Како расте кинески купус у Сибиру Купус

Постоје различити облици пекиншког купуса. Уз сву своју разноликост, потребна им је темељита брига. Предности узгоја овог типа купуса лежи у његовим користима и брзини зрења зрна.

Пекински купус се може узгајати чак иу тешким климатским условима Сибира

Купус у Сибиру

Пекиншки купус сазрева осам недеља од тренутка када је семе посејано. Ако се биљка узгаја садницама, брзина сазревања усева ће се повећати. Пекиншки купус добија на популарности због својих карактеристика. Односи се на биљне намирнице које садрже комплекс витамина и минерала.

Облик сорти купуса може бити вођен или лишен, сви ови облици су тражени међу потрошачима и становницима.Биљка је брижљива, али не захтева топлоту. Пекиншки купус толерише умерену климу и почиње да цвета ако се засади на отвореном у јужним климатским условима. Због тога је узгој сорти пекиншког купуса у Сибиру најбоља опција за биљку.

Одговарајући температурни режим за сетву и узгој биљке ноћу је осам степени, а по дану прихватају највише осамнаест степени. Да бисте добили богату жетву од сетве семена, требало би да сте упознати са карактеристикама културе. важно је контролисати однос у збрињавању биљке у Сибирунивоа влаге и температуре.

Пекиншке сорте купуса захтевају светлост и топлоту. Дуги дан светлости или високих температура нарушава раст биљке, може дати сву своју снагу цветању и успети да развије своје плодове. Посебну пажњу треба посветити употреби ђубрива. Тарифа је испуњена нитратима, ако је оплођена током раста. Најбољи услов за негу биће храњење места пре садње биљке.

Оптимални период за садњу је март и април.У то време, дужина дневне светлости и температуре такође задовољава захтеве сорте купуса у Пекингу.

Пекиншке сорте купуса су захтјевне за наводњавање, треба их редовно осигурати, а топлије на улици, чешће би требало наводњавати. У свему је потребна умјереност, стога се врши наводњавање пекиншког купуса.

Брига о биљкама укључује многе суптилности које могу уплашити почетничког вртлара. Ако се ваши климатски увјети не одликују сушним прољећем и љетом, узгој Пекинга ће вам пружити пуно задовољства богатом жетвом корисног производа. За вруће и сушне области, узгој купуса се може обавити у рано прољеће, након што се снијег отопи.

Пекиншки купус не би требало да се сади на ужасном сунцу, иначе неће формирати главу

Посебне карактеристике растућег купуса у Сибиру

Сорте пекинског купуса у Сибиру могу се узгајати у стакленику или на отвореном пољу. Најбољи начин да се биљка иУзгој биљке је стакленик, ту можете вештачки подесити све нивое.

Основни услови за негу пекиншких сорти купуса:

  • правовремено и умјерено залијевање садног материјала;
  • попуштање тла и чишћење корова;
  • дорада;
  • контрола дневне светлости и температуре.

Период када треба сијати сјемење и одржавање биљке почиње у марту и завршава се у августу. Пекиншки купус је рано сазрео и рано добија. Можете узгајати семена када се узму у обзир сва правила за бригу о биљкама.

Садња се обавља коришћењем две врсте сировина:

  • Саднице.
  • Семе.

Ако садите семе одмах, жетву ћете добити много раније. Боље је узгајати саднице у одвојеним посудама како не би оштетили коренски систем током трансплантације.

Могуће је да се берба купуса за сезону неколико пута, када се сетва сјемена у размацима од две недеље након претходне жетве. Пекиншки купус је постројење за дозревање и дозвољава љетњим становницима да беру неколико пута по сезони.

Пекиншки купус мора бити засађен на удаљености од 25 цм један од другог

Размак између садног материјала треба да буде двадесет и пет центиметара. Или посадите семе чврсто, али након појаве другог листа, изрежите редове од слабих изданака. У првим случајевима потребно је проредити тако да слаба биљка не лишава суседне минерале и витамине.

Погодно земљиште за узгој биљкеје плодна са високим садржајем азота и калцијума.Могуће је регулисати стање тла прије садње органским гнојивима и сложеним храњењем.Главно ђубриво се шири пре сетве, али не у процесу раста, како се не би покварио укус биљке.

Коначни принос зависи од пружене неге.Ако има превише светлости и топлоте за биљку, она ће дати све за цветање и пустити стрелице, а неће имати времена да развије воће.

Приликом сијања сјемена одређујете климу вашег подручја.У Сибиру, ово је средина и крај пролећа.У јужним регионима, сјетва се може обавити у првим тједнима прољећа, када се снијег само ољуштио, а мразеви спавали.

​​

С обзиром на то да су климатски услови у посљедње вријеме непредвидиви, најбољи начин за узгој кинеског купуса је стакленик.Тамо можете самостално регулисати осветљење просторије, трајање дневне светлости, температурни режим дана и ноћи.

Брига о пекиншком купусу није тешка, састоји се од нијанси, усклађености са којима гарантује доступност усева.