Како правилно опрати и очистити овчју кожу код куће

Природно крзно од овчје коже данас је доступно многима. Значајна количина ствари које су топле и удобне су из ње. Израђена овчја кожа се ставља на под умјесто тепиха или на кауч као покривач, они праве покриваче у аутомобил и капуте од овчје коже.

Овчја кожа - овчја кожа

Следећи асортиман производа је такође направљен од овчје коже: комплети за игру, коверте за новорођенчад, деке, папуче, шешири. Посебно је потребно издвојити овчје длаке овчје коже или мутона, јер је у увјетима хладних руских зима та ствар посебно тражена. Топла и издржљива, таква зимска одјећа је неопходна.

Овчја кожа је коришћена у антици и сада се користи. Због дистрибуције овог природног материјала потрошачима, поставља се питање како очистити овчју кожу. Овчја вуна има интересантно својство да одбија прљавштину, али је у процесу рада још увијек загађена, те постоји потреба за чишћењем. Пошто је крзно материјал који захтева деликатно руковање, потребно је извршити хемијско чишћење или га опрати компетентно, нарочито ако се све догоди код куће.

Чишћење тепиха од овчје коже

Да би се очистио тепих од овчје коже, није потребна посебна опрема, али је потребно знати редослијед таквог процеса. Стога је сасвим могуће да се ова процедура спроведе код куће. Оутдоорпремаз се преписује у кратком времену и зато је боље да га сами очистите. У том случају, ако је загађење незнатно, можете то учинити без прања.

Довољно је поставити тепих на равну површину, усисати га и покрити скробом. Онда је скроб протрљао руке. Поступак се понавља док се крзно не очисти. Када се то деси, тепих је добро потресен од скроба. Тада чешаљ од чешљеве каше са чврстом хрпом. Такво хемијско чишћење се врши по потреби.

Тепих од овчје коже

У случају да је загађење озбиљно и да постоје мрље, тепих треба опрати. Наравно, не у машини за прање веша. Лако га је направити, али је незгодно, тако да је боље да се производ не доведе у тако лоше стање. Ако се не избегне прање, треба га извршити одређеним редоследом. Процес почиње са водом у кади.

Разблажује се посебним средством за прање крзна. Пре него што почнете да мокро чистите тепих се усисава, елиминишући прашину. Затим се урања у купатило око сат времена. Тепих је потребно повремено обрнути и додати воду ако је мало остало После овог времена, прљава вода се исушује и тепих се испере до чисте воде. Затим се савија и исциједи.

Осушите кожу на равној површини без употребе топлоте. Осушени тепих се може само чешљати. Ово ће распрскати крзно. Важно је запамтити да се пере овчја кожаобичан прашак за прање је неприхватљив, као и да се осуши на неприродан начин.Будући да је тешко физички опрати кожу, боље ју је одржавати чистом и чистом.

Покривачи у аутомобилу

Коришћена овчја кожа и за производњу пресвлака за седишта у аутомобилу.Угодан и топао материјал увијек додаје удобност путовању.Као и сваки други премаз, ова кожа се мора чистити с времена на време, што је веома лако урадити код куће.Само требате знати правила.

Многи возачи преферирају навлаке за седишта у аутомобилу од овчје коже

Постоје два начина за чишћење.Први - уз употребу скроба већ је описан горе.Други укључује влажно чишћење.У ту сврху, било који детерџент намијењен крзненим производима се наноси на крзно уз помоћ спужве ради стварања пјене.Након тога се поклопац мора осушити и исушити.Затим обложите вунени чешаљ.Чишћење које се врши било којим од ових метода омогућава вам да задржите добар изглед производа дуго времена.

Дјечије ствари

Крзно од овчје коже увијек је присутно у дјечјим стварима, јер је то природан и еколошки материјал.Топли комбинезони или коверте за новорођенчад, служе јако дуго и могу да се крећу од једног детета до другог.Због тога дечију гардеробу треба још више очистити, а да не спомињемо чињеницу да су дечје ствари увек и брзо контаминиране.Да бисте их довели у ред код куће, наравно, можете.

У случају комбинезона иликоверта је чувала етикете са препоруком за прање - све је једноставно и само пратите упутства. Ако нема информација, чишћење ће бити мало теже. Прво што треба да утврдите: оперите ствари ручно или у машини за прање веша. Најчешће можете користити машину за прање веша, али само у деликатном режиму прања и уз употребу дечијих производа намењених за вуну.

Коверта за новорођенче на кожуху

Баби шампон се такође може користити за чишћење, али то није пожељно. Па, када комбинезон или коверта имају одвојиву подставу од овчје коже. Тада се врх може лако опрати у машини за прање веша, а њежно крзно - ручно.Такође је важно да се користе дечји хипоалергени лекови . Коверта и комбинезони на кожи су популарне и неопходне зимске ствари за децу.

Цлеанинг Схеепскин Цоатс

Најчешће се наноси кожух од овчије коже. Најбоља опција ако је потребно очистити капут од овчје коже је кемијско чишћење. Када се то из неког разлога не може урадити, потребно је да се све ради код куће. У случају благе контаминације може се користити специјална гумена четка. Нажалост, са јаким загађењем неће помоћи, па ћете морати да оперете ову ствар.

Када је потребно темељито чишћење, потребна је влажна обрада, али, наравно, не прање. Када је у питању капут од овчје коже, морат ћете заборавити на перилицу рубља. Позитиван резултат даје сапуницу, али да се омогући обилно мокроствари су немогуће. Такође помаже у чишћењу длаке од овчје коже и обради паре. Крзнени производи се могу чистити сами или сухо очистити, али поступак треба обавити професионално. Без тога, ствар се може потпуно уништити.