Како се носити с досадним луком летећи лук

Када је жаруља постала мекана и ваш усјев је изгубио свој изглед. Садни материјал нестаје и не разумете шта да радите? Такви знакови су слични активностима познате лук лук. Неопходно је правовремено предузети мере да не би изгубили читав усев.

Летња лук може изазвати озбиљну штету на жетви лука

Контрола штеточина

Многи пољопривредници се питају како се носити с луком од лука. Ако сте суочени са манифестацијама својих активности, онда морате да схватите како да се ослободите лука. Борба против мухе са луком не треба одлагати.

Штеточина споља подсећа на обичну мушицу мање величине, жуту боју. Лук лук је опасан за жетву лука.Од летеће лук, пријетња се повећава у томе што одгађа његово потомство.За вријеме трајања проблема, он ће се удвостручити, па чак и утростручити.

Органски производи се користе против муха од лука, као и ђубрива. Ако одлучите да растете на вашој земљишној парцели, онда ђубрење пре садње и после треба да буде искључиво од органских производа. Третман и спречавање засијавања се такође заснива на органском ђубриву.

Главна грмљавина за муху од лука је јак мирис који вам омогућава да се борите против њега. Ефикасна заштитна отопина амонијака, која се прелијева по лежиштима лука. Ово је одличан алат за помоћ у решавању проблема. Штеточина за лук престаје ако се користи десет литараводе да растопи три велике кашике амонијака.У сумрак, вода је залијена обичном водом.

Сваког месеца понављајте своје поступке.Свеукупно, једном мјесечно ћете радити превенцију луком.Неопходно је борити се са луком, јер се враћа.Ако се плашите да течни амонијак негативно утиче на сетву, онда грешите.Напротив, амонијак храни ваше слетање корисним супстанцама.

Да би се сачувала жетва, треба да поспите лук амонијаком једном месечно

Заједничке методе борбе

Не, не постоји увек могућност или жељаКористити алкохол, за ово постоје и други начини борбе против штеточина:

  1. Солана.
  2. Дуванска прашина.
  3. Сапун за веш.
  4. Асх.
  5. Хербал децоцтионс.
  6. Амонијак.
  7. Лек Метронидазол.
  8. Лек.

Ако лук већ расте, третман се врши са раствором соли.Три пута током сезоне, подручје се третира сољу.Трећи део паковања је растворен у десет литара воде када клице достигну осам центиметара.После две недеље, лук од лука треба уклонити раствором пола паковања за исту количину течности.Више од половине троши када траје три седмице.

Сапун за прање веша је јефтин и ефикасан лек за штеточине

Ово је ефикасан начин, али не дозвољава увек да се други усеви саде на овом месту после жетве лука.Црни лук је сол, али ризикујете погоршањестање тла.Дакле, сол је боље рећи: "не."

Ако се двјесто грама дуванске прашине разриједи у десет литара воде, онда ће муха лук нестати.Вода треба да буде врућа и прашак треба да се кува неколико дана.

Ефикасне методе борбе су керозин.Керозин се разређује у води и такође обезбеђује ђубрење керозина у зараженом подручју три пута.Керозин је одличан начин контроле штеточина.

Амонијак је такође ефикасан као метода за чување усева.Присуство амонијака омогућава вам да се ослободите ларви штеточина.Због тога се амонијак препоручује за употребу.Постоје случајеви када се метронидазол и инсектициди користе као прелив.Инсектициди - хемикалије из групе пестицида за убијање инсеката.

Најбоља борба је превенција.Зато, тло треба третирати прије садње, сјеменке треба прегледати и опрати прије садње, а севок треба третирати прије пријеноса на мјесто.Такође, пре заливања и током препорученог третмана земљишта и лука.

Ако немате времена да излечите културу, неопходно је да спречите да се зарази тако што ћете је спречити.

Ово је један од најпроблематичнијих наметника за све врсте биљака.Постоји много проблема у борби и њеном уклањању.