Како се љети храни грожђем

Грожђе се чува током цијеле године, а само у зимским мјесецима вртлар може одмарати од дугорочних брига за садни материјал.Летњи период забринутости није ништа мање важан од јесенског, јер се одвија уочи приноса и пресудан је.

Храњење у лето је подједнако важно као и јесен

Правила за одржавање биљака

Храњење и правилан избор ђубрива је важна тачка за негуслетање, али не и једино.Почеци бриге за грожђе су сведени на пасинкованиу.Штипање се изводи неколико дана пре цветања.Штипање је праћено уклањањем пет слабо развијених чворова у горњем делу, остављајући дванаест листова изнад цвасти за потпуни развој.То вам омогућава да побољшате опрашивање и грашак грашка.Основна нега и храњење се обављају када се заврши процес цветања.

Након неколико дана након завршетка цватње грожђа, садни материјал треба третирати због болести.Нахраните коренски систем и негу земљишта вршите неколико дана након обраде.У процесу садње материјала ђубрива, не треба заборавити везивање постројења и елиминисање антена заједно са додатним процесима.

Када је четрнаест дана након завршетка процеса цветања,потребно је подесити оптерећење на садни материјал четкама .Да буде уклоњеннепотребне групе.Грожђе неће моћи да даје храну свим растућим гроздовима, тако да очекивани део жетве има тржишни изглед и пријатан укус, потребно је сами да уклоните екстра кластере.Углавном одлазе из нижих кластера, јер су више издржљиви.У зависности од силе раста грмља остаје одређени број гроздова:

  • на снажно растућим грмовима остаје шест четкица за десет изданака;
  • ако је просјечна снага раста шест четкица.

Непотребне гроздове треба уклонити

.Регулисање броја гроздова на грмљу омогућава сваком од преосталих да добију довољно хранљивих материја и формирају велике плодове на свакој групи грожђа.Такве биљке дају велике групе са великом тежином.

До краја јула се понављање кореновог система понавља и врши се поновни превентивни третман приземног дела постројења.Грожђе се оплођује фосфором и калијумом.Пошто је пепео резервоар велике количине минерала, укључујући ова два, могуће је оплодити биљку са њом.

До почетка сазревања бобица, доње листове треба уклонити, а оне које спречавају продор сунчеве светлости одозго, треба уклонити.Не можете оставити лишће у контакту са кластерима, они такође морају бити уклоњени.

Ако приметите знаке труљења на бобицама, одмах их уклоните, а остатак третирајте специјалним препаратима.Гап бетвеенлечење биљака лековима од болести зависи од средстава и постојећих препорука за употребу.

Неколико недеља пре него што усев сазри, сви третмани биљке и активности за његу су завршене.

Грожђе се мора чувати као и друге биљке. Уосталом, само богатство влаге је у стању да биљци обезбеди пун развој, а бобице са сочношћу и укусом. Учесталост наводњавања је регулисана у зависности од тла. Пешчана тла се чешће заливају него глина. Да бисте земљишту обезбедили довољну количину влаге, потребно је да малчирате место. Не помаже стално залијевати грожђе и задржава влагу на локацији.

Заливање грожђа до корена

Заливање се врши до корена, кроз ровове или у јаму која се налази у близини винове лозе. Да бисте сачували интегритет плодова и њихов укус, потребно је да систематизујете заливање. Изненадне капи суше и залијевање изазивају пуцање бобица. Често и умерено заливање чини их отпорним.

Љетна правила храњења

Да бисте хранили биљку потребно је да користите специјалне алате, или органске. Постоје посебни алати који повећавају стабилност постројења и индикаторе приноса и квалитета финалног производа. Њихова употреба неће бити сувишан чин наношења ђубрива током лета.

Први летњи прељев врши се до корена, други се изводи у фази пуњења бобичастог воћа, овај период пада на линију јул и август и прати га додавање калијума и фосфора. Специјалнођубриво поташом може се надокнадити пепелом, који је веома осјетљив на грожђе.Гнојидба пепелом треба да буде три пута већа у односу на конвенционална поташија.

Фосфор се уводи како би се спријечило пуцање бобица.Калијум регулише дебљину коже грожђа, што такође утиче на пуцање усева.

Оплодња у лето треба да буде праћена великим додатком воде која ће помоћи да апсорбује ђубриво и продре у коренски систем.Обрезивање биљака одржава се два пута у лето.Први се ради у јулу, ако постоји потреба да се исправи раст лозе.Потребно је уклонити горње листове прије осмог.Резидба је чин прилагођавања раста лозе и њене дебљине.Не можете дозволити згушњавање лозе, јер биљка слаби.

До краја љета поново орезују грожђе, истовремено са завршном обрадом.На свим изданцима оставите шеснаест листова и обрезајте винову лозу.Улога резидбе и ђубрива је једнако важна, јер утичу на раст и пуњење бобица.