Како расту саднице краставаца властитим рукама код куће Краставци

Сади се саднице краставаца, са циљем да се добије жетва раније.Свако поврће има своје особитости у њези, као и краставцу и узгоју садница краставаца.Садња и исхрана биљака није тешка, главна ствар је да се све уради благовремено.

Узгој краставаца кроз саднице омогућава да се жетва раније

Припрема садница

Да бисте добили квалитетне саднице, морате обезбедити благовремену исхрану, заливање и негу.Врхунска дресура игра важну улогу, јер краставци не производе усеве без ње.

Нема проблема да се поврће узгаја садњом сјемена у земљишној парцели, али да би усјеви сазријели раније, морате прво узгајати саднице.Може се узгајати на прозорској дасци, на балкону или у стакленику, обезбеђујући негу.

Набавите саднице на прозорској дасци, на балкону или у стакленику, погледате семе пре садње.То могу бити семе које сте припремили или купили у продавници.Висок принос се добија из семена која су добијена пре четири године.

Препоручује се да семе чува на температури не вишој од 16 степени. Када одаберете сорту за садњу, купите сорте које се самоопрашују.Предуслов за сетву семена је њихова припрема.Ова мјера се не проводи за сјеменке које су већ обучене и дезинфициране.

Припрема материјала за садњу пролази кроз фазе:

  • избор семена сунцокрета;
  • обрада;
  • чување у води;
  • подгревање.

У циљу постизања циља да се одабере сјеме достојно садње на прозорској дасци, на балкону или у стакленику, припремити раствор соли. Узмете три грама соли и разблажите чашу воде у једној трећини. Семе се ставља у ову воду, сјеменке које леже на дну погодне су за садњу, остале се бацају.

Пред засадаване, семени краставок се мора проверити за клијавост

.

Узгој садница краставца на прозорској дасци, на балкону или у стакленику наставља се са следећом фазом припреме већ одбачених сјеменки. Семе сакупљене са дна резервоара треба дезинфиковати од болести и паразита. У чаши разблаженој са малом количином мангана. Семе сунцокрета се ставља у добијену течност и чува тамо пола сата, а затим се испере. Узгој садница краставца наставља клијавост семена. Такве сјеменке проклијају на прозорској дасци, на балкону или у стакленику брже него што нису проклијале.

Да би семе правилно проклијало, требало би их ставити у мокру крпу, чија се влажност константно регулише и поставља на место где се температура одржава на двадесет осам степени.

Или ставите семе у раствор који стимулише раст. Када клице из семена достигну три центиметра, стављају се у мокри пешкир у фрижидер са температурним режимом који није виши од нула степени. Зато правите краставце отпорне на хладноћу.

Како расту саднице краставца код куће није тешко научити и тестирати емпиријски. Најважнији корак је припремаза сјетву.Материјал је спреман за сјетву и може се поставити у земљу на прозорској дасци, на балкону или у стакленику.Убрзање процеса семенског избијања доводи до бубрења - стављање семена у врећу и воду, укључујући компресор.

Ова фаза је коначна и изводи се по жељи.Након тога, можете посијати сјеме у посуду, гдје ћете посадити сјеме.Препоручује се сијање семена у априлу како би се семена пресадила у земљу на крају пролећа.

Спаргинг поспешује клијање семена краставца

Припрема и сетва земљишта

Главна карактеристика бриге о краставцима је чињеница да је потребно припремититло за сетву семена.Није свако земљиште погодно за узгој краставаца.Идеална комбинација је тресет, пијесак, хумус, земљиште на дну и пиљевина.Све компоненте се припремају у истим пропорцијама.

Десет килограма те смеше се мешају са посебним предметима.Сада је тло спремно за сетву семена.

Најпогоднији контејнер за сијање семена на прозорској дасци, на балкону или у стакленику је чаша или тресета, смањују ниво оштећења садница током трансплантације.Тло се сипа тамо на две трећине нивоа, уливајући потребну количину земље у процес раста.

Зашто би се краставци узгајали из садница?Ово даје гаранцију жетве, јер је већ познато шта је проклијало семе и смањује време чекања.Саднице су погодне за трансплантацију у земљу када су се развиле стабљике, интерстиције и корени, а листови имају тамну нијансу.Нема потребе за роњењемсаднице краставаца, како се не би оштетиле.

Сетва семена на балкону или прозорској дасци заснива се на два семена по шољици пречника десет центиметара, након што семе мало клија, пресађују се у посуде пречника тринаест или петнаест центиметара.

Можете да посадите два семена у једну посуду

Житне саднице на температури од двадесет пет степени.Након сетве, земља се навлажи и покрије филмом четири дана, а затим се филм уклања.Када се појављују клице, топлота се смањује на шеснаест.Тада се дневна температура одржава на осамнаест степени, а ноћу се смањује на пет.

Све ове мјере имају за циљ да осигурају да се саднице не протежу према горе, ако се тај процес ипак реализира - ви одаберете нешто погрешно.Или дајете премало светла, или много.Много зависи од заливања и храњења.

​​

Додатно осветљење има додатне лампе, могу се користити енергетски штедљиве сијалице.Светиљке се постављају на прозорску даску или на балкон, на удаљености од пет центиметара од изданка које су се појавиле и како расту, оне се одлажу.

Могуће је правилно садити саднице на балкону или прозорској дасци, такође у стакленику.Место где узгајате саднице није битно да ли су испуњени сви потребни услови.

Саднице се узгајају четири недеље и хране се два пута током тог периода.Први пут се храни урее, други са дрвеним пепелом и нитрофосфатом.

Исправно залијте саднице топлим иодвојена вода. Температура воде не сме бити испод двадесет четири степена. Биљке које примају додатно светло се залијевају два пута дневно, а оне које примају довољно светла - једна. Припрема краставаца се врши два пута месечно, а заливање сваког дана. Заливање треба посматрати како би залијевање било умјерено, обилно залијевање, као и недовољно.

Брига за саднице није захтјевна, јер се сва главна брига испољава као сјеме. Гнојиво бира минерално или органско, ретко азотно ђубриво. Можете садити семе и негу на отвореном, водити бригу о клијавом семену и додавати завој.