Како се носити са шишарком на парадајзу

Шишмиш се односи на разне инсекте који инфицирају парадајз. Можете уочити виталност штитастог мољца на дну листа Храна инсеката је течност која се налази у листовима парадајза.

Колоније лептирке насељавају се на доњем делу листа парадајза

Опис животне активности лептира

Бели мољац има белу боју и живи на листовима парадајза, једући течност од њих и ометајући метаболизам у биљци. То доводи до оштећења усева и смањења количине парадајза.

У оним мјестима гдје је бијела мољац дјеловао, листови су суви и жути, долази до поремећаја у зрењу усјева.Паразитски инсект може бити од различитих врста, а различитост стакленика је карактеристична за парадајз.Ако лептир живи на вашим парадајзима, одмах хвата око, јер се на садном материјалу појављују видљиве штете бијеле боје.

Други знаци живота белоглави су:

 • жути и осушени листови;
 • неједнолико зрење парадајза;
 • пулпа добија белу боју.

Активни живот бијеле мачкице одвија се на доњој страни листа, али се на врху формирају транспарентне мрље. Временом мењају боју у црну. Овај плак је гљивична болест коју изазива активност инсеката.

Вхитефли храни се на листове рајчица

С временом, рација прелази у жетву, због чега постаје неповучена и неприкладна за потрошњу.Када прегледате садни материјал, нађете мољце, али на њему не видите личинке - то сугерише да се усев може и даље чувати.

Довољно је да се садни материјал третира неколико пута мешавином сапуна и специјалних средстава како би се елиминисала опасност од инфекције.За ефикасно лечење, неопходно је користити оне препарате који укључују:

 • феверфев;
 • пиримифос-метил.

Кукац за лептирку носи вирус и провоцира болести биљака и плода у биљци.Временом, њени радови изазивају промену у облику и боји лишћа и њиховој смрти.Као резултат, избојци престају да расту.

Током периода третмана биљке, обратите пажњу на чињеницу да је за уклањање лептирке потребно користити различите препарате, у зависности од развоја инсекта.

Сам мољац је мање опасан за садни материјал од својих ларви.Изузетно је тешко довести ларве лизалице.Они имају спољни слој који их штити од излагања споља, тако да су многи лекови неделотворни.

То не значи да личинке на садницама не морају да се излежу, већ се дефинитивно треба борити.

Личинке лептирке су веома прождрљиве

Методе контроле

Контрола инсеката треба да се спроводи у било којој фази развоја животне активности лептира.Ефикасан метод контроле инсекатаможе се звати:

 • Фумигација.Требало би да се спроводи више од два пута годишње.За стакленике који се налазе далеко од куће, погодне свеће од сумпора као упаљач за цигарете.Да би их обрадили са свећама, неопходно је да се садни материјал премести ван стакленика.
 • Ако се третман спроводи конвенционалним препаратима, нема потребе да се узима парадајз.Фумигација вам омогућава да уништите одраслу особу и ларве.
 • Методе хемијске контроле заснивају се на третману који се изводи уз помоћ препарата моспилан и фуфанон.Други су такође укључени у серију ових алата, они помажу да се ослободите штеточина једном за свагда.Понекад је један третман довољан.
 • Постоје природне методе за контролисање белине.Ту је паразит који се храни овим инсектом и његовим ларвама, и елиминише белу патку уз њену помоћ.

Хемијска обрада садног материјала треба да се врши у повољним временским условима.Облачно време је боље, без кише и ветра. Може се извести у сунчаном и без вјетра времену и направити сјену око садног материјала. Немогуће је третирати садни материјал помоћу препарата с којим сте већ прерађивали парадајз.Шишмиш инсеката има способност да развије резистенцију на лекове.

Прскање рајчица се врши у ветровито облачно време

Да би се уклонили инсекти из садница не користити зле препарате.Ако желите да убрзате процес третмана, онда прелазите на вишезасићене дроге - није опција.Хемикалије се накупљају у биљкама и земљишту.Након тога, припреме се тешко уклањају из биљке и тла.Да би се изабрао лек и природа третмана, потребно је издвојити различите периоде развоја инсекта и прилагодити борбу за њихов животни циклус.

Суштина употребе различитих лекова:

 • Инсектициди системског деловања, улазе у унутрашњи део биљака, уништавајући сисајуће инсекте.
 • Инсектициди контактног дејства се манифестују у тренутку контакта са штеточином.
 • Раствори сапуна се користе за елиминацију штеточина методом која је погодна за биљке.

Припрема се припрема на бази стабла столисника која помаже у борби против штеточина.Помоћу оштре температуре или утицаја на садњу материјала удара хладног ваздуха, можете елиминисати белу патку.Штетни инсекти имају негативан став према снижавању температуре.

Љепљиве траке помажу у борби против бијеле мачке.Или друге производе који подмазују лепљиве лекове.

Да бисте обрисали лишће или попрскали зелене површине посебним препаратима, можете користити столисник или сапунасту воду.У борби против штеточина важно је користити једноставну чисту воду, брисањем лишћа помаже у борби против инсеката.

Вода утиче на мољце и није ефикасна против ларви, чак ни узалуд.