Како засадити репу у пролећној сезони Беетс

Једна од најчешћих биљних култура међувртлари су репе.А да би се добила одлична жетва овог поврћа у пролећној сезони, мора се сијати, имајући у виду посебне услове.Да би се избегло уништавање усева, одређени дани се бирају за сетву.Да бисте биљку украсили у пролећно јутро, прочитајте неке препоруке које ће повољно утицати на квалитет усева.

Слетање репе у прољеће ће бити успјешно ако се придржавате одређених правила

Процес припреме тла за садњу

Ово је почетна фаза, која се ради на јесен.Из кревета се уклањају остаци преосталих биљака.Када се то уради, земља је засићена органском твари.Земља је ископана до дубине која је једнака дужини металног дела лопате.Ако тло није засићено минералима, боље је у тло додати органска ђубрива пуна минерала. Врло често, земља је кисела, па је потребно додати мало вапна, који има повољне особине.

Садња репа у пролеће ће дати добар резултат на месту где су расле грмље кромпира или краставаца.

На светлој страни се бира место за избор кревета.Иначе, плодови ће бити незасићени, јер се формирање нијансе јавља само под утицајем сунчеве светлости.

Када је завршена припрема за избор места за постељину, пре сетве репе, земља се подвргава поступку отпуштања грабљем. Истим данима, можете додати мало доломитног брашна у земљу.

Када је земља спремна, остаје да се сачека тај тренутак да се посаде репа. Температура тла треба да буде најмање 5 степени, а температура тла је у априлу. Ако не узмете у обзир ово стање, семе неће проклијати, и због тога, коренске усеве неће настати.

Пре садње семена, груде земље треба згњечити грабљама

Садња и нега за репу

Да би се биљка засадила, користити два метода. Прва метода је садња семена. За брзо клијање семена и да би се на њима појавиле саднице, оне се натапају и таложе 24 сата. Ове акције ће бити повољне за репу. Да бисте то урадили, користите специјални стимулатор намењен расту. Као додатну потпору расту можете користити и решење дрвеног пепела. Семе се током дана намака на отвореном. Када време истекне, семе се пере топлом водом и умотава у сув комад тканине. Све ове акције ће повољно утицати само на развој плодова.

Пре него што се посади репа, земљиште треба навлажити. Да би се то урадило, линије су нацртане на кревету, чија је дубина 4 цм, а линије су размакнуте 20 цм.

Када су канали спремни, они сипају воду. Како се течност апсорбује, можете га посадитиопен гроунд.Пошто су семена релативно велике величине, могу се сијати појединачно.Не треба се бринути о изданцима, јер један кљун даје неколико грмља.Због тога се саднице и даље разрјеђују.Кликови који су разређени могу се користити за збијање тла.Шема засађивања, да би се биљка засадила, је решетка, где се постројење налази на његовом раскрсници.Ови услови ће бити повољни за даљи раст.

Ако сијате сјемење у отвореном тлу, садња се може схематски подијелити на:

  • Једна линија.Израђен је један жлеб у којем се сјеменке могу сијати на дубини од 4 цм.Размак између сусједних жљебова је 45 цм.
  • Дворедна.Шема се састоји од два жлеба, размак између којих је 25 цм.

Дани за садњу семена се бирају на основу одређених услова.Земља мора задржати влагу која остаје из растопљеног снијега.Обично се ови дани издају почетком априла.

Беетс не би смела да расте сувише близу једна другој

Брига о репи која је засађена семеном састоји се од периодичног отпуштања и плијевања.Када репа почне да расте, треба да је неколико пута храните. Прва дресура укључује органска ђубрива у малој количини у исхрани.И следећа обрада се врши додавањем у земљу мешавине минералног састава, у којој нема нитрата.

Садјење садница репе

Предност ове методе је у томе што нема потребе застањивање. Жљебови се налазе на удаљености од 5 цм између њих. Садња садница треба да буде месец дана пре коначног искрцаја.

Главни сигнал, који указује на то да је време да се сади саднице у земљи, је изглед 4 лишћа. Прије садње саднице добијене у отвореном тлу, мора се обилно залијевати.

У ту сврху користи се посебно припремљено глинено раствор, у који падају корени сваког изданка. Овај начин садње се спроводи у пролеће, пожељно у априлу. Не заборавите да априлски дани изабрани за садњу репа треба да носе топлоту и светлост.

Сађење садница репе је веома погодно

Врсте репе за садњу

Постоје три главне врсте које се могу садити у отвореном тлу:

  • трпезарија;
  • храна;
  • шећер.

Када је стока присутна на дацхи, препоручљиво је посадити крму крме. Да би га узгајали, земља се припрема унапред. Уведене су све потребне минералне компоненте које ће повољно утицати на развој биљке. Сјеменке су одабране и укисељене. Ако се жели, може се користити стимуланс раствор. Строго је забрањено садити семена ове врсте без пажљиве припреме.

Ако је, међутим, потребна храна, онда ће радити најбоља врста репе. Да би узгајали ову врсту, треба имати на уму да јој је потребна велика количина дневне светлости и боље је слетети на топле дане или дане који су засићени сунчаним сунцем.са светлом.Укидање и благовремено наводњавање укључени су у листу повољних услова за раст и развој.

Между садниси съвместниат относително мнение е сладкорна репа.Она, као крма, седи на топлим данима.Ово ће бити повољан услов за даљи раст.Важно је узети у обзир да је за ову врсту репа најприкладнија земља која не садржи тресет или пјешчане састојке.

Ђубрење репе ове врсте требало би да буде током читавог периода развоја.Посебно ће послужити најбоље гнојиво које садржи душик.Након почетка развоја коријена, додају се ђубрива, која углавном садрже калијум и фосфор.Такође повољно ђубрење, додавањем дрвеног пепела минимизира ризик од лошег приноса.

Користећи наведене методе и мјере опреза, вртлар ће обезбиједити повољне услове за развој постројења.Дани у којима ће се биљка украсити треба бити топло и без облака.Да бисте добили добру жетву морате поштовати време за садњу.А да би се у пролеће посадила репа, вреди унапред припремити земљиште за то.Усклађеност са овим правилима ће дати баштовани жетву о којој можете само сањати.