Како водити парадајз на отвореном пољу

Како водити рајчице је важно питање за сваког пољопривредника који одлучи да узгаја ову биљку на својој парцели. Залијевање парадајза треба обавити веома пажљиво, јер недостатак и вишак влаге је жалосан за садни материјал.

Парадајз је осетљив на недовољно и прекомерно наводњавање

Правила за наводњавање

Парадајз је јужњачка култура која реагује на светлост и топлоту на отвореном пољу. Влажност за парадајз је довољно умерена, јер не воли обилно залијевање. Али услови јужне климе захтевају од вртлара да залије, тако да парадајз не умире од суше.

Ако очекујете да ћете на отвореном пољу добити богати усев парадајза који има добар укус, мораћете да посветите значајну пажњу заливању биљке.Колико често наводњавање парадајза зависи од климе, пазите на сувоћу у земљишту и како напредује, залијте подручје. Важно је контролисати да се тло у потпуности не осуши. Залијевање садница парадајза и одраслих биљака спроводи се једном недељно. Ово заливање се препоручује за време без падавина.

Ако време не штеди кишу, смањите заливање. Колико често треба залити парадајз, видети сувоћу земље, количина влаге се нормализује у зависности од потребног за формирање плодова и њиховог пуњења.

Ако сте у вријеме постављања плода имали недовољно залијевање за биљку, јајникће отпасти.Они парадајзи који су остали ће бити мали и незрели.За одрасле парадајзе недостатак влаге ће довести до пуцања плодова.

Залијевање садница парадајза и одраслих биљака препоручује се на један од два начина:

  • Капљично наводњавање.
  • Ундергроунд.

Да бисте направили подземно заливање, морате купити пластичне боце.Подземно наводњавање даје заштити биљке од многих гљивичних обољења.Да бисте повећали отпорност биљке, морате додати мало пепела у воду.

За подземно заливање близу биљака, боце или други контејнери треба да се ископају у

Висок принос се обезбеђује пепелом, који се шири око коренског круга.До формирања тврде коре на тлу, одмах се отпушта.Да бисте смањили забринутост због садног материјала, а не га олабавили сваки пут након кише или залијевања, загасите тло.

Колико често залијевање садница парадајза зависи од фазе његовог развоја.Постројење под коријенском методом мора се пажљиво залијевати.Поравнајте систем тако да млаз дође до корена, заобилазећи цео надземни део.

Вода захваћена лишћем или стабљиком у контакту са сунцем узрокује оштећење које се претвара у болест.Заливање црева за парадајз није пожељно.Хладна вода излази из црева под јаким притиском, што негативно утиче на биљку.Вода из система водоснабдијевања такође има круту структуру, па је боље извршити наводњавање са топлом, насељеном водом.

Залијевање рајчица треба обавити ујутро уз топлу воду за вријеме гријања и загријати у хладној клими.

Влажно земљиште помаже рајчицама да преживе топлоту, узимајући воду и земљу коју хлади. Правилно влажење обезбеђује нормалан развој парадајза, чак иу условима прекомерне топлоте.

Правилно влажење:

  • Умерено израчуната количина топле и дестиловане воде.
  • Обављено у предвиђеном времену, често извршено.

Колико често треба залијевати саднице парадајза или одрасле биљке које анализирате у зависности од временских услова. Важно је осигурати биљци довољно влаге, а не вишка.

Вода на плодове и листове рајчица може да изазове болест растениа

.

Фреквенција заливања

На отвореном подземном водом треба обавити наводњавање након времена када се претходна вода апсорбује. Али немојте да се земља осуши. На отвореном тлу, важно је влажити парадајз, али не често. Такво наводњавање је важно извршити од тренутка пресађивања садница до места и током јајника.

Ако мислите да је умерена хидратација она која се често изводи у малим порцијама, онда је то погрешно схватање.

Влажење парадајза добро рано ујутро или након заласка сунца. Вечерње залијевање даје парадајзу да апсорбује влагу. Да бисте разумели да ли је парадајз довољно воде да им дате, прегледајте садни материјал. Спољни знаци обиља влаге укључују:

  • За биљку која нема водекарактеристично замрачење лишћа и увенућа.
  • Важно је запамтити да треба повећати хидратацију у вријеме постављања воћа.
  • Приближна учесталост влажења парадајза на парцели - неколико пута недељно.
  • ​​
  • Исправно навлажите парадајз дестилованом водом помијешаном с органском твари за омекшавање.

Оплођена вода је добра за парадајз током седиментног периода.У подручју гдје су рајчице посађене у два реда, потребно је направити три жљеба.Пролаз кроз бразде је оптималан за густоћу садње великог парадајза.

Црево је постављено у јарак и уклоњено након пуњења водом.Копање рајчица вам омогућава да у потпуности залијете парадајз. Ако узгајате парадајз са ниским растом, потребно их је залијевати до тренутка када је јајник, а онда се залијевање смањује и до неког тренутка се потпуно зауставља.

Високи парадајз на отвореној подземној води онолико колико је потребно за дату количину, али око десет литара на свака четири дана да би се навлажили парадајз и обезбедили велики плодови.Начин заливања парадајза на отвореном пољу зависи од сорте, климатских услова и величине грма.