Како узгајати овновине дебелог репа код куће Овце

Пасмина оваца масних репа распрострањена је како у јужним руским регијама тако иу казахстанским и иранским степама.Није ништа мање популаран у земљама Северне Африке, као иу Афганистану и Пакистану.Њихова вуна није мекана и танка као што је то случај са ситно вуном овцом.

Они су класификовани као животиње које производе месо и маст (масни реп или маст маст).Дебели реп је на сакраму оваца.Што је животиња дебља и здравија, то је већи удио масних наслага масти.Понекад се његова тежина креће од двадесет килограма, а најчешће пет до десет килограма.Много зависи од исхране и услова животиње.

Фат-таилед рам

Каква је разлика мед овном с репом?

  • Дебели овратник се не може похвалити меком и фином вуном, њено тијело је прекривено дебелим и грубим на додир крзненим капутом.Из ње се производе производи од филца, филцане чизме, ћебад, деке и други производи од крзна.Вуна дебелокоса овна долази у разним бојама.Најчешће овце са црвеном бојом, нешто рјеђе - смеђе и тамно смеђе, за њих су ријеткије боје бијеле и сиве боје.Њихова длака је уједначенија, без укључивања других боја и без спуста, у поређењу са другим пасминама.Рамс витхтамна коса даје мање настриг од светлих нијанси.
  • Конституција оваца с репом разликује се од осталих врста. Глава јој је мала, уска, са лопатицом на носу. Уши су дугачке и опуштене. Већина овнова ове пасмине је без рогова, али постоје изузеци. Најважнија карактеристика оваца је њена стражњица. Са стране можете лако да је видите. Спушта се на своју сакрум и носи огромну количину хранљивих састојака, што је толико неопходно за овцу која их у својој исхрани нема. Они се упоређују са камилом. Као и он, овце се акумулирају у масним витаминима, минералима, масти, као и залихи воде. Ако овца добије мање исхране, троши је на сопствене залихе. Најчешће се то дешава у сухим временима, лошој години или зими. Ова пасмина може дуго да једе сопствене залихе, али под условом да је довољно пуна, а код оваца ове расе реп је средње дужине, благо прекривен вуном. Његова величина је око девет центиметара.
  • Пасмина масних репних оваца је велика. Није их тешко разликовати од других пасмина. Код гребена је висина овна око сто и десет центиметара, овца је нешто мање - од седамдесет пет до деведесет пет центиметара. Овце теже око седамдесет пет килограма када овца тежи око сто и десет.

Овна - ташна - једна од највећих

Правила о домаћинству за овце

Након дужег временаОд увођења ове врсте животиња, много се тога променило.Појавиле су се све врсте сорти, врсте и врсте оваца с репом.У различитим регионима где се узгаја ова пасмина, развиле су се различите преференције.У неким, они преферирају да се узгајају Сарадзхински пасмине, у другим - гиссар пасмине, ау трећем - Едилбаевски пасмине.Неке од њих су цењене због укусног меса, друге за вуну, а друге због једноставности у узгоју.

Размножавање и одржавање ове врсте животиња не захтијева много труда и трошкова.Главно место њихове локације је пашњак. Тамо могу бити непрестано, гледајући само на мјесто за залијевање.Зрно хране је главна летња дијета оваца.Почетком јесењег периода и хладног времена, животиње се постепено преносе у храну са концентрираном храном, сламом, силажом и сијеном.Строго је забрањено хранити масно сијено овчје сијено из мочварних и шумских трава.Ове биљке изазивају озбиљну интоксикацију у животињи.Храњење животиња поврћем са знаковима труљења није дозвољено.

Овноване масне остатке може се чувати на пашњаку 24 сата

.Није неопходно да се животиња ограничава у потрошњи жита и сена.Овчја репа оваца се изводи два пута годишње.Фреквенција сечења директно зависи од величине косе животиње.Животиње се најчешће сијеку у прољеће и јесен.За реализацију стрижења оваца потребан је цијели тим: једна особадржи животињу, друге шкаре, трећи хвата, и тако даље. Када координирано радно смицање јато оваца није тешко.

Као и свака друга животиња, дебела овца треба да буде под сталним надзором стручњака. Повремено их треба вакцинисати, вакцинисати и спровести превентивне мјере против заразних болести и борбе против паразита.

Једнако је важно пазити на стадо оваца на пашњаку. Ове животиње се разликују од осталих врста. Након одбијања од стада тешко им је да се оријентишу у простору и врате се кући. Врло су стидљиви и стидљиви, па је важно да се брину о њима.

Правила за парење, јањење и подизање младих стоке

У доби од пет до осам мјесеци, овца је спремна за парење. Незавршеним животињама није дозвољено парење. У стаду најчешће постоји једна или више производних оваца. Они су већи и јачи од својих ближњих. У одсуству таквог, користи се вештачка оплодња оваца. Докот наставља у кратком времену, ако нема компликација. Јагње се рађају сваких десет минута.

Дводневно јагње може већ сам пашити

Новорођену јагњетину треба очистити од слузи из носних пролаза, а затим пустити да пије топло млеко. Ако материца нема довољно млека да храни новорођенчад, ставља се под другу материцу или се вештачки храни. Уз адекватну исхрану, новорођенче за пола годинеДобре године добијају на тежини и достижу ред од педесет до шездесет килограма.

Већ од другог дана живота новорођеног јагњета, пусти се на испашу. Овакав узгој оваца обично није тежак. Они су непретенциозни у исхрани, издржљиви и савршено се прилагођавају различитим тешкоћама. Задовољни су сланом водом ако нема свјеже воде.

Производи који дају овновима дебелог репа

\ т

Овај тип оваца је широко распрострањен међу узгајивачима домаћих животиња. Познате су по обезбеђивању најквалитетнијег меса и масти. Њихово месо је цењено и по укусу и по нутритивним квалитетима. У време клања животиње, њихово месо нема времена да постане старо и тешко, јер ова врста оваца брзо расте и добија на тежини. Најчешће се овце шаљу на месо, а овце се остављају за даљи узгој.

Међу љубитељима меса, велико месо овнова је у великој потражњи и увијек је скупо.

Фат-таилед рам је укусно месо и добра вуна

Не само месо се може добити од оваца с репом. Његова вуна, као и месо, такође је високо цењена на тржишту. Они праве топле и меке коже. Вуна је благо груба, али се користи за производњу филцаних производа, тепиха и тепиха. Тежина вуне коју могу дати је око три килограма. Због ране зрелости, млијечне овце су способне хранити своје младе и истовремено производити добар принос млијека. Младе животиње расту веома брзо, сапрвих дана храни се на пашњаку.

Са једном материцом добија се до педесет литара млека.

Овчије млеко је високо цењено, од њега се производе сиреви, свјежи сир и ферментисани млијечни производи. То значи да пољопривредник може да користи млеко као додатни приход. И колико још начина да зарадите додатни новац за овце с дебелим репом? - Познато је само фармеру који их узгаја.