Каква птица аустралијски ној Острицхес

Ему је најбржа, највећа птица која не лети.Аустралија је удаљена од других континената.То је повољно утицало на очување одређених врста животиња.То укључује аустралијски ној.Невероватна креација, грб ове земље.

Емуси се приказуваат на амблемот на своите домовина - Австралиа

Първо поменуто

Ему се први пут споменува во крајот од 16. век во изве {таи од европски истраʻива ~ и.Средином КСВИИ. - виђен је на источној обали континента.Порекло имена није тачно познато.На португалском и арапском језику постоје консонантне ријечи, пријевод звучи као „велика птица“.Постоји претпоставка да су птице назване по гласном вику "Ухмхх".Орнитолог Јохн Латхам дао им је први опис у књизи "Пут до Ботаничког залива" Артура Филипа 1789. године. У то време било је шест врста нојева, али су их први досељеници из Европе немилосрдно уништавали због конкуренције у храни са овцама и кравама. Само један је остао, постоје три подврсте, у зависности од територијалне локације.Разликују се у нијансама перја.

Од 6 вида ему, само 1 ее преживело до съсата дена

Изглед

Емус со сродники ноји и казуари.Досегните висину медијависину особе и висину тела до метра.Имају густо тело и малу главу на дугом врату.Округле очи, уоквирене пахуљастим трепавицама и кљуном ружичасте боје са благо савијеним врхом, без зуба.Крила су неразвијена, као и код свих летећих ратита, дужине до 25 цм.На врховима раста као канџа.Јаке ноге које лако могу да сломе кост одрасле особе.Мека смеђа пера која помажу у маскирању и регулисању телесне температуре.Оба пола су једнако обојена.

У природи нема природних непријатеља.Али пилићи нису склони да поједу дивље псе дингос, орлове, јастребове.

Мушки и женски ему изгледају отприлике исто

Лифестиле

Птице се не скупљају у јатима.Иди један по један.Групе од 7-10 јединки могу бити дуго заједно и лутати у потрази за храном, водити седентарни живот само током гнијежђења. Комуникација се одвија уз помоћ гласних грчевитих звукова, сличних нечему између гркљана и грмљавине бубња.

Добар вид и слух помажу да се осећа опасност на великој удаљености.На заласку сунца, наслагани на спавање.Животиња сједи на својим шапама и, ако нема сметњи, заспи након 20 минута.Укупно трајање сна достиже 7 сати.Сваких сат и по, буди се и поново спава.

Ему преферира да живи сам

Прехрана

Једите ему биљну храну.Воле семе, корење, биљке, плодове.Али чак иу време гладовања не једите траву и сушитеподружнице. Они једу житарице, за које су истребљени први досељеници. За мљевење хране у желуцу прогутајте ситно камење и пијесак. Неедс ватеринг. Нестлингс се хране инсектима, гуштерима, глодавцима.

Уз добру, храњиву храну, пилићи брзо добијају на тежини и изгледају одрасли након годину дана.

Репродукција

Пубертет се јавља у доби од двије године. Мушкарац има неколико изабраних. Он припрема гнездо и, након удварања, води женку тамо за полагање јаја. Гнездо је рупа у земљи, прекривена сувим лишћем и травом. Женка полаже 7-8 јаја. У квачилу има и до 25. Само мужјаци излежавају 56-66 дана. У гнијезду је 17 сати дневно и расте само за храну. У овом тренутку, постављено је још једно јаје. Ему губи много тежине током инкубације, од 45 килограма понекад остаје само 30 кг. тежине, перје бледе. Током овог периода, она је летаргична и омогућава вам да се приближите и узмете јаје.

Када се пилићи излегу, постају агресивни, пажљиво се брину о њима и штите их од опасности.Тражи погодно место за храњење и води бебе тамо. Страусита - пругаста. Брзо расту. Отац се брине о њима 5-7 месеци. Просечан животни век одраслих је око 10 година. У природи живе до 20 година.

Мъж се вклучава в инкубациа и взглад пилис в близост до ему

.

Узгој

Емуово месо је драгоцен извор хранљивих састојака. Има укус говедине. АборигинесАустралија их је појела дуго времена.Разријеђена у комерцијалне сврхе почела је крајем 80-тих година за производњу дијететског меса које садржи мање од 1,5% масти и масти са љековитим својствима, које се користе у медицинске сврхе и за производњу козметике.Јаја се често испоручују у ресторане.

Кожа се користи за израду новчаника, торби, ципела у комбинацији са другим врстама коже.Перје има декоративну и примењену функцију у уметности и занатству.

Растуће ему је економично пословање

Занимљиви моменти

Необична птица је један од неколико параметара:

  )
 • Врло висок раст (до 170 цм) и тежина (до 55 кг)
 • Не лети због недостатка кобилице.
 • Брз, брзина до 50 км /х.
 • Кораци до 3 метра.
 • Око је исте величине као и мозак.
 • Ему не закопава главу у песак, већ бежи у опасности.
 • Нема зуба, стога гута камење, стакло и оштре предмете који помажу у варењу хране.
 • Добро се прилагођава температурама од -5 ° Ц до + 45 ° Ц
 • Плива и не купа се у песку.
 • Мужјаци и женке су идентични по изгледу.
 • Јаја су тамно плава или тамно зелена, теже око десетак пилића (до 900 г).
 • Само се мужјак бави излегањем.

Емус има необичну обојеност

Заштита

У Аустралији, ему је честа врста и није у опасности.Број се контролише.Површине у земљи се додјељују за пољопривредно земљиште, али број животињаСмањење станишта није угрожено.

Постоје анегдоте и афоризми о нојевима, слободна интерпретација.Највјеројатније је то због мале главе и великог тијела, као и због способности да закопају главу у пијесак, што је за ову врсту ирелевантно.Глупи се не могу звати.

Ово су брзе птице, способне да штите своје потомство, подложно урођеним инстинктима.

Они су последњи представници великих птица које нису летеле и које су преживеле до данас (изузев афричког ноја).Живе у дивљини и узгајају се у заточеништву за месо, јаја и кожу.Садржи се у зоолошким вртовима и на фармама, јединствена и необична створења у свом изгледу и употреби.