Како се обрађује грожђе током цветања

У свом природном окружењу, грожђе је непретенциозна биљка. Биљка даје висок принос у таквим условима у којима се друге културе не укоријењују, под условима правилне примене фолијарних и коренских завоја, грожђе даје богату жетву укусног грожђа.

Прерада грожђа током цветања може повећати количину и квалитет усева

Како оплодити грожђе

Тло садржи минерале и витамине које апсорбује коренски систем биљке. Али често леже дубоко у земљишту и постају недоступни биљци. Брига о садном материјалу се шаље на санацију ове ситуације. Помоћу додатног ђубрења и неге, минерале можете добити из тла и омогућити раст грожђа.

Основа за негу грожђа је организовање редовног ђубрења органским ђубривом.Неопходно је организовати збрињавање садног материјала на такав начин да прима минерале и елементе у траговима неопходне за развој.

Врсте неге грожђа су подељене на неколико врста:

  • фолијарно;
  • роот.

Први је наводњавање приземног слоја, а други је храњење земљишта око винограда.

Исхрана биљака се активно производи када се сади грожђе, а затим једном у неколико година. Накнадна учесталост оплодње је последица чињенице да биљка не апсорбује гнојидбу одмах, већпостаје залиха не дуго времена.Ово правило је регулисано у зависности од структуре тла.

Обрада спољног грожђа састоји се од прскања винове лозе минералима и витаминима, који ће штитити биљку од штеточина и болести, и испунити је хранљивим материјама.

Лист грожђа брзо упија минерале и витамине.У облику раствора, лист апсорбује све потребне минерале и елементе.Овакав начин збрињавања грожђа помаже да се биљци обезбеде минерали и витамини, као и издржљивост на болести и промене у климатским условима.Ово је важно за време када време спречава развој постројења и чини га рањивим.Релевантна употреба фолијарног храњења у случају, након зимског хладног времена ослабила је корење грожђа.

Ако користите корен, дубина ђубрења треба да буде двадесет пет центиметара.Ако ваша земља има тешку структуру, дубина се повећава на педесет центиметара.

У области где се боље апсорбују.Ако се вино развије правилно, корен ће у трећој години дати гране три центиметра у страну.Како винова лоза расте, површина на којој се примењују ђубрива се повећава.Ако је садни материјал на малој удаљености, храњење се врши у кругу.

Лишће грожђа има способност да апсорбује нутријенте из прелива

Врсте ђубрива

Најбоља ђубрива за грожђе су:

  1. сулфати за тло чернозема,
  2. салитра,
  3. уреа и сулфати на другим структурама земљишта.

Грожђе као фосфатна ђубрива.Истовремено, винова лоза добро расте под условима коришћења поташких ђубрива.

Прелив у коренском систему се прави три недеље пре почетка цветања.

Да би се биљка позитивно развила, неопходно је да се храни комплексним начинима како би се истовремено задовољила потреба биљке у свим минералима.

Ђубрење се врши у зависности од ширине садног материјала.То значи да ђубрење треба да се врши на основу учесталости садње винове лозе.

Прељев вањског слоја проводи се тједан и пол прије него што грожђе почне цвјетати, заједно с оплодњом тла око коријенског сустава.Брзина апсорпције фосфора по кластерима је четири дана, а дуго времена овај минерал храни гроздове.

Грожђе позитивно реагује на ђубриво са нитратом

За спровођење фолијарног храњења, потребно је да користите просек:

Двесто грама суперфосфата, сто грамасулфати и нитрати, седамдесет грама сулфата и калијум хлорида, манган у количини од петнаест грама, десетак цинка, пола грама борне киселине.Раствори се наизменично мешају у различитим пропорцијама, након чега се подешавају на десет литара.

Последњи месец пролећа и први месец лета односи се на цветање грожђа.Цветови грожђа имају изразито пријатну арому, што има позитиван ефекатразвој биљака. Да би берба била богата, неопходно је да се земља правилно храни и негује садни материјал.

Да би грожђе донело плодове, неопходно је да биљка обезбеди праве услове за цветање у облику висококвалитетне прераде.Ови услови зависе од бриге о садном материјалу. Не дозволити обилну влагу тла у вријеме цвјетања биљака. Када је претерано вруће време, обезбедите биљци умерено заливање. Лоза мора бити средње дебљине. Одлучно ђубриво се врши у пролеће. За грожђе, органска ђубрива имају позитиван ефекат, њихова употреба је најпожељнија. Поновљено ђубриво се врши након сипања бобица на гроздове. Припрема између себе је слична, без обзира на период ђубрива. Квалитет исхране је исти, мењају се само пропорције.

Током вегетације, усеви се ретко хране, јер земља и сама биљка дуго чувају минерале и витамине. Могу их конзумирати отприлике годину дана од додатака једном.

Грожђе је могуће прерадити у периоду цветања једном у две године. Током периода цветања, биљка се мора третирати на два начина: корен и фолијар. За обраду вањског и вањског слоја потребно је неколико тједана прије цвјетања биљке.

Потребно је обрадити и тло и лишће биљке, тако да је грожђе потпуно засићено минералима и витаминима.