Како властитим рукама направити гнијездо за слојеве? Пилићи

Без посебног гнезда за пилиће, изузетно је неугодно за гајење. Кокошињац без овог елемента не може се звати кокошињац! Замислите колико је тешко тражити јаја преко читавог простора штале, јер ће кокоши почети самостално да постављају своје место како би се излегле и журиле. И захваљујући гнезду, акције птица ће бити под контролом.

Без посебних гнезда за кокоши несилице, узгој је изузетно незгодан

Није тешко направити гнијездо властитим рукама, поготово ако знате како се рукује алатима. А ако израчунате све минусе и предности гнезда за несилице, одмах ћете донети одлуку: потребно је да је изградите тако да је погодна за вас и пилиће!

Основне инструкције

Није неопходно имати одличну машту да замислите како ће изгледати будуће гнездо за пилиће. Кутија испуњена пиљевином и сламом ће се појавити пред пилићима. Чак иако сте далеко од тога да будете власник златних руку, можете да дате удобно место за кокошке где могу безбедно да се возе. Да бисте правилно изградили гнијездо властитим рукама, требат ће вам даске или шперплоча, а такођер сазнати какве би димензије требале бити.

Прво питање које мучи власнике је: колико кутија треба направити за одређени број кокоши? Чињеница је да одмахсве кокоши се не шире на местима, производе јаја. Ако имате 10 птица, потребна су вам два гнезда за пилиће. Пошто у једној кутији може бити пет пилића, немојте почети са њеном изградњом, након што нисте покупили одговарајуће место за локацију. Пилићи у том смислу су избирљиви и неће се носити ако нису задовољни тим мјестом.

Пошто кокоши воле таму, треба их ставити тамо док не дође до велике количине сунчеве свјетлости. Сувоћа и топлина су такође неопходан фактор, зато се побрините да птице имају свежу сламу. Такођер, не можете ставити кућу на земљу, јер је хладно. Морате га ставити око 30 центиметара од пода. Наравно, птице неће ући у гнијезда чим их направите. Мораћемо да научимо пилиће, али више о томе касније.

Обично гнијездо - нема мјеста лакшем

Најчешће гнијездо је лако . Истина, неће трајати 10 минута, али ако знате како возити нокте, процес производње неће потрајати дуго. Подсећа на кутију у којој се чува поврће.

Ординари нест

Узеће само доступне алате, неколико алата и ентузијазма. Ево листе акција:

 • подијелити дугачку шперплочу или даску на три једнака дијела;
 • правити бранике на свакој од њих;
 • направити гнездо са сламом, подићи на висину од пола метра изнад земље;
 • причврстите мердевине на којима ће се пилићи пењати, и тихо се удаљити како би птице могле процијенити уређај.

Разговарајмо сада о величини. Он засваки тип гнезда треба да буде приближно исти. Дубина - 40 цм, ширина - 30 цм, висина од пода - такође 30 цм.

Гнездо са кутијом за јаја

Гнездо с окном за јаје

У случају да не одете у кокошињац са завидном правилношћу како бисте скупили јаја, најтачнија одлука би била да направите уређај са кутијом за сакупљање јаја властитим рукама. Таква гнезда су веома популарна. Нема већих разлика од других врста, осим чињенице да њено дно треба да има нагиб. Функција са таквим дном ће помоћи јајима да се котрљају на право место. За ово вам је потребно:

 • направите обичну кутију (како то учинити, већ смо описали, дакле, види горе);
 • замијените равно дно с оним које ће стајати на нагнутој површини. 10 степени - најбоља опција;
 • направите рупу за палете, причврстите пладањ;
 • ставити умјерену количину хране, иначе неће имати користи од кокошјег гнијезда са сакупљањем јаја, јер јаја неће моћи да се развију.

Постоји још једна верзија кутије за јаја, али израда властитим рукама је нешто тежа, а кут нагиба неће бити 10 степени, већ чак 40. У овом гнијезду ће бити више секција и редова. Обично перадари праве три или четири нивоа. Гнездо треба да има већу висину од уобичајене - 50 цм од пода. Остале величине су стандардне. Направите рупу у самом центру пода промјера 10 цм тако да се јаја ваљају тамо.

Испод је палета. Захваљујући томе они ће остатиинтегритет и сигурност. Ова кутија се зове "двоструко дно". То је све! Као што можете да видите, прављење гнезда са корпом за јаја својим рукама је лако и једноставно, ако одговорно приступите материји. И запамтите да висина куће за пилетину треба да буде најмање тридесет центиметара!

Пилеће гнездо са мердевинама

Боотх Нест

То је скоро тачна реплика једне кућице за псе. Димензије су исте као у претходним упутствима. Да би се гнијездо направило властитим рукама, потребно је:

 • изради кутију са раније наведеним димензијама, али без предњег зида;
 • узмите шперплочу или даску, изрежите довољно велику рупу на њој. Његов пречник треба да омогући пилићима да се попну у гнездо (више од 10 цм);
 • Уметните предњи зид одвојено и покријте удобно гнездо смећем.

Израда модела оквира

Колико врста гнезда постоји за прављење кокошињца? Многи, и један од њих - оквир. За његову израду потребно је направити оквир за монтажу на дно, на врх и на страну. Захваљујући њој, гнездо ће бити много јаче и поузданије. За израду оквира не можете без дрвених шипки у дужини од 40 центиметара. Причврстите два дизајна да направите трг, прикован за њих.

Погледајте предњи дио дна гнијезда - треба га обложити хоризонталном шипком (ширине 10 центиметара). Чинити нешто је фасцинантан процес. Као што знате, много снаге и знања вам не треба. Величина је иста у готово свим случајевима. Алати- чекић и нокте.Висина од пода - више од 30 центиметара.Ово су основна правила која треба да запамтите да бисте били задовољни послом својим рукама и да створите такве услове за пилиће да могу мирно журити.

Полагање гнезда за кокошку

Како научите слој да се гнијезди?

А сада неколико ријечи о томе како научити пилетину да се жури на правом мјесту.За ово вам је потребно.

 • Обратите пажњу на величину, иначе кокошка једноставно неће моћи да се попне у гнездо.
 • Редовно мењати постељину.У њему се могу добити паразити.Квочка се неће родити и неће се ни задржати у гнезду.
 • Да би се одржала клима у кокошињцу, требало би да буде удобно.Оптимална температура за несилице је 10-12 степени Целзијуса.
 • Стављањем ситног шљунка за птице тако да не кљуцају јаја, неки додају шкољке на шљунак, што је строго забрањено - пилетина ће се навићи на то.
 • Хранити птице посебном храном која садржи много есенцијалних витамина да би се повећала продуктивност јаја.
 • Ставите кутију са просејаваним пепелом, тако да се пилићи могу прати, чиме се избегава појава паразита.

Да бисте навикли кокош на гнијездо, само требате слиједити ова правила, и ускоро ћете видјети какав диван резултат дају гнијезда која сте направили властитим рукама.