Како се наноси азофоску за кромпир Крумпир

Кромпир је култура која воли храњиве састојке богате минералима. Највећи део његовог кореновог система је на дубини од око 25 цм, тако да би ово подручје требало добро да се храни. Гнојиво за узгој кромпира је неизоставан дио. Помаже да се повећа принос воћа и повећа. Једно од најпопуларнијих и најпознатијих сложених ђубрива је азофоска. Састав овог алата укључује сва хранива за развој и принос кромпира. То су калијум, азот, фосфор и сумпор. Употреба такве универзалне супстанце помаже да земља буде плодна и богата.

Азофоска съдържа всички супстанци потребни за кромпир

.

Сврха

Са универзалном формулацијом, азофоска може у потпуности да обезбеди биљку кромпира са корисним елементима у траговима и минералима. Због тога кромпир има јак коренски систем, који ће промовисати сазревање и раст плодова. Гнојиво има тоник, помаже кромпиру да се носи са свим штетним спољним утицајима. Такви неповољни временски услови за узгој кромпира укључују сушу или мраз.

Овај јединствени комплекс може се примијенити и појединачно иу комбинацији с другим врстама гнојива. Под таквимизлагање биљци ће стећи имунитет на многе болести.

Према доказаним резултатима током жетве, хранљива вредност плодова се значајно повећава и количина овог поврћа се повећава. Након употребе азофоски, плодови кромпира дуго задржавају свој изглед на тржишту и не подлежу труљењу. Ђубриво, чак и са једном апликацијом, трајно задржава своје корисне особине у земљи.

Азофошка като кромпир даје отлично представление и качество на чувство

.

Употреба дрога

Азофоска се савршено раствара у води, погодна је за употребу. Приликом складиштења грануле се не држе заједно. На крају периода примене, лек се не препоручује за употребу, губи своје вредне особине. Примена је могућа на свим типовима земљишта. Нека корисна својства при употреби азофоски:

 • у потпуности компензује биљни комплекс минерала;
 • може се применити у комплексу или појединачно;
 • јача корен;
 • повећава раст биљака;
 • штити кромпир од болести;
 • обилно цветање;
 • побољшава складиштење;
 • даје воћу богат окус;
 • дуго остаје у земљи.

У случају тешког и гломазног земљишта, боље је нанети ђубриво на земљиште у јесен, након што је усев убран. Ако је земља мекана и мекана, онда се азофос треба додати непосредно пре орања.Додати 4 г ђубрива у сваку јажицу. Гнојиво је економично, па се користи чак и када се узгаја цели хектар кромпира. Просечна доза за велику површину је 40 мг по квадратном метру. Цијена азофоске је сасвим разумна и може се купити у свим баштенским радњама. Гнојиво се може купити у различитим паковањима. Тако ће бити згодно користити, ако не посади велики плац за кромпир. Боље је изабрати финске и домаће произвођаче ове сировине. Такав састав азофоски је погодан за употребу у областима са хладним и умереним климатским условима, за добијање великог усева кромпира.

Азофошка је погодна за велика поља и приватне баште

Складиштење фоматора

Азофоска је безбедно ђубриво за узгој кромпира. Овај лек припада трећој групи токсичности, његова употреба мора бити компетентна и безбедна за људе. Међутим, постоји неколико правила за њено складиштење, која морају бити строго поштована:

 • Немогуће је акумулирати остатке прашине из ђубрива, што може довести до експлозије.
 • Повремено попрскајте акумулирану прашину боцом за прскање. Сакупљена прашина се препоручује за заливање кромпира пре него што цвета.
 • Спречити паљење ђубрива. Када се спали, емитује много токсина, што може довести до тровања.
 • Чувајте боље у уским полиетиленским врећама.
 • Ови пакети су чврсто везани или лемљени.
 • Ако отворите контејнер, ђубриво је погодно само шест месеци. У запечаћеном стању задржава свој квалитет и пола године. Не треба користити претходно доспело ђубривокромпир, неће дати видљив резултат.

Коришћење овог лека је неприхватљиво без заштитне одеће.Као прво, морате заштитити руке и лице.Ако гнојиво доспије на кожу или слузокожу, одмах исперите све текућом водом.

Азофоска се продава в запечатени пластични вречи

Како се произведе азофоска

Да би се добило ђубриво, користи се термички обрађена фосфорна киселина, калијумова со и слабо растворхлороводонична киселина.Шема и технологија производње су различити начини неутрализације киселих нитратних и фосфорних киселина.Азофоска се добија мешањем калијумове и калијумове соли.Пропорције се узимају једна по једна.Употреба биљног ђубрива може произвести добру бербу плода неколико година.

Према резултатима проучавања плодова кромпира, након жетве и примјене азофоског, у његовом саставу нису пронађене тешке и токсичне супстанце које би могле проузроковати оштећење здравља људи.

Грануле ђубрива растварају се у земљишту и не падају на кромпир.У саставу је најсигурније једињење за побољшање раста и приноса биљака.Ово ђубриво се може користити за све воће и бобице.