Како загрејати кокошињац у зимском периоду? Пилићи

Да би кокоши током цијеле године давале свјежа јаја, кокошињац мора бити топао. Загревање кокошињца одвија се у три фазе. На почетку, под је прерађен, затим су зидови уграђени изнутра и извана. И на крају, али не мање важно, поткровље и кров су побољшани. Како изоловати кокошињац за зиму, размотрићемо у овом чланку.

Пилићи у изолованој кокошињци

Прије почетка рада одређујемо материјале. Покушајмо да смислимо како да загрејемо кокошињац тако да се пилићи осећају пријатно током зиме. Материјал се може користити не само једне врсте, већ одмах 2 или 3.

На избор топлотне изолације утичу ниво топлотних карактеристика и грађевински материјал који се користи за изградњу кокошињца.

Пеноплек, пјена или минерална вуна погодна је за дрвене кокошињце. Они су најчешћи. Ови материјали имају добре топлотне перформансе. Фолија пенофол припада јефтиним гријачима. Брзо и лако се инсталира властитим рукама.

Топли смо под

Материјали за подну изолацију су подељени у два типа:

 • дубоки слој слоја (изведен у 2-3 слоја);
 • плитки доњи слој (изведен једним слојем).

Боље је користити материјале који вам омогућују да направите дубоко легло на поду. Захваљујући овом дизајну, одвија се биохемијски процес који се одвија унутар органскогслој доњег материјала.

Природни материјали се користе као основни слојеви који се лако проналазе и њихова цена није висока.Загревање се јавља: ​​

 • пиљевина;
 • слама;
 • са маховином;
 • тресет;
 • сено;
 • струготине и друго.

Такви материјали се називају старим или популарним методама.Они данас нису изгубили свој значај, јер су материјали који не штете околишу.Најчешћи је маховина.Има највише топлотне карактеристике.Мах такођер апсорбује измет.То вам омогућава да не ширите непријатан мирис.

Када се користи пиљевина, могу се јавити проблеми са слабим стврдњавањем легла.Уосталом, то је лако и биће потребно много времена да се притисне на пилиће.Слама, у поређењу са другим материјалима, задржава топлоту много више времена.

Дубина стеље на поду од природних сировина није мања од 20 цм, а након неколико недеља, када се легло, улијте 5-10 цм.

Захваљујући природном леглу, птице неће имати проблема са мокрим ногама.Такав материјал ће их осушити и спречити да се птице разболе.

Пилићи више воле природно легло

Не загрејте кокошињац модерним материјалима ако соба има дрвени под.Птичји измет се тешко апсорбује у овој изолацији, преносећи је на дрвену површину.Као резултат тога, када дође вријеме за чишћење пода након зиме, настају потешкоће.Када се користе традиционални материјали,легло у кокошињацу се лако чисти и служи као ђубриво за башту.

Изолујемо зидове

Могуће је изоловати кокошињац за зиму изнутра са фолијом пресвученим пјенастим папиром ако су зидови направљени не од дасака, већ од поузданих материјала. Варијанте за зидне заптиваче су базалтна вуна и изолација плоча.Загревање пене или пеноплека се јавља у облику плоча.Својим властитим рукама проводите изолацију зидова боље плоче.Уосталом, за инсталацију ће бити потребно мало времена и труда.А приликом уградње минералне вуне потребно је пуно времена и посебних вјештина.

Размотримо детаљније како изолирати кућу за пилиће изнутра.За почетак направимо сандук за зидове, који је израђен од шипки од 50к50 цм.Поравнајте га у зависности од вертикалног и хоризонталног положаја.За то користимо ниво зграде.Удаљеност од забијања следећих шипки зависи од врсте изолационог материјала.На пример, ако узмете минералну вуну са ширином од 60 цм, онда је размак између шипки 59 цм.

Минерална вуна - модерна изолација

За дрвене зидове причвршћивање се врши ексерима или завртњима.Ако је зид направљен од блокова од пјене или блока од експандиране глине, онда је облога причвршћена помоћу чавлића.

​​

Ако се изолација дешава са минералним производом, онда ће бити потребна инсталација филмске баријере.При инсталацији се узимају у обзир следеће тачке:

 • Одређујемо спољашњу и унутрашњу страну.
 • Причврстите овај материјал са конзолама, које су причвршћене специјалним кламерицама за конструкцију.
 • Листови се међусобно преклапају на удаљености од 1-2 цм.
 • Шавови се пажљиво лијепе посебним раствором.

Ако је инсталација обављена исправно, онда се непотребна влага не ствара у кокошињцу.

Чим се филм постави на место, може се поставити грејач. Инсталација је густо прекривени материјал један на другом.

Укупна дебљина изолационог слоја треба да буде већа од 5 цм, а ако се током уградње формирају празнине између изолације и шипке, напуните је грађевинском пјеном. Али боље је да их избегавате, јер ће на овим местима касније бити топло.

Када се загревају са пенофоном или пенофолом, залијте се спајалицом која се назива "борделске гљиве".Ово је затварач од пластике. Има широку капу и шупљу ногу. Користи се у комбинацији са ноктима. Прво се у плочи уграђује “гљива”, а затим се у њу увуче чавао. Користи се 5 таквих "типли" на једној плочи.

Парна брана се поставља и испод изолације и на врху. Тако материјал за загревање није изложен влази. То омогућава материјалу да задржи топлотне функције. Једноставно је загрејати зидове властитим рукама, а најважније је слиједити одређени слијед и правила.

Ако кокошињац није изграђен од дрвеног грађевинског материјала, дозвољено му је коришћењемодерни изолациони материјали.

Модерни материјали за загревање кокошињца

Изоловати кров и таван

Они су изоловали под, направили топлотну изолацију за зидове кокошињца, многи људи завршавају посао у овој фази. Међутим, кров је такође део зграде, кроз коју се топлота може константно удаљавати, тако да и она посвећује довољно пажње.

Ако се кокошињац само гради, онда је вредно осигурати таван. Корисно је за складиштење смећа на поду, храни и другим потребним материјалима. Ако дође до веатхеризације готове структуре, онда се исплати водити већ изграђеним цртежом.

Слични материјали су погодни за изолацију крова као за зидове. Ако се конструкција крова користи гредама, онда више није потребно више сандука. Загревање је исто као и за зидове.

Материјали типа ролне користе се за изолацију поткровља. Довољно је да се прошири таван. Ојачање није потребно. Изолирајте поткровље професионалним градитељима препоручити расуте материјале. Заспао је маховином, пиљевином, земљом, сламом, песком и тако даље. Таква изолација је лако урадити властитим рукама и не захтијева значајне новчане трошкове.

У овом чланку описане су главне опције за изолацију кокошињца својим рукама. Добијете задовољавајући резултат, можда користећи не само модерне материјале, већ и природне.