Како разумјети, након чега можете засадити мркве Царрот

Ваша земљишна парцела није само ресурс који вам омогућава да узгајате одређене усеве.То је такође и редослед извођења сетве.Пошто мрква не може да се посади после неких усева, као и друго поврће после шаргарепе.

Постоје строга правила о томе шта се може садити пре и после шаргарепе

Правила садње

Мркве су непретенциозне и не захтевају много напора кадаслетање.Може се садити након одређених усева, због чега вртлари избегавају да исцрпе земљу.Важно је да се поштују услови пресађивања шаргарепе, ови термини су једнаки две године.Након овог периода можете да вратите статус сајта.Једино што можете да урадите је да припремите земљиште за садњу наранџастог поврћа. Припрема земљишта за садњу захтева од фармера да ослободи тло и снизи ниво киселости вештачким средствима да би тамо посејала семена.

С обзиром на чињеницу да је парцела на којој су сјеменке поврћа наранче боље утврђене, треба да буде прикладна за то.То јест, треба га посадити пред повољну културу.За неке усеве је неповољно ако је пре локације засађен кромпир или краставац.То је због чињенице да семе мркве неће проклијати у таквој парцели, о чему треба причати о жетви.

Мед зеленото, които предостави семејки на мрква:

  1. Парадајз.
  2. Лук.
  3. Салата.
  4. Кромпир.
  5. Краставици.

Шаргарепе расту посебно добро после парадајза

Правилан приступ при избору парцеле на којој ће семе саргарева ће вам дати добро функционишеће земљиште које је апсорбовало користанпрекурсора супстанци.Правилно сијањем шаргарепе гарантујете себи бербу укусних и сочних шаргарепа.

Ако је першун претходно посађен у земљу, строго је забрањено тамо посадити поврће.Ово земљиште је сигурно плодно тло за штеточине које ће уништити мркве.Желите да сачувате жетву, пратите исправан редослед.

Када летњи становник нема богату територију за сјетву, не постоји посебан избор у мјесту за сјетву поврћа.Стога је потребно засадити поврће на мјесту гдје је першин претходно био.У овом случају, препоручује се да се локација добро ископа, третирајући манганом.Догађај се обавља у јесен, или непосредно прије садње поврћа.

Нека се земља третира, али то не значи да сте се заштитили од дјеловања штетних организама.Не само да није све у комшилуку са поврћем погодним за наранџасто поврће, а друго поврће се не укорени у земљи, где је усев раније посађен.

Краставици нису најбољи прекурсори за шаргарепе

Садња после шаргарепе

Најповољније земљиште после прекурсора шаргарепе за парадајз, бибер и купус.Често се дешава да се земља након садње мркве исцрпи.Није било препоручљиво да тамо седим из очигледних разлога.Али акона овој локацији направите јаму за гнојење и тамо посадите краставце, а онда ће се земља боље опоравити.

После две године после краставаца, немогуће је засадити семе мркве, јер тамо неће расти.

Важно је доследно засијати семе мркве на различитим деловима парцеле.Ако се исти усјеви стално саде на истом месту, земља ће постати безвредна и на њој неће расти ништа.Зато ризикујете да изгубите жетву од земље заувек.Такође је уобичајена појава да редовна садња једне културе проузрокује формирање паразита у земљи који посебно штете овој култури.

Чешњак и шаргарепе се не комбинују једни са другима

Не би требало садити чешњак после наранџастог поврћа.Само у случају безнађа може се засадити чешњак, као у супротном случају.Можете засадити шаргарепу по луку.Секвенцијална садња после наранџасте биљне репе или у супротном случају је немогућа.Пошто суседство репе и шаргарепе није препоручљиво.

Сваки баштован зна да претходници сваког поврћа морају бити погодни.Земљиште након бербе је исцрпљено, посебно након жетве поврћа.

Боље је сијати семе на земљишту на којем су претходно узгајане житарице, већ знамо за друге препоручене претходнике.Претходници се могу изабрати из уског круга, а затим слетања.Услови након којих на овом сајту можете засадити поврће наранче зависи од стања земљишта.

Ваша земља је извор хране идобит ако продајете робу. Зато је важно правилно обавити слијетање, тако да ће земља дуго служити вама.