Како се бринути за патлиџане у стакленику Еггплант

Патлиџане су поврће које има неутралан укус. Због тога можете кухати много јела, дајући им жељени укус и потребне акценте. Упркос чињеници да су патлиџани за узгој код куће прилично хировито поврће, они заиста расту и добијају добру жетву.

Сорти патлиџана за пластеник

Узгој ових биљака у стакленику има своје предности. Стакленик пружа могућност да се не обрати пажња на вањске временске услове, има добре технолошке квалитете и омогућава да узмете два и три усјева у једној години.

Припрема постројења у стакленику и узгој садница патлиџана

Поликарбонатни стакленик ће бити најбоља опција за узгој патлиџана.

Да би се постигао висок принос, неопходно је да се земља у стакленику правилно припреми.

Ако се у њему узгајају усеви, онда је у јесен пожељно да се потпуно уклоне горњи слојеви земље, уведу нова тла и изврши потпуна дезинфекција земљишта посебним средствима. Ђубрење земљишта даје више шанси да се добије богата жетва. Стога се препоручује оплодити земљиште.

Земла за патлъжни треба да бъдат свободен

.

Да би постао јак,очврсли биљке које могу издржати болести, важно је правилно расти саднице патлиџана.Искусни вртлари и вртлари дају практичне савјете и препоруке у вези са узгојем садница.

Пре сетве семена одабране врсте патлиџана, препоручује се да се правилно припреме за то.

Семе је 25 минута намочено у слабом раствору калијум перманганата.После тога темељно осушите.

С обзиром на то да патлиџани не толеришу брање и пресађивање, препоручује се да сеје семе у почетку у одвојеним посудама.

Саднице патлиџана у чашама

Развој садница траје близу 70дана од сетве семена до садње зрелих садница у стакленику од поликарбоната.Зрак у стакленику и сама земља морају бити загријани.

Пре сетве семена, саветује се да се земља припреми према препорукама вртлара.За бољи ефекат, препоручује се правилно оплодити азотним ђубривима, калијумом и фосфором.Тло треба бити умјерено влажно.

Разноврсни црни за пластенику

Садница захтева квалитетну негу.Мора бити редовно овлажена, одржавана на стабилној температури, проветрена и каљена.Ниска температура (испод 10 степени) и висока (више од 30 степени) ће бити штетна за крхке саднице.

Харвест Еггплантсће бити приметно већи ако подесите дневну светлост за саднице. То је због чињенице да су патлиџани усјеви који преферирају кратак дан светлости. Препоручује се регулисање трајања дневне светлости пре плодоношења. У овом тренутку, овај метод ће бити што ефикаснији.

Садни чорби са патлиџаном земље

Саднице захтевају два додатка.

Разлика између њих је 14 дана. Саднице се могу премјестити у стакленик од поликарбоната, ако биљке већ имају 9 правих листова, њихова стабљика досеже 20 цм, а коријенски сустав је јак и развијен.

Садња садница у стакленику

Након стварања жељене температуре, влажности и тла у стакленику поликарбоната, почињемо садити саднице. Патлидзане воле лабаву, лагану земљу. Да би се земљиште олакшало и учинило га јако пропустљивим, земљиште се препоручује да се меша са пиљевином или другим растреситим материјалима. У условима у стакленику, фетални слој треба да достигне минимум 25 цм.

Саднице посађене у стакленику

Патлиџане су густо раслиње. Препоручује се да ово узмете у обзир приликом садње садница и оставите довољно простора између грмља за нормалан развој биљака.

Дубина рупе у којој су засађене саднице не би требала бити већа од 20 цм, ау сваком од њих се препоруча додавање 1 шаку пепела дрва помијешаног са земљом.

Саднице се пажљиво уклањајукапацитета у којем се налазио. Препоручује се да то урадите заједно са групом земље без излагања кореновог система биљке.

Млади патлиџани у стакленици

Продубљивање садница у земљиште не би требало да буде више од 1 цм ниже него што је било у резервоару за сејање.

Правила за збрињавање патлиџана у условима стаклене баште

Брига о патлиџану у стакленику је изазовна, али фасцинантна. Ово поврће је избирљиво и хировито. Они подржавају добро навлажено тло, али не толеришу пренатрпан ваздух. У таквим условима често се разболи, а приноси су приметно смањени. Високе температуре могу бити погубне за њих. Ово обавезује вртлара да поштује правила узгоја патлиџана у пластеницима од поликарбоната.

Цветочние банки

Брига за поврће укључује неколико посебних нијанси:

 • Растресање тла и залијевање биљака је саставни дио успјеха у добивању високог приноса патлиџана. Вода којом се производи мора бити топла и заштићена. Залијевање се препоручује ујутро, редовно, 1-2 пута у 7 дана. Сувоћа земље или ваздуха ће довести до пада цветова и јајника, биљке ће увенути. Искусни стакленици препоручују да не допустите улазак воде када залијете лишће патлиџана. Увече након заливања препоруча се попуштање тла између грмља. То ће помоћи да се спречи стварање коре на земљи и њено пуцање.
   Следуусие большие большие азики
 • Аирингстакленици.Патлиџане не толеришу превише влажан ваздух.Због тога, стакленици препоручују пажљиво и често и вентилацију.Ово треба урадити одмах након заливања, када влага активно испарава из тла.Не заборавите да ово поврће лоше реагује на пропух.Због тога се препоручује отварање вентилационих отвора само на једној страни стаклене баште од поликарбоната.
 • Температура у стакленику.Да бисте вршили сталну контролу температуре у стакленику, можете инсталирати термометре.Јака топлота, као што је хипотермија, има штетан утицај на биљке и може уништити усеве.Просечна температура ваздуха треба да буде 26-27 степени.Температура се регулише вентилацијом.У случају јаке топлоте, трагови у инсталацији стакленика се сипају водом.
   Фертилизерс фор Агрицола еггплантс
 • Храњење.Патлидзане су каприциозно поврце, па их је потребно периодицно хранити.Број завоја зависи од стања грмља поврћа и креће се од 2 до 6 пута по сезони.Завршени завоји се купују у специјализованим продавницама за вртларе.Биљке су јаче и издржљивије, спречавају болести.Узмимо у обзир чињеницу да злоупотреба органских ђубрива може довести до нежељеног повећања зелене масе на грму на штету приноса.
 • Настанение на зелениот бусх и съединение.Формирање грма омогућава да се добије максимални принос поврћа.У зависности од врсте поврћа, његових особина,брига за њих је другачија. Неке сорте захтевају штипање врхова биљака. Ово стимулише развој бочних грана. Неке сорте напротив захтевају уклањање бочних изданака. Све зависи од закржљаних или високих врста патлиџана. Везивање грмља неће дозволити да се биљке прекидају под тежином воћа. Ово се посебно односи на високе врсте патлиџана, чија висина достиже 2 метра. Стабљике овог поврћа су крхке и могу се сломити. Због тога, везивање треба бити пажљиво, сваки побјећи одвојено. Препоручује се уклањање згуснутих грана и лишћа - то преоптерећује грмље, а може довести до труљења биљке.

Гојење патлиџана у кесама

Брига за патлиџане у стакленику од поликарбоната укључује правилно и правовремено прикупљање зрелих плодова. Сорте патлиџана карактеришу различити степени зрења плода. Патлидзанима се препоруцује да се беру када достигну техницку зрелост. То је период када жељена нијанса плода није достигнута, а плодови су мекани.

Скупите плодове са секатором заједно са стаблом. Препоручује се да се плод уклони одмах након зрења. Ово ће омогућити постројењу да преостале силе усмери на друге плодове.

Тешко је и прилично узнемирујуће за узгој и негу патлиџана у стакленику поликарбоната. Али резултат је вредан тога. Из овога се припремају различита јела. И ако се лично узгаја, без обраде хемијским средствима иприпреме, њихов укус ће бити богат и светао.