Како правилно дезинфицирати кокошињац? Пилићи

Сваки власник перадарнице се пре или касније пита како се девојчица дезинфикује.У том тренутку је акутно питање о томе која средства се могу користити за третирање просторије тако да је она сигурна за живот и здравље птица.Предност се даје углавном једноставним методама дезинфекције код куће.

Дезинфекција може да се ослободи паразита

Информације у наставку помоћи ће у обради просторија куће од различитих паразита: од крпеља или бува. Препоручује се да се дезинфекција обавља самостално иу присуству професионалаца.

Када је потребна дезинфекција?

Важно је да се редовно предузимају превентивне мере да штеточине не ометају ваше птице.То је због чињенице да су изузетно подложни нападима разних паразита.Стручњаци саветују да се дезинфекционе мере организују врло често, једном у два месеца.Али у стварности, да би се редовна прерада радно-интензивна и енергетски интензивна, у стварности, кућа се дезинфикује само једном годишње од стране власника домаћинстава.Ово није довољно, али је ипак боље него ништа.Ако процедуру организујете још ређе, пилеће буве и крпељи могу постатиредовни и "најбољи" пријатељи птице.

Дезинфекција је такође потребна као делотворно средство у борби против крпеља и буха, и као метода превенције.

Задък треба да се дезинфицира чеси можно

.

Треба признати да никада није савршена чистоћа у кокошињцу. Ова чињеница се објашњава природом птице, аљкавом и непокорном. Распршени производи кокоши раштрканих по просторији само доприносе појави паразита. Стога је важно пратити вентилацију кокошињца. Ако није довољно провјетрен, бактерије се у њему врло активно развијају.

Потребно је уочити минимум превентивних акција које ће штитити кокоши од паразита. Особа која посјети кокошињац треба пажљиво пратити своју одјећу и обавезно обрисати ципеле прије уласка у кућу. Зато што штетници могу користити особу као приступ птицама, крећући се њоме. Што се тиче саме просторије, зидови у њој морају бити покривени вапном.То је вапно које помаже у спречавању појаве крпеља и бува у кокошињцу.Као што је већ поменуто, ово је само минимум акција, јер озбиљан третман простора неће бити довољан.

Важно је да се целу птицу уклони из просторије пре него што је третирамо, није неопходно дезинфицирати кокошињац у њиховом присуству. Препоручује се предузимање таквих мера чак иу случајевима када препарати на паковању садрже натпис о његовој сигурности за пилиће. Занемарите птицунема фармера.У хладном времену, навикли на топлину пилетине требало би да се преселе у одговарајућу дневну собу.Морат ћемо патролирати, али ова мјера је важна за здравље становника кокошињца.У идеалном случају, третман треба спроводити у лето или у топлом пролећу да не би тражили додатни простор.

Дезинфекција кокошињца је сложен процес који се састоји од неколико фаза, стога, да бисмо разумели читаву процедуру, детаљно ћемо испитати сваку фазу.

Чист кокошињац је здрава популација

Прва фаза је припрема

Ова фаза укључује припрему специјалне одеће и обуће којаштити вас од хемикалија које се прскају у затвореном простору, као и од самих паразита.Уосталом, и они су штетни за људе.Сигурно ћете морати да носите гумене рукавице да заштитите деликатну кожу на вашим рукама.Осим тога, требат ће вам респиратор како не би удисали отровне паре. Пре прераде, целу кућу пилића треба пажљиво уклонити - обратити посебну пажњу на то, јер се крпељи и буве могу сакрити испод постељине, унутар пукотина на дрвету, под пилећим изметом.

Друга фаза је прање

Темељно чишћење просторије укључује прање цијеле перадарнице.Потребно је обратити пажњу на зидове, огранке, под, па чак и на плафон.Ниједан кутак не би требао остати нехигијенски.У овој фази треба обратити пажњу на састав детерџената, препарати не смеју да садрже јаке токсине.Током дезинфекције биће доста хемикалија.Уместопонекад се препоручује да се детерџенти за прање једноставно разрјеђују водом за прање јабуковим оцтом. Вапна на зидовима је потребно опрати. Тек након потпуне дезинфекције потребно је поново наносити креч на зидове и нову постељину.

Все части на копито со темељно опрани.

Главна фаза је дезинфекција

Дезинфекцију можете безбедно обављати код куће, а да за то не позивате специјалисте. Ви бирате само оне лекове који су најефикаснији. Неки власници перади једноставно перу кокошињац јабуковим оцтом, али је потврђено да су такве мере више припремне и превентивне него стварне методе за борбу против паразита. Овај третман оставља вашу кокошију практично незаштићену. Постоји опасност да у будућности птице заразе инфекцију.

Један од најпознатијих и прилично несигурних метода за прераду кокошињца је употреба формалина. Бирајући формалин за дезинфекцију код куће, пилиће стављате на одређени ризик.

Међутим, треба признати да је формалин снажан и ефикасан агенс за контролу штеточина. Током прскања треба носити заштитно одело, тако да његове хемијске особине не штете кожи.

​​

Штавише, потребна вам је гасна маска - формалин има изузетно оштар и страшан мирис, дисање је опасно по здравље. У неким земљама ова супстанца је чак забрањена за употребу код кућењегове опасне хемијске карактеристике.

Блеацх се ефикасно бори против паразита

Још један не мање опасан начин борбе против паразита је избељивач. Она је третирана цијелу собу и дуго је остала на поду кокошињца. Птице могу бити угрожене јер клор није сигуран за употребу. Али за један дан бјелило не помаже, па га морате оставити у присуству кокошака.

Неки народни рецепти су много лојалнији птицама. Не морате купити специјализоване алате у продавницама. Неки власници кокошињаца саветују мешање хлороводоничне киселине са манганом по стопи од пет према један. Овај раствор у било ком јелу треба оставити пола сата у кући. Након тога, потребно је само проветравати просторију, а птице се могу поново населити до њихових ранијих места.

Други народни лек се састоји у третирању простора са раствором јода. Јод се узима из пропорције од десет грама на двадесет метара кубичног простора.

Додаје се алуминијумски прах - 1 г и 1,5 мл воде. За такву дезинфекцију не треба чак ни уклањати птице из просторија, већ се након обраде емитује.

Могу се купити специјалне припреме, у одређеном смислу још профитабилније:

  • Препарати садрже много компоненти, у складу с тим њихов спектар дјеловања је прилично широк. Осим тога, они дозвољавају да неколико месеци забораве паразите након прве дезинфекције.
  • Припреме су званично регистроване, а купац може лако проверити сертификате о квалитету.Можете прочитати правила употребе и нежељене ефекте.Бићете у могућности да правилно израчунате дозу користећи инструкције приложене у пакету.

Међу овим лијековима су и неки фаворити.То су Монклавит, Глутек, Бацтерициде, Вироцид.Најпогодније је користити лијек под називом "Вирициде".Птице не ометају третман просторије овим алатом.Осим тога, Виротз не треба испирати из зидова и пода, јер није отрован у природи.Лијек се прска по кокошињцу и почиње с радом.

Да ли је јод сигуран дезинфицијенс

Позовите стручњака или га сами обрадите?

Не можете губити вријеме и позвати стручњака да обради собу.Међутим, одмах треба рачунати да ћете морати да будете темељно потрошени у финансијском смислу.Специјалиста ће дезинфиковати у складу са свим установљеним стандардима.Међутим, професионалне услуге коштају неколико хиљада рубаља.Дакле, морате направити избор, дезинфекција кокошињца је или финансијска или временска.Међутим, неопходно је за здравље и безбедност птица.