Како засадити трешњу љети са затвореним коренским системом Цхерри

Сваки вртлар који редовно допуњава своју парцелу новим воћкамада се садња трешања са затвореним кореновим системом у лето практично не разликује од сличног поступка са обичном садницом.Главна потешкоћа лежи у томе како изабрати када купујете стварно здраво дрво, а не лажни са украшеним коренима.

Садња трешања има бројне нијансе

Разлике између младица са затвореним коренским системом

У продавницама и на тржницама све је више и више трешањаса обичним и затвореним кореновим системом.Ови се обично продају у посебним посудама или једноставним паковањима.

Главна предност таквих садница је да се могу садити у било које доба године, чак и љети.Ако се садња воћака са отвореним кореновим системом спроводи у пролеће или јесен за 2-3 недеље након куповине, онда се такво дрво може укоријенити иу јулу, када је вани вруће.

Куповином садница са затвореним коренима, чак и неискусни вртлар може бити сигуран да корени биљке у контејнеру нису исушени. После куповине не мора да се плаши за безбедност корена и за чињеницу да се укорени.Може се чинити да такве саднице имају само предности.Постоје недостаци таквих опција.

  1. Да расте такваМлада је много скупља и компликованија него са отвореним кореновим системом, тако да је цена таквог садног материјала обично неколико пута већа.
  2. Могуће је да постану жртве бескрупулозних продаваца који, пре продаје, ископају саднице и исеку корење до величине контејнера.Губитак кореновог система у овом случају достиже 90%, а то је чак и више него да сте купили садни материјал са отвореним кореновим системом.Шансе за даљи раст такве биљке су премале.Ако се укоријени, биће веома болесно и умире.

Одређивање квалитетног садног материјала је лако.Важно је да садница буде без лишћа.Покушајте извући изданак из контејнера.Ако се испостави да се то ради слободно, онда не морате узети ову верзију слатких трешања.

Карактеристике садње

Ако сте покупили добар садни материјал, можете га посадити на отвореном тлу у било које доба године, са изузетком касне зиме и раног пролећа.

Садња трешања је неопходна у јами у којој би коренски систем био слободно смештен.На дну јаме, у почетку треба да напуните слој мешавине земље и напуните га са 1-2 канте воде.Препоручује се да се на дну положи посебан препарат за инсекте и болести.Алтернативно, садница треба третирати посебним средствима.

Након тога, морате извадити дрво из контејнера и заситити земљу влагом.Када посадите дрво у посебно припремљену јаму, треба мало да гњечите земљану просторију, тако да даје мало слободе коријену.система. Потпуно уништити копнену грудвицу не препоручује се. Млада биљка је већ навикла на те услове, а прекомерно излагање корену ће само негативно утицати на даљи развој.

Приликом искрцавања није потребно потопити грудвицу са земљом, само је треба уградити у рупу, а затим чврсто заспати. На бочним странама препоручује се вожња 2–3 квачице за слетање.

Заливање после садње треба да буде умерено. У почетку се препоручује заливање две канте воде. У првих неколико месеци након искрцаја, дрво треба заливати релативно често, једном недељно.

После заливања, земљиште треба олабавити тако да коренски систем нема недостатак кисеоника.

Садња таквих стабала се не разликује од садње трешања са отвореним кореновим системом. Жетва ће зависити од квалитета искрцаја трешања и накнадне његе.

Нијансе бриге

Трешње, трешње и свако друго дрво које је првобитно било засађено затвореним коренским системом требало би да добију квалитетну негу.Потребно је правилно залијевање, храњење.Међу главним правилима за бригу о таквом постројењу требало би да буду:

  • залијевање садница треба да буде веома честа, тако да биљка након додавања воде може да живи до следећег заливања: такво правило се мора поштовати најмање прва 3 месеца после садње;
  • Други важан фактор који утиче на количину усева је ђубриво: сваки пролећни минерални агенс треба да се примени на земљиште - они се могу припремити и независно икуповина у специјализованим продавницама;
  • право мјесто треба одабрати за искрцавање, треба бити добро освијетљено, али бити скривено од директне сунчеве свјетлости;
  • мјесто треба бити мирно, јаки налети вјетра само ће нашкодити биљци.

Трешње преферирају добро осветљена места

Закључак

Трешња са затвореним коренским системом је идеална опција за људе који немају прилику да издвоје време за слетање у одређеном периоду. Такве саднице могу се садити скоро током целе године (са изузетком периода мраза).

Садња, брига и правила за бербу такве трешње се не разликују од традиционалних сорти, па бисте сами требали одлучити да ли ћете купити такве саднице или сачекати мало дуже и узгајати пунокрвно дрво властитим напорима.