Како се кува храна за бисерке Гуинеа Фовл

Садржај
  1. Садржај
  2. Диет

Бисерке су врста птица које преферирају да живе у дивљини на земљама вруће Африке. Резултати селекцијског рада су из бисерке извели више од двадесет подврста. Њихова боја варира између тамно сиве, беле и плаве. Истовремено, квалитет њихове производње меса и јаја варира.

Домаси гвинејки се ценат за вкусно производство на месата и добра јаја

Садржај

Неко би могао помислити да афричке бисерке које живе у таквим врућим и шумским зонама нису прилагођене расту код куће.Али ово је заблуда: многи фармери који одлуче да имају бисерку су убеђени да није теже да га се задржи него пиле.Птица је инфериорна у односу на кокошку и избирљива у исхрани.

Основа оброка гвинеје је:

  1. инсекти, они ће их добити самостално;
  2. житарице.

Љети не постоје посебни трошкови за организовање храњења птица. И неопходно је обезбедити приступ пашњацима. Зато што се гвинеја неће развити у режиму заустављања. Ако у близини нема пашњака, немојте очекивати квалитетну производњу меса и јаја.

Не претјерујте са слободним држањем птица, иначе ће ваша стока бити мршава. Да не би птице одлетјеле, одсећи им крила.

Пашњак је обавезан услов за држање бисерки

Ујутро, неки фармери не пуштају птице на ливаде, чекајући полагање јаја. Али то не даје увекрезултат. Птице воле да узимају јаја на пашу.

У зимској сезони за бисерке, као и за друге врсте птица, кућа је опремљена. Температура у просторији мора бити најмање осамнаест степени. Предуслов је вентилациони систем који обезбеђује стално снабдевање свежим ваздухом. Соба је осветљена више од пола дана. Нега и одржавање птица не захтевају значајне трошкове. И обезбедите фармеру велики број јаја са витаминима и минералима.

Главна предност и разлика ове посебне врсте птица је одсуство холестерола у јајима.

Храњење пегата је идентично хранидби кокоши. Због тога је веома погодно да се брига и одржавање птица спроводи заједно, заједно живе заједно. Љети се узгој бисерки изводи шетњом. У средини пашњака поставите мобилну живинарску кућу са мјестом за склониште, гдје ће се попети ноћу. Важно је имати на уму да бисерке спавају у дрвећу у дивљини. Дакле, у дому ће спавати на узвисини.

Ваша бисерка неће се сукобљавати, јер се ове птице окупљају у стадима и живе заједно. То осигурава њихов опстанак у дивљини. Женке такође воле полагање јаја на једном месту. Често бирајући гнијездо за њих, излегавају јаја на другом мјесту, гдје их није лако покупити. Због тога је потребно узети у обзир структуру куће и ставити их у гнијездо на погодно мјесто. Јаја ове врсте чувају се дуго времена. Неопходно их је одмах након првог полагања јајаставити испод кокоши јер ће се број јаја смањити. Чувајте их у тамној и хладној просторији и на крају места за полагање јаја испод слојева.

Важно је да кокоши несилица обезбеди уравнотежену исхрану витаминима и да обезбеди сталан приступ води.

Храњење бисерки

Диет
Храњење бисерки није тешко. Њега и одржавање се не разликује много од пилића. Онда храни пилетину, а онда се пили.

Храњење пегата треба поделити по сезонама, ради јасноће:

  • у пролеће основа хране су инсекти;
  • бобице, лишће, сјемење биља које се дају у јесен;
  • такође понекад једу мишеве.

Дајте им житарице: кукуруз, зоб, јечам, рибље брашно и смрекову иглу.Одвојено их направите посудом са кредом и љуском за чишћење езофагуса. Можете их хранити ако се бојите да храна није уравнотежена. Додају се и витамини и минерали.

Због чињенице да су отпорне на болести, тешкоће са њиховим здрављем не би требало да се јављају. Брига и одржавање бисерки није тешко. Иако њихова култивација код куће није честа појава.

Кокошки печенье авлаутса вареное ајце

Рибље брашно и житарице се уносе у исхрану током полагања јаја, тако да је шкољка јака, а количина производње јаја у изобиљу.

Храњење се врши три пута дневно. Ујутро и поподне њихова храна комбинира сочну крму и кашу од влажног зрна. Пре спавања им се даје зрно.

Када се пилић роди, она се ставља у суву просторију и песак посипа по поду.Ако временски услови одговарају способности излегања јаја од кокоши несилица, онда инкубатор није потребан.Када је време мокро, узгајају се само у инкубатору.

Онда морате научити пилић да се попне на смуђ, стављајући храну тамо и стално је доводећи до гргеча.Предност узгоја насизхиваиа под пилетином.Али пилићи често остају на ливадама.и мале бисерке нису дуго прилагођене да буду на ливадама.

Прва исхрана пилића је тврдо кувано јаје и сецкани хлеб намочен у млеко.Добијају и зелену храну.

У почетку, штенце треба научити пиле и ставити их под кокош.Онда ће се навикнути и уочити је као мајку.Будите сигурни да малим и одраслим особама омогућите приступ чистој и чистој води.