Како разликовати пурицу од ћурке? Туркеис

Добар узгајивач зна много ствари, укључујући оријентацију, што чини турску и домаћу ћурку другачијом. Методе које ће помоћи у одређивању разлике између птица једна од друге активно се користе у пољопривредном правцу. Није тешко бити другачији ако знате основне аспекте.

Разликовање спола одраслог пурана уопште није тешко

Турска је прелепа, велика и импресивна птица по величини, која у смислу тежине може досећи чак 35 кг. И тела женки, софистицирана у свом уставу, а мужјаци имају дуге и снажне ноге, снажна и раширена крила. Перад је прави и пуни власник цијеле домаће перадарнице, гдје садрже неколико врста. Ћурка је мирног и уравнотеженог карактера, тако да се лако може слагати са паткама, пилићима, препелицама.Али разликовати домаћу ћурку од ћурке у врло раној доби је лакше од пијетла од пилетине.

Методе разликовања:

  • брада и оструга;
  • маса;
  • капице;
  • перје;
  • легло;
  • понашање.
  • браде и оштре оструге

Одгајивач је у стању јасно разликовати женку од мушког мушког пола природним присуством мале браде, оштрих оструга. Овај метод је разумно користити само удва месеца. Врло ријетко се можете сусрести са остругом у женки.

Мала, али уочљива брада на глави је груба, перје на грудима птице су жилаво у мушком, али у перје су мало мекане, не расту врло густо.

На лево на слици је пурица, на десној страни - ћуретина

Тежина

Турска има велику масу, изгледа импресивније од ћурке. Женка изгледа мање, слеекер, а тежина је мања.

Метода је идеална за рано и јасно одређивање пола птица, јер након непосредне појаве сви мушки представници одмах изгледају већи и много јачи.

Феатхерс анд Сцаллоп

Ћуретина има мали грб, има изблиједјелу нијансу. Мушки чешаљ јарко сјаји, има светлу боју и директно је важан у веома топлој сезони, посебно када дође пролеће.

Турска у доби од двије године разликује се од ћурке за чак 70%. Птица активно развија разлике, тако да искусни фармер може лако да одреди пол птице.

Реп женке није јако бујан, али у мушком је атрактиван и импресиван. Мушки у репу има густе, лепе и апсолутно глатке перје.

Пурани со много већи од пурани

Специјална жлезда

Мушкарац ове птице има прилично изражену жлезду која се може испитати. Можете потпуно палпирати и прегледати ову жлијезду када је живина стара око пет мјесеци.

Метод који се приписујепопуларан, али не и научни правац. Међутим, ипак технологија ради увијек и глатко. Могуће је утврдити пол када су пуретина и ћуретина исте тежине - јавља се у доби од шест мјесеци.

Квалификовани пољопривредници преферирају ову методу, јер она тачно одређује пол живине ове пасмине.

Перје на крилима

Метода се користи када је пуретина достигла дневну старост.Када се перје у екстремном реду на крилу пилића разликују у једној дужини, то је тачно дечак.Разлика у сполу птице на такав начин функционише једноставно без грешке.

Пријем се доказао давно, али када је гнијездо старије, технологија губи своју релевантност и прецизност. То се дешава из разлога што уз крила расте и дужина перја.

Турска се одликује активним развојем и растом, стога обратите пажњу на карактеристике перја у врло раној доби пилића. Метода вам омогућава да визуелно схватите какав је секс пред вама пилић или одрасла птица.

Могуће је сазнати пол већ дан након излегања пилића

Број легла

Тако ћете разумети где је турска, и где је ћурка. Метод за одређивање пола је необичан, али ефикасан. Користи се у великој мери међу америчким фармерима.

Примијетили су да женка има више обилног легла од мужјака, да је густа. Свако легло сваког пурана је слично кокошјим изметом: он формира брдо и одликује се повећаном количином.

Понашање и карактер

Женка се разликује по колективном начину понашања, тежи да буде у друштву других птица.Ћуре се активно скупљају у малим или великим групама, у зависности од броја у кући.Чудно је да су даме агресивне, али њихова господа су мирнија.

Пурани дозвољавају себи да кљуцају другу живину, кокош или пијетла, ако се скупљају у групи.Разлике у понашању и ликовима су својствене адолесцентима и старијим представницима пурана.

Метода је уобичајена јер у великом стаду живине постоје разлике између женског и мушког.Метода је подложна искусним и чак почетним узгајивачима домаћих пурана.

Да, не постоји много метода за тачно одређивање пола и разликовање домаћег ћурке од ћурке, али према одређеним савјетима лако можете одредити ко је испред вас - женско или мушко.

Али вреди практицирати блиско руковање и бављење птицама.Пратите вашу живину - док научите да разликујете ћурке и ћурке.Изобиље научног садржаја помаже да се побољшају квалификације и практичне вјештине узгајивача.