једном сваких 10 дана. Излегла јаја ће имати око 27 дана.

Мале ћурке треба чувати у картонској или дрвеној кутији. Мора да је топло дно. Да бисте то урадили, у кутији можете направити кревет од крпа. Након 7 дана, крпе се морају замијенити пиљевином или струготинама.

Да се ​​млади крст не охлади, температура у просторији треба увек бити прихватљива:

 • од рођења до 7 дана - 36-36 ° Ц
 • 8-14 дна - 31 - 28 ° Ц
 • 15-21 дна - 27 ° С
 • 22- 90 дана - температура се постепено смањује на 20 ° Ц
 • од 90 дана до клања - температура пада на 15 ° Ц.

Младим људима су потребни стални температурни услови

Храњење младих залиха

Прве дане пилића ширег терена 6 боље је хранити из папира како се не би озлиједили кљунови. Хладна кувана јаја су помешана са кашом и зеленом (зелени лук или коприва). Такође додајте свјежи сир.

Првих неколико дана животињама треба дати почетни сет хране.Дијета би требала укључивати кукуруз, пшеницу, колач или оброк. Петог дана пилићи се преносе на нормално храњење: кукуруз, пшеница, колач, рибље брашно, љуска, зелени лук, копар и сир.

Хранити младе чарапе свака 4 сата, али мало по мало. У другој седмици, ћурке се могу дати кашом са млеком, свјежим сиром и поврћем.Животиње се хране храном за првих 20 дана. То им даје потребну дозу елемената за развој скелетних и мишићних структура. Трећу недељу можете их хранити сувим порцијама - житарицама (пшеница, кукуруз, итд.). Међутим, зеленило треба стално да буде присутно у исхрани.

Кукуруз треба да буде укључен у исхрану пилића

Узгој одраслих бигов

Могуће је узгој великих 6 крижаних ћурки на различите начине. Младе ћурке могу бити потпуно изоловане од старијих особа и чуване одвојено. Друга опција је комбиновање две групе ћурки у једно стадо. Са таквом шемом, формираће се велико стадо различитих узраста, у којем ће око 8 женки бити око једног мушкарца.

Млади пурани из парења мешаних стада ће бити заштићени од својих родитеља. Ако нешто крене наопако, увек можете све да промените и испробате другу шему.

Да би пилићи могли да ходају, они су подигнути посебном оградом од решетке висине пола метра. Турке16 воле топлоту. А ако у кући има и малих ћурки, температуру држите изнад 30 степени. Немојте дозволити оштар пад температуре. Зими, кућу треба загрејати.

Корални терен треба редовно вентилисати. Изградите за ћурке 16 смуђа, тако да могу да се загреју и оду у кревет. Запамтите да птица треба простор. Тако да славна пословица „у скученом и не љутом“ овдје неће радити.

Ћуркама16 је потребна добра њега. Прво, вреди направити смеће у кући. Пепео и песак погодни су за постељину. Цанкористити и пиљевину слојем од 15 цм, ако ништа друго није при руци.Легло пурана16 се мења када се нови појединци закваче или једном годишње.

Ћурећи морају узети пјешчане купке за борбу против паразита.Тако да у кућу морате ставити посуду са пепелом и песком.У супротном, морате потрошити новац на штеточине.

Велики пурани не толеришу сусједство друге птице

.За то можете користити посебне пивце.Посуда за пиће би требала бити сигурна, тако да се пилићи у њему не би утопили.Такође је вредно ставити оловку резервоара са шљунком, шкољком итд.Ово ће побољшати варење птице.

Не померајте друге 6 голубова 6 на пуране на крсту.Такво сусједство неће завршити ништа добро.Ћурећи 16 имају слаб вид и друге птице могу их једноставно прождријети.

Лети Бигов 16 треба да се пусти у шетњу.Ако нема места - можете изградити кавез за птице.Само ће она морати да заштити мрежу у људском расту и да буде свакодневно чиста.

Храњење одраслих

Комбинована храна је универзална храна за ћурке свих узраста и раса.Велики 6 је избирљив у погледу хране и једе све као и друге ћурке.Међутим, ове птице много једу због своје велике тежине.Због тога је у омјеру бигова потребно укључити храну са додатком нарезаног или рибаног крумпира, мркве, кукуруза или других житарица.Можете да мешате део порције са ферментисаним млечним производима.

Такође је вредно додати рибље брашно, месо и коштано брашно,разни адитиви. Израчунајте исхрану на такав начин да женка има 250 г суве мешавине. За мушкарце16, ова бројка је нешто виша - 350 г. Птице морају ходати и активно се кретати тако да немају гојазност.

Хранителни сеставки - основа на турска исхрана

Храна за ћурке16 налази се у посебним картонским кутијама малих величина. За тов пурана треба да им обезбеди храну за цео дан. Храна треба да буде у кориту константно иу великим количинама.

Једино ограничење је да се не смије дозволити кварење хране за животиње. Због тога је боље бројати порције како би касније свежу храну сипали. Исто важи и за воду. Пивце треба да оперите неколико пута дневно чистом крпом. Ни у ком случају не би требало допустити појаву маховине или зелене мрље у посуди за воду. Вода у таквим судовима постаје станиште опасних бактерија.

Додатно, морате контролисати температуру воде. Вода у пијаници би требала бити хладна. У супротном, ћурке једноставно неће пити топлу воду

Турска бизнис

Узгој било које птице може се пренијети на посао. Али са бигами16, сличан пословни пројекат ће бити посебно користан, јер, за разлику од осталих птица, пурани16 у будућности не дају само месо и јаја за продају, већ и перје с перјем. Продаја само 1 кг ћурке ће дати 120 рубаља.

Масо от Турциа е високо цењена на пазарот

.

Поред продаје меса и других производа добивених од пурана16, могуће је да се укључи у продају младог пурана. Раст им није тежи од других птица.У нашемМало пољопривредника одлучује да послује са пурама, јер је то профитабилан посао, али мукотрпно.

Пре него што купите бигов16 пажљиво размотрите неколико тачака:

 • Турцима је потребан слободан простор. Ћурке 16 велики пилићи, патке и друге птице. На једној ћурки мора доћи око два метра слободног простора. Што је гушће пурице једна другој, то ће бити већи трошкови превенције болести. А ако болести почну у стаду, оне ће одмах постати раширене.
 • Пашњак. Трошкови меса пуретине16 укључују трошкове хране. Да бисте смањили трошкове, морате птицама дати зелену храну. Ако се у близини куће налази зелени пашњак, гдје ће птица моћи пасти, дио трошкова хране ће нестати сам од себе. Да, и живина једе зеленило боље.
 • Одвојена просторија за узгој ћурки. Иако пурани нису лоши родитељи, боље је да их уклоните од одраслих.
 • Трошкови обраде живине.
 • Развој без размишљања. Чак и ако сте у прошлости имали негативно искуство узгоја живине, не постоји гаранција да овог пута нећете имати среће. Све ће добро испасти, а убудуће ћете градити добар посао и Биг 6 пурана ће вам донијети приход.

Бизнес на първичата може да донесе добив доход на своето името

.

Ветеринарски савети

Да би пилићи одрасли здрави и јаки, ветеринари вас саветују да следите нека правила:

 • ранијеСадња просторије мора бити третирана дезинфекционим средствима (формалдехидне паре, полисептна отопина, итд.)
 • .
 • редовно мењају смеће
 • обезбеђују да измет птица не падне у корита и хранилице
 • не деле друге пилиће са ћуркама
 • и одраслепурице
 • у првим недељама живота пијаци додају антибиотике алкохоличарима да би се спречиле болести