Како узгајати јаја фазана у инкубатору Фазани

Месо и јаја фазана су обдарени корисним супстанцама.Што се тиче садржаја протеина, они су супериорнији у односу на друге врсте птица, а уобичајени су међу љубитељима производа ове врсте птица.

Фазанска јаја су риједак, али изузетно користан производ

Култивација

Фазани су егзотичне птице које су слабо заступљене међу руским узгајивачима.Али узгој фазана на Западу није неуобичајен.Разлика је у томе што је узгој и узгој ових птица скупа ужитак.Они захтевају значајна улагања како у почетној фази, тако иу будућности.Проблем узгоја фазана повезан је и са чињеницом да жене често одбијају да седну на квачило.

То не значи да жене никада не постану пилићи. Да би инкубација била успјешна, потребно је унапријед припремити гнијездо на тамном и топлом мјесту. Све кокоши су одвојено једна од друге.Главна значајка педигреа је склоност очувању личног простора.Врста реагује агресивно на упад странаца на њихову територију.У овом случају, женка одбија да седи на јајима.

Ако излежите јаја са кокошком, обезбедите јој сталну доступност хране и воде.Храни треба дати појачане витамине.Фазанске женке ријетко остављају јаја, тако да могу патити.

Фазани сами ријетко излегну јаја

Главни услови за позитиван развој јаја су:

  • одржавање нивоа влажности;
  • очување температуре;
  • правилну исхрану родитеља;
  • држање свих у одговарајућем стању.

Фазани захтевају квалитет хране, стање куће и њену величину, величину паше.Пољопривредницима који се одлуче да почну узгајати ову врсту, треба имати на уму да ће то захтијевати импресивне инвестиције од вас.

Одгајивач фазана ће морати да инвестира у куповину инкубатора

Вештачка култивација

Потомство врсте се инкубира у инкубатору. Код домаћих фазана узгој ове врсте је чест. Прије урањања јаја у инкубатор, размотрите параметре наведене у табели.

Влажност
Услови Ограничења
Стање јаја Морају бити светли или тамно браон. Зелена јаја нису погодна за инкубацију. Не би требало бити видљивих оштећења. Укључујући пукотине или велике поре када се гледа под очним локускопом. Мале пукотине се залијепе, али велике нису подвргнуте обради. Полагање треба да се састоји од великих јаја нормалног облика. Њихово складиштење пре стављања у инкубатор не прелази две недеље.
Температуре Унутар уређаја одржавати температурни режим који не прелази тридесет осам степени.
Треба да буде умерена влажност, не више од седамдесет процената, али не мање од шездесет.
Време Максимално времерађање - двадесет четири дана.

Температуру и влажност треба одржавати.Ово су главни услови за излегавање пилића.Четрнаест дана након што су јаја стављена у апарат код куће, она се отвара десет минута и оставља да се охлади.У овом тренутку, воду треба попрскати водом.

Узгој потомства у добро организованом режиму, одржавајући температуру, омогућиће вам да добијете здраво легло.

Да бисте добили здраве пилиће фазане, потребно је да одржавате одређену температуру и влажност

Сваког дана, квачило се окреће четири пута дневно.После четрнаест дана, јаја су охлађена.У величини јаја фазана одговарају препелицама.Понекад јаја препелица могу да пређу и достигну пилиће.

Одржавање одраслих птица и њиховог потомства захтева напор, али такође обезбеђује стални приход за компетентног фармера.Повлачење пилића траје око месец дана, што је неопходно за сазревање јаја.Овај период је максималан.Ако се пилићи нису излегли у овом тренутку, онда сте направили неке техничке грешке.

Поред узгоја одраслих особа властитим рукама, мораћете контролирати раст пилића. Они су рањиви у првим данима живота.Колико се пилића излежу из јаја зависи од тога да ли сте организовали полагање.

Треба сортирати по величини: мала, средња, велика.И ставите групе у инкубаторе или под кокош.Пре него што се стави у уређај, они се чувају највише дочетрнаест данаПродуктивнији је за постављање након три дана.

Уши у фазанима у условима ниске влажности

Када се потомство излегне, одводе се у топлу просторију и прекрију материјалом тако да се осуше.После тога, урадите то сами.Култивирање фазана властитим рукама је комплицирана ствар.Проналажење лова или другог фазана захтеваће све ваше време и труд.

Овим треба поступати са партнером.Узгој пилића само личним рукама постаје непрактичан.

Постоје различите нијансе код узгоја различитих пасмина.Узгој еаред фазана се врши у условима ниске влажности, у поређењу са другим пасминама.Лов - умерено.Узгој ушију пилића траје дуже од ловних и других пасмина.

За узгој ушију, довољан је један мужјак и жена, јер су уши моногамне.И већина фазана је полигамна.