Како се ради обрезивање грожђа за Горлова.Основе бриге

Брига за грожђе је проблематична, захтева посебну обуку и знање.Без њих, циљ засађивања грожђа је мало вероватно да ће бити окруњен успехом, јер ћете наићи на прву болест или на непознавање правила резидбе.

Обрезивање грожђа је саставни дио бриге о њима

Садња грожђа

Прије свега, према Горлову, морате бирати између круте саднице и вегетативног.Да бисте то урадили, морате бити у стању да их разумете.

Дрвена младица је једногодишња грожђа са развијеним коријеном и присуством пупољака на трупу, који још нису растворени.Такав садни материјал ископава се почетком јесени и чува се у посебним условима током целе зиме.Одговарајући услови на првом месту укључују влажност просторије, која не прелази границу од осамдесет пет степени, тако да корен саднице не почиње да труне.

Пре пресађивања у земљу таквог садног материјала, он се ставља у воду у периоду од два дана тако да се садни материјал може заситити влагом.Вода се може мешати са стимулансима или медом да би се повећала стопа раста кореновог система.Пре тога, сви процеси кореновог система се режу на центиметар да би се отворили канали за биљку да асимилира воду и минерале.Коренски систем је доказ о стању саднице, погодан је за садњу, ако је његова боја зелена, и на местима резаног белог.Садницу треба орезати иоставите на биљци пет пупољака. У време пролећне вегетације, сви пупољци се секу, изузев пар нижих. Оставите дно да буде, тако да се они налазе ближе земљишту и да се будући процес изолације једноставно примени. Резидба осигурава добру бербу грожђа. Прва година живота саднице је посвећена узгајању само две гране, које ће онда постати рукави. У првој години живота, према Горлову, сви избојци морају бити уклоњени, остављајући пет изданака на свакој грани. Немојте се плашити да уклоните узгојене винове лозе, то је неизбежно и корисно за биљку.

Други тип садница односи се на младе биљке које су расле мање од годину дана. Ове саднице су у посудама са земљом и имају зелене избојке. Има своје карактеристике преноса на ваш сајт.

Дрвена садница мора имати развијене корене и неотворене пупољке

Извођење пресађивања садница на отвореном тлу

Садња саднице се састоји од неколико фаза:

  1. Припрема и селекција садница.
  2. Копање и гнојење јама.
  3. Заштита биљака од нестабилне климе.

Прво припремите јаму за садњу. Његова величина би требала бити осамдесет центиметара у свим параметрима. Дуготрајност грожђа зависи од квалитета ископане рупе. Ако направите такву јаму, ваши напори ће се оправдати као дуговјечно грожђе. По завршетку спремности јаме, сипајте у њега десет центиметарског слоја плодног тла. После тога, ставите око пет канте органског ђубрива у њега. И пет стотинаграме минералних комплексних ђубрива које садрже азот, калијум и фосфор, заједно са другим елементима.Након тога, сипати исту количину пепела, на врху које је слична количина плодног тла.Мешати смешу у неколико слојева. Припрема такве јаме одражава се у будућој жетви, а када се грожђе прошири, плодни слој ће испунити своју улогу.Цијелу јаму пунимо плодним тлом, довољно је оставити дубоку двадесет центиметара у јаму да тамо посадимо садницу.Грожђе када се сади дубље до 40 центиметара у јами.Да би се коренском систему обезбедио комплекс минерала и витамина, треба се придржавати препорученог ђубрива.После пет година, мораћете да поново напуните коренски систем, јер ће се до тада примењени слој исцрпити.

Садница мора бити дубоко продубљена у рупу

Да би се грожђе посадило, потребно је резати дубину од четрдесет центиметара у средини рупе.Само ископана земља ће стиснути пет центиметара, ово треба запамтити када се сади младица.Подесите дубину Ваших садница на парцели у зависности од слијегања тла и времена припреме јаме.Да би се избегле непријатне нијансе, најбоље је припремити место за садњу грожђа од јесени.

Постоје специјални уређаји за мерење дубине јаме, али можете користити импровизована средства на којима треба забележити растојање од четрдесет центиметара.Материјал се ставља на припремљену хумку.Ландингматеријал је постављен тако да расте у складу са положајем његових пупова, што ће утицати на раст и локацију винове лозе. После садње, садница је посута земљом и изливена са четири канте воде. Овако обилно заливање повећава стопу преживљавања садница.

Када садни материјал упија влагу, спречава исушивање бубрега. Пролећна садња је пуна таквих појава због нестабилности времена.

Земља је посута и помешана са сувим земљиштем осам центиметара, а садница је прекривена песком, штитећи је од јаког ветра. На бочним странама јаме треба инсталирати сталак. И затворити све посађене материјале. Уклањају заштиту након двије седмице, када заштита грожђа више није потребна и клима је успостављена.

Урадите исправну резидбу у зависности од године живота грожђа према Горлову. Обрезивање друге године живота садница се врши на такав начин да кластери расту на прихватљивом нивоу, а лоза се правилно испреплиће. Важно је уклонити суве гране и старе изданке. Обрезивање старог материјала према Горлову даје грожђе могућност регенерације. Након резидбе на њихово место ће расти нове младе гране. Резидба вам омогућава да правилно обликујете грмље и да грожђу пружите прилику за раст.