Како упрегнути коња Коњи

Немају сви своје коње.Таквих власника у граду практично нема, јер за њега нема користи у мегалополису.Али у руралним подручјима рад и слободно вријеме са њим ће бити много занимљивији и продуктивнији.Није тешко претпоставити да ћете у једном тренутку морати упрегнути коња у саонице или кола.Ако још немате искуства са таквим акцијама, могу се појавити потешкоће.А да би се потпуно запамтили редослед операција, потребно је да то радимо много пута.Да би се оријентисали почетници, практичне препоруке и начини да се упрегне коњ дат ће се у наставку.

Власник коња мора запамтити све фазе упртача

Што се снопови састоје од

Чак и прије него што се приближите коњу,вредно је одлучити о чему се ради. И без тога неће бити могуће извршити планирану операцију.Било који упртац се састоји од следецих главних делова:

 • Узде - главна компонента појаса, која је неопходна за контролу коња.Састоји се од дијела и његовог прстена, појаса на полеђини главе, два појаса на образима, једног појаса на бради и чела.
 • Јарам је још једна компонента која служи за пренос вуче од коња до кола.У свом саставу има гриње, тегљаче, хомутину, гуму, филцану подлогу, хору и прстен.Тако да овратник не стисне врат, он се ослобађа.
 • Седло је посебан уређај уКабелски сноп, сидрење и подупирање ремења. Може повећати вучу коња за 15%.
 • Цинцх је уређај који помаже задржавању седла на коњу.
 • Схлеиа је једна од главних компоненти. Држи стезаљку и не допушта јој да пузи током убрзања и успоравања. То је појас који регулира и држи коња у оклопу.
 • Луда недеља - још једна трака која иде унутар седла и причвршћена за вратило. Његова функција је да држи јарам, осовину и лук на полеђини коња, као и да пребаци потисак у појас.
 • Доња корица се спушта испод чуња и причвршћује се на вратило. У ствари, то је још један појас.
 • Узде су неопходне за контролу кретања коња. Они који су заинтересовани за начине на које можете упрегнути коња, они знају за њих.
 • Лук је крајњи елемент, али игра значајну улогу. Спаја функцију између огрлице и вратила помоћу тегљача. Ово је нека врста амортизера, који омекшава трзаје и ударце колица, што повољно утиче на коња.

Када је композиција упрегнута скицирана, идите директно на акције, показујући како упрегнути коња. Овај процес ће бити описан на примеру руског једноструког лука.

Хорсе ин а оне-хорсе Руссиан харнесс

Фазе каблова

Да би се на прави начин научило како упрегнути животињу, потребно је:

 • Први корак је преглед и чишћење животиње. Визуално и механички провјерите интегритет свих елемената упрта. Побрините се за тоНема приметних прекида, натезања и других слабих тачака.У случају тегљача различитих дужина, треба их изједначити.У супротном, појас ће бити кривина која ће ометати нормално кретање колица.
 • Када су све припреме завршене, доведите све компоненте упрта.
 • Узмите доњи део и бразду, који су повезани на један прстен.Пролазећи кроз траке, добићете петљу.Треба га ставити на вратило.
 • На коња су ставили јарам, узде и седло.Последњи је положен тако да лежи на доњем делу гребена.Добро место да нађете више.На полеђини ће бити ниско, а на гребену - високо.Неопходно је ставити на овратник само у позицији са штипаљкама горе.Након тога се спушта на врат и окреће.Ако је потребно, исправите га тако да добро лежи на врату коња.
 • Схлеиу треба ставити гребен и наставити са његовим изравнавањем.Траке су причвршћене на копче.Потребно је затегнути траке све док длан не прође између њих и исхијалних туберкула.
 • Коњ је увучен у шахт.Постоје различити начини за то.Први је да коњ пређе преко осовине вратила.Други је да подупре биљку коња.А трећи подразумева котрљање вратила на коњу.Последња опција је добра за употребу у случају срамежљивих и младих животиња.
 • Узми лук и стани испред коња, гледајући га.Наслоните га на десну руку коња, а левом руком увијањем, гурните тегљач испод жељене дужине.
 • Ставите тегљач поред ивице вратила.Такелук и убаците његову леву ивицу у петљу тегљача, а другу померајте кроз осовину.Требало би да буде у линији деколтеа, а то - на врату коња.
 • Идите на преосталу осовину и окрените зарезну луку према њој.Тегљач се поставља на осовину и петљу на луку.
 • Затегните стезаљку, подуприте ветар око крпеља.Затворили су се и морате се постарати да вратила и лук буду под углом од 90 степени један према другом.
 • Коњ је везан за лево вратило.Овратник је уметнут након што се животиња повуче за један корак.
 • Затим наставите до главе коња.Удварач се причвршћује за врат, трака се причвршћује за кљову тако да животиња може да подигне главу.Појасеви се пробијају кроз осовине, како не би висили.
 • Последњи корак ће бити везивање узде за штап.Препоручљиво је ставити једну од њих испод, а другу преко тегљача.

Коњ у руском коњском ремену упрегнутом у санкама

Врсте оклопа

Данас се у пракси користе три врсте упртачких појасева: једножилни, пароконни и мултивиндов.У Европи је потоњи подељен на четири, шест и осам.Кабелски сноп може бити представљен у следећим варијантама: лук, лук, без цесте и транспорт.Приликом рада са двије животиње користи се постфромни појас.Понекад је то једини начин да се изврши задатак у селу.Али за овај случај колица морају имати руду.Ово је једна осовина причвршћена у средини.

Још увек постоје појаси са рубовима који имају шири спектар примена.И посада и плуг могу бити прикључени на њега.

Коњ упрегнут у кола значајно проширује своје могућности као пољопривредни радник.Међутим, упражњавање коња није лак задатак, и не може се сватко одмах носити с тим.Треба ти тренинг.Сигурност вожње и здравље коња зависе од квалитета изведбе.