Како уклонити лисне уши на парадајзу

Штеточине су чести гости парадајза, који не само да могу нашкодити садном материјалу, већ и потпуно одузети баштовани усјев.Главни штетници су инсекти и болести: вирусни и гљивични.

Рајчице често пате од инвазије лисних уши

Како су рајчице погођене апхидс

Апхидс су популарна штеточина која уништава не само цвијеће, већ ии жетву поврћа.Штеточина утиче на садни материјал на различите начине, уништавајући га или оштећујући само зелени део засада.Апхидс на парадајзу не утичу на плод парадајза, већ само оштећују лишће.

Позната крастача против лисних уши је врхови парадајза, али сами грмови су често жртве штеточина. Апхидс на парадајзу утичу на парадајз који се узгаја на отвореном терену, у структури стакленика, зрелим грмовима и садницама.

Знакови изложености лисним ушима могу се видјети на дну листа.Репродукција инсеката брзо пролази, инсект - храна из лишћа.Једењем њихове штеточине, штеточина ослобађа пљувачку која мами мраве.

Пораст броја штеточина доводи до појаве видљивих оштећења на лишћу и оне умиру.Ако је принос достигао период његове зрелости, онда парадајз неће патити од лисних уши.За младе плантаже, штеточина је опасна, јер ће њена дејства утицати на стање усева.

Ово је неколико варијантиштеточина на рајчицама:

  • бела;
  • црна;
  • зелено;
  • бресква;
  • диња.

У зависности од степена заразе биљке од инсеката, промене се могу контролисати.

Тифа уши и њене личинке на листу парадајза

Како уклонити уши

За мањи степен оштећења применити механички метод уклањања. Апхидс се истисне или испере под притиском воде из црева. Ако се овај метод више не примењује, можете уклонити лисне уши уз помоћ посебних хемикалија. Доза се подешава у зависности од количине оштећења и обима садног материјала.Учесталост третмана: три пута, наизмјенично пет до седам дана.Ова учесталост се односи на време сазревања ларви.

Постоје многи други начини управљања штеточинама које су покушали многи вртлари:

  1. Биљне варе се често користе за уклањање инсеката из садног материјала. Применљиве биљке које имају горак мирис и укус. Таква својства имају рогозина, пелин и столисник. Рецепт припреме тинктуре: однос порције биљке према двострукој количини течности. Запремина бујона би требало да буде литра, повећавајући је на десет. У ову јуху морате додати сапун, који се користи у количини до четрдесет грама. Након тога морате филтрирати и обрадити грмље истом фреквенцијом.
  2. Такође уклањам раствор дувана из лисних уши, четири стотине грама дувана, десет литара воде и четрдесет грама сапуна улазе у производ.
  3. Да бисте направили инфузију белог лука, узмите петзубима, стисните их и разблажите до пола литре воде.Додајте кашичицу сапуна и неколико кашика биљног уља у здробљени чешњак.Мешати са водом, у односу два кашика производа и литра воде.
  4. Пепео се сматра најпопуларнијим леком.За чашу пепела потребно је користити десет литара воде и двадесет грама сапуна.

Горки укус пелина одбија лисне уши

Третман биљака природним средствима је неопходан у топлом, а не кишовитом времену, јер се оне испиру из воде.Ако након обраде пада киша, поновите је након завршетка падавина.Садња чешњака или лука може да служи као заштита од лисних уши, не оштећена лисним ушима и преплашити их специфичним мирисом и укусом.Немојте претјеривати у примјени душика у храни, лисна уши на рајчицама ће се брже развијати с растом зелених површина, што изазива ово гнојиво.

Болести које су саставни део парадајза и другог садног материјала доводе до смањења приноса или оштећења садног материјала.Главна посљедица за пољопривредника је новчани губитак.Ако се парадајз узгаја за себе, онда је последица губитак жетве.Можете се борити с лисним ушима на различите начине, али морате се одмах борити.

Борба против лисних уши је тек у раним фазама, али их ништа не спречава да то учине у стању запуштености.Стална брига за садни материјал вам омогућава да приметите утицај инсекта у времену и да се борите против лисних уши у раним фазама.

За парадајз, уши су велики штеточина.ХерРазличите врсте могу збунити неискусног фармера. Касна детекција ће довести до великих размјера инсеката. Можете се борити са лисним ушима тако што ћете изабрати лек који вам више одговара. Мање штетне методе - народни лијекови, али морате контролирати какво се вријеме одлучите борити с вашима.