Како уклонити изданке на грожђу

Пружање квалитетне неге за грожђе омогућава повећање приноса.Правилно обрезивање биљке и остатака даје биљци моћ да усмери хранљиве састојке да формирају гроздове грожђа.

Обрезивање се врши сваке сезоне, осим за зиму

Која је точка са обрезивањем

Први и најважнији корак у збрињавању садног материјалаје обрезивање.Ово је кључна фаза, она не зависи само од облика лозе, већ и од броја гроздова.Обрезивање се врши сваке сезоне, осим зиме.Свака од њих је усмјерена на обављање одређеног задатка.Техника обрезивања је иста, једина разлика је сврха због које се врши.

Обрезивање треба обавити у прољеће, љето и јесен.Ово је неопходно ако не планирате да расте непроходне џунгле у вашем врту.Свака биљка за чишћење има своју сврху.Летње чишћење је усмерено на прилагођавање кретања сока у лози.

Да би винова лоза постала јака и формирала јаке гроздове, потребно је редовно орезивање.Снага и сок заједно са хранљивим састојцима иду до формирања изданака, стрелаца, грана и гроздова.Што их је више, мање је смисла биљка.Може носити само декоративни карактер, али бобице не би требале чекати.Када се уклони вишак изданака, грм се очисти од стрела и суве гране се уклоне, енергија се не губи и шаље се набунцхес. Што је грожђе веће, то је мање грмља.

На крају крајева, погодност у збрињавању биљке зависи од обиља раста на лози. Ако редовно обрезујете изданке и прилагођавате раст лозе у правом смеру, неће бити тешко обрадити вино и жетву. Осим тога, чиста и уредна биљка је мање подложна болестима.

Ако стално уклањате пасторке, онда прерада лозе и жетва неће бити тешко

Избоји се подрезују два пута током целе летње сезоне. У почетку, они контролишу раст биљака и гледају на грм, идентификујући области које требају корекцију. Избор времена за чишћење грма зависи од климатских услова у региону.

Обрезивање почиње када листови падну. Посматрање овог природног сезонског феномена треба одбити када је боље уклонити изданке из лозе.

Уклањање грожђа

Снимци се уклањају у одређеном редоследу:

  • Прво одредити старост биљке.
  • Погледајте како је грожђе обрасло.
  • Избришите процесе у зависности од њиховог стања и локације.

Ако говоримо о уклањању нежељених и неразвијених изданака, пажљиво прегледајте садни материјал и сазнајте подручја која су потребна за чишћење. Непожељни изданци се уклањају ручно, без употребе расположивих алата. У одређеном временском периоду они се могу разбити без штете за винову лозу. Ручно чишћење винове лозе од вишка изданака даје грмовима више светла за грожђе ипомаже у усмеравању протока хранљивих материја у кластере.

Да би се подрезао грм и клин убија правилно, морате имати информације о одређеним интрицитетима овог процеса.Кључну улогу игра поштовање норми и квалитет чишћења које је направљено како би се погрешно поступало са постројењем.

Након што је усјев пожет, прегледајте садни материјал, идентификујте сува и оштећена подручја.Одмах уклоните осушене изданке или изданке.Након тога, избацују се изданци који су већ одслужили своју улогу.Да би се уклонили изданци прекомерне дебљине.

Потребно је одмах уклонити осушене изданке или изданке

За једногодишње грожђе, орезивање грана и гроздова је неопходна мјера, тј.Оставите грожђе.За једногодишњу биљку, четкање са грмљем са уклањањем грана је неопходна мјера, након прве жетве винова лоза постаје слабија и треба је очистити како би идуће године могла поново обрадовати свој усјев.

Оштрина коришћеног алата одређује стање на тачки сечења.Ако је алат исправно изабран, тачке сече брже ће се опоравити, чишћење ће проузроковати мање штете и неће бити потребе да се сечење реже нечим.

Уклањање изданака омогућава дозријевање усјева, тј. Формирање грмља и правац грана - потребна је мјера не за летње чишћење.

Грожђе се брже формира у процесу чишћења изданака и стичелепши правилан облик. У процесу разбијања непотребних процеса, исправљате грешке које сте направили у јесен и прилагодите облик грма, чинећи правац протока сока рационалнијим. Разбијање изданака има за циљ да повећа снагу грма светлости, топлоте и влаге. Квалитет грожђа и њихов укус зависе од доступности светлости и топлоте.

На ново засађеним грмовима, који су навршили четврту годину, уклоните избојке који расту на неудобном мјесту. Потребно је разрезати њихове редове тако да расту у умереној густини. Слабо и суво такође мора бити уклоњено.

Ако са једног места узгајам два пуца, они се уклањају. Оне су негативна појава за раст грожђа и штетне су за биљку.

Обрезивање грожђа треба редовно обављати

На рукавима иу горњем дијелу грма треба оставити само оне избојке који могу бити замјена за обрезано подручје. Ако је лоза веома активна у производњи светлосних избојака, учесталост уклањања непотребних изданака треба да пређе једном. Прво, обрезани изданци који расту у дубини крунице грожђа.

Ако винова лоза није оптерећена, крунски процеси су неповредиви. Ако су клице јаке и нарасле, уштипну, биће потребне идуће године, од њих се могу формирати нове плодоносне површине.

Пре него што разбијете изданке, морате сазнати колико је вино нарасло. Слаби изданци се уклањају и заједно са цватовима, ако је потребно. Одвојите зелене избојке до базе , остављајући око три центиметра конвексног дела.Ако нисте имали времена да очистите биљку од вишка пуца у времену, онда је боље да је одложите до јесени, јер касна резидба корице има негативан ефекат на винову лозу.

При чишћењу постројења, важно је узети у обзир оптерећење грмља, период садње и старост постројења.Од старости и густине зависи од снаге чишћења грмља и редоследа уклањања избојака.

​​

Брига о садном материјалу није компликована у извршењу, али многе нијансе могу узроковати грешке.