Како се отарасити пероед-а? Пилићи

Да ли су се пилићи понашали чудно?Да ли они стално свраб и силовито ископају своје перје не остављајући ни једно перо на свом телу?Онда морате бити пажљиви на живину.На крају крајева, ово је први знак да се пероед појавио код пилића.Ко су пероеди?То су инсекти који се не могу посматрати људским оком, јер је њихова дужина два милиметра.

Да ли пилићи извлаче перје?

У којим се птицама овај паразит чешће јавља?Оне живине које проводе доста времена у затвореном простору.Ударац у пилићима је леђа и крила.Такође је познато да постоји велики број таквих паразита на једној птици.Било је случајева када је на телу једне птице пронађено око десет хиљада инсеката.

Симптоми присуства паразита код птица

Често се перцхивас појављује у пилићима, што доводи до смрти птице.Чињеница да су се кокоши појавили у кокошима ће бити означена следећим знаковима:

  • недостатак апетита;
  • константно пецкање перја на леђима и крилима;
  • без перја.

Ако се птица не третира за паразите, онда може да умре

Начини борбе са перјем

Таква нелагодност нијекао ни птица, ни човек. Дакле, особа је стално у потрази, желећи да се што брже ослободи таквих инсеката. Пероед је врло отпоран на температурне промјене, па чак и неко вријеме може бити без перја, покушавајући се сакрити у просторију у којој су пилићи били прије. И ту долазе у помоћ разне постељине, дрвене пречке, да, понекад, чак и зидове.

Стога је једини излаз из таквог стања лечење. Али за то вам је потребно не само да знате методе лечења, већ и да одаберете метод који ће вам пружити огромну помоћ у борби против овог паразита.Борба против ових инсеката је неопходна, иначе ће птица брзо умрети, заразити друге . Зашто се деси смрт птице?

Апетит болесне кокоши нестаје, сваки дан она једе све горе и горе, а онда престаје да се храни. У зиму, ископана сама од себе, замрзнут ће се од хипотермије. Хемијски и природни начини борбе против паразита:

  • стари стари начини;
  • дезинфекција;
  • спрејеви;
  • купке са песковитим пепелом;
  • лекови;
  • природни лекови.

Изглед пероед

Да бисте пронашли праве алате који ће вам помоћи да се ослободите паразита, морате знати кога ћете морати борити. Како изгледа овај крпељ? Пероед сличан ушима. Његово тело је уско, дугачко, светло браон боје, чак и близу жуте боје.

Изглед пероед

На свакој шапи постоје двије канџе, које им омогућују не само да се држе за тијелослојева, али и лако кретање. Њихов изглед најчешће доводи до кршења санитарних услова. Прљавштина, поремећај и упорне бактерије су први узрочници штеточина.

У кући увек треба бити мали контејнер са дрвеним углом, шкољкама или кредом. То ће спасити кокош од паразитског инсекта. Такви паразити - не утичу само на младе, већ и на старе.

Дезинфекција - један од начина борбе против паразита инсеката

Чим нађете кокош са сумњом на перје, поступите брзо и вешто. Прво, све док се крпељи још нису проширили по кокошињцу, одвојили здраве и болесне птице да би зауставили епидемију. Сада идите на дезинфекцију. То је нужно акција тако да крпељи прекидају ширење и неки од њих пропадају.

Дезинфекција кокошињца је један од начина борбе

.

Пажљиво и пажљиво третирати све птице како би крпице заувијек нестале. Третирајте не само птице, већ и просторије, опрему и летњи кавез.

Раније, када се модерна и таква јака средства још нису користила за борбу против паразита, коришћене су различите методе за њено уништавање. Тако да су гриње нестале, користиле су диклорвос, али уз такву примену ризик од смрти кокоши био је висок. Сада се најчешће користи емулзија оксалата. Али, да би гриње нестале, потребно је усмјерити рјешење на сваку птицу посебно и пажљиво третирати сваког појединца.

Други начин за бављење крпељима

Узгој таквих паразита инсеката је велики проблем.Стога, требате тражити најбоља средства против њих.Ефективно делују на паразите и купке са песковитим пепелом, који се са задовољством користе.Ово је одличан алат за борбу против крпеља.Можете користити разне спрејеве, који се у огромним количинама могу наћи у ветеринарским апотекама.

Купатила са песковитим пепелом делотворно делују на паразите

Међутим, власници слојева их не могу увек добити.Због тога спрејеви нису увек приступачан алат.Наравно, купке од пепела и пепела су древна метода, али је већ стољећима тестирана и даје велико задовољство кокоши несилицама.Чим пронађете прве симптоме болести у пилићима, морате одмах припремити такве купке.

Лако их је припремити: просијати пијесак и мијешати с дрвеним пепелом.Препоручује се таква смеша, како за оне слојеве у којима сте већ открили симптоме болести, тако и за оне који су још здрави.Ове купке стварају посебан слој између перја и тијела птице и уништавају штетне инсекте.Дакле, симптоми болести након таквих купки одмах нестају.

Третман пилића треба почети што је прије могуће

Трећи начин за сузбијање инсеката с паразитом

Али, након што су открили прве симптоме код кокоши,Можете ићи на елементаран начин куповином лијекова у љекарни.Али овде морамо схватити да није увијек да такав третман одмах даје позитиван резултатрезултат. Због тога је неопходно бити стрпљив, а онда ће сваки третман који се доврши спасити кокоши. Не би требало да почнете са болешћу, јер што је више инсеката, теже је да се борите против њих. Третман пилића треба почети што је прије могуће.

Народни лекови: сирће разређено водом, керозин помешан са водом и сирћетом, раствор керозина, бензена и амонијака. Можете користити и сва етерична уља, као и све врсте биљака, као што су бухача, камилица или дивљи ружмарин. Ипак, биљни третман је боље користити за профилаксу него за развој и прогресивну репродукцију паразита инсеката.

Главна ствар је стални мониторинг живине, а онда вам неће сметати никакви проблеми и проблеми.