Како узгајати грожђе од камења

Грожђе је најстарија култура. Култивисано грожђе у БЦ, како би се узгајало грожђе за вино или свјежу конзумацију. Грожђе се размножава садницама или јамама.

Грожђе се може узгајати из камена

Узгој грожђа из јама: сорте

Постоје неке сорте грожђа које се најбоље узгајају из семена. Овај метод је погодан за гајење искусних вртлара. Да бисте узгајали биљку из камена, морате знати основе бриге за материјал.

Следеће сорте су погодне за овај начин узгоја:

  • Ред Делигхт.
  • Блацк Делигхт.
  • Талисман.
  • Таига грожђе.
  • Нимранг.

Након што изаберете одговарајућу сорту, поставите семе у папир или тканину коју сте претходно навлажили. Материја се мора држати у стању сталног хидрата.Ефикасност клијавости ће бити видљива за мјесец дана. Семе прилагођено за клијање ће се распрснути и ослободити зелене корене.

Када се појављују саднице, могу се ставити у чаше за клијање садница. Сјеме можете ставити на дубину од неколико центиметара. Када се семе стави у посуду за клијање садница, треба их ставити на топло место да би проклијале семена.

Формиране саднице треба да се узгајају иштите их од прехладе и болести. Трансплантација на отвореном тлу неће бити ускоро, тако да зависи од ваше бриге за саднице да ли да пресадите или не.

Грожђе.

Слетање се обавља у првој години живота. Да би се младунче смирило на парцели, потребно је извршити некомичну манипулацију садног материјала. За особу која одлучи да се бави узгојем грожђа. Оставите семе грожђа и проклијајте их.

Уобичајени начин узгоја грожђа је употреба садница. Популаран је зато што је мање интензиван рад. Да бисте узгајали грожђе из младице, потрошит ћете мање времена и труда, а постоји већа вјероватноћа да ће он донијети усјев.

Узгој грожђа из камена могућ је у следеће сврхе:

  1. Набавите нову сорту.
  2. Прелазак са другим врстама.
  3. Побољшати оцену рада.

Камење за клијање мора бити браон и мора имати густу љуску. Сјеме само потпуно зрелог воћа погодно је за клијање.

Након што извадите камење, исперите их под текућом водом. Након прања, треба их ставити на влажну крпу. И тек након формирања зелених избојака може посадити биљку у отвореном тлу.

Клијање се може убрзати стављањем замрзнутог семена у хладњачу. Повремено их исперите под водом и вратите на влажну материју. Када су избојци и кости видљивиће бити спреман за пресађивање на отвореном терену.

Здраве семе с јака браон обложка се избрани за клијавост

.

Фазе клијавости семена

За садњу семена, припремите плодно тло, које је супстанца песка, земље и органских ђубрива. Напуните посуду посебном мешавином за садњу и посадите кости тамо до дубине од једног центиметра. Ставите саднице у стакленик или их поставите близу прозора, где има доста светла и топлоте.

Пролијевање биљке из камена је дуг процес. Погодан је за оне вртларе који воле тај процес од нуле. Могуће је да особа узгаја грожђе са камена, са великим залихама стрпљења. Способност да се прикажу нове сорте грожђа и игра улогу узгајивача није последња предност ове методе.

Први изданци биљке појављују се недељу дана након клијања биљке из камена код куће. Након формирања првих клице у лонцима код куће, потребно је контролисати раст садног материјала.

Могуће је проклијати усев и доћи до тренутка када биљка почне да доноси плодове, тек након три дана. Садни материјал ће требати стално заливање, ђубрење и третман штеточина и болести. Док садница добија на снази, она је рањива.

Грожђе - слаба култура, која често умире од излагања њима извана. Биљка је атрактивна за осе, пауке и гљиве разних врста. ЗатоПонекад је вртлару тешко да сама узгаја биљку код куће.

​​

Грожђе из камена са почетком пролећа може се пресадити у дубоке посуде, а затим их преместити на балкон.До краја љета ће одрасти до два метра код куће.Како узгајати грожђе из камена који већ знате, овај процес није компликован и сличан је у препорукама за клијање других биљака.

Могуће је узгајати грожђе из камена код куће у дванаест мјесеци.Морат ћете провести годину дана на њези и узгоју за садни материјал.