Како расту рајчице са ограниченим растом Томато

Да бисте изабрали праву сорту парадајза коју планирате да засадите на својој парцели, потребно је узети у обзир да ли је она детерминанта или неодређена.Да бисте одабрали жељену сорту парадајза и добили велику количину жетве, морате бити у стању да направите разлику између ових врста парадајза.

Индетерминант парадајз разликује се од детерминанте у локализацији горњег јајника

Разлике у парадајзима

Одређене парадајзе су ограничене, према поријеклу термина, и неодређенесорте - неограничено.Што се тиче парадајза, ове дефиниције објашњавају да су детерминантни парадајзи ограничени у расту, док други могу расти.

Одређене врсте су ограничене у расту и то је због чињенице да се четкица налази на горњем делу грма. У горњем делу пуцња, плод се лепи, због тога се њихов раст зауставља.

И индетерминантни типови немају ограничења у расту, јер на врху нема четкице за цвеће.

Да бисте одабрали сорту за коју сте заинтересовани, морате научити да их разликујете.Могуће је одредити које врсте парадајза припада одређеном младицу пре почетка сета воћа.Да бисте пронашли разлику између врста парадајза у њиховом изгледу у фази развоја младих садница, потребно је погледати дужину кољенастог кољена.Одређивачке сорте имају вишекратко колено које расте на три центиметра, а неодређени парадајз нарасте до пет центиметара у дужину. Таква разлика се може видети само под условом правилне неге, због недостатка светлости, детерминантно колено може прерасти у непрепознатљиве границе.

Када садница расте у фазу садње, изнад деветог листа неодређеног парадајза формира се цветна четкица, која расте са сваким листом изнад деветог. Одређени парадајз дају такве четке само на седмом листу и спуштају се.

У време зрелости, могуће је идентификовати на коју врсту парадајз се односи посматрањем учесталости сета воћа. Ако је између цвјетних кићана мање од три лишћа - оне су одлучујуће.

Такође, грм одрасле особе карактерише присуство јајника на врху изданка, што се тиче детерминантних сорти. Често, фармери збуњују сорте када се ради штипање, јер раст пуцања престаје. У овом случају, потребно је погледати број листова између цвасти.

Неодређене сорте парадајза су претежно високи парадајз, а детерминантне сорте парадајза су закржљале. Али ова изјава се не може узети као индикативна, јер постоји неколико изузетака од овог правила.

Индетерминате парадајз постаје закржљао, а детерминантни парадајз расте због узгоја и узгоја различитих хибрида.

На слици лево, детерминанта парадајза, на слици десно, неодређена

Подврсте парадајза детерминанта

СортаОдредишна парадајз садржи неколико других сорти:

  • Сорте парадајза су пола детерминанте.Они представљају средњу тачку између две врсте парадајза.Инхибиција раста почиње након дванаесте четкице, која се формира сваких пар листова, понекад кроз три лишћа.Први се формира на осмој страници.
  • Потпуно детерминантни су у потпуности у складу са наведеним параметрима.
  • Супердетерминантне сорте парадајза сазревају за кратко време.Полагање четкице се врши на сваких пар листова, при достизању пет четкица раст грмова се зауставља.
  • Следећи тип парадајза је патуљаста сорта парадајза са великом брзином зрења.Број јајника досеже три на једном месту, без празнина.Кистови расту кроз сваки лист.

Зашто узгајати ову врсту парадајза, ако је висок жбун много жетве.Може се чинити тако на први поглед, али детерминантне сорте поврћа имају бројне предности, због чега их пољопривредници високо цијене.

Главне предности таквих сорти су да рано сазревају, то је због густине плода. Поред ране зрелости парадајза, детерминанталне сорте дају брже.Дају парадајз равномерније, до тога долази близина парадајза.да је већа вјероватноћа да ће сазрити и више поврћа дозријевати у исто вријеме.

Заједно са плусима, постоје и негативне особине ове врсте парадајза: због кратког растагрм дају мање парадајза;бригу о садном материјалу овог правца прати велика количина хране;морате очистити грм тако да се не преоптерети;ако се правилно третира, биљка ће бити изложена разним болестима.Неопходно је да се биљка третира посебним средствима, пружајући заштиту од болести и штеточина.

Парадајз са ниском детерминантом са јајницима на сваком листупрестаје да расте независно.Ако направите грешку у нези и оставите екстра изданке на грмљу, онда узимају више хранљивих материја.Ово изазива погоршање квалитета воћа.летаргија садног материјала и смањење изданака.

Густ грм постаје жртва разних гљивичних обољења, јер не може узвратити.Неки фармери производе посаде за пресађивање, што само погоршава положај и стање садног материјала.

Није тешко формирати грм ове сорте уз правилну негу, само требате подесити смјер раста и густоћу парадајза на вријеме.Одређивачке сорте су теже бринути, јер ћете морати посветити вријеме пасинковану, с лакшим неодређеним врстама.

Формирање цвасти је повезано са старошћу садног материјала.За млади и мали грм може се карактерисати дебело слетање.

​​

Избор правогврста парадајза је у потребама фармера и очекивани резултат од засађеног материјала.