Како посадити сјемење скуасх у отвореном тлу тиквице

Правила садње тиквице је важан тренутак у збрињавању садног материјала.Да би тиквице биле добре за жетву, потребно је да обезбедите одговарајућу негу поврћу.

Будућа жетва тиквица зависи од тачности садње

Како посадити тиквице?

Тиквица је непретенциозна биљка која брине добро и реагира одговорно на присуство свјетлости и топлине.Тиквице могу расти у зони сјене ваше парцеле, али количина жетве ће бити много мања.Можете сијати сјемење у отвореном тлу или узгајати метод садње биљака.Време за садњу семена на парцели је регулисано у зависности од климатских услова, пошто биљка реагује на топлоту, тек након што се температура подигне изнад дванаест степени, тиквице се могу засадити на парцели.

Добро време за слетање после двадесетог маја, када ноћу нема јаког мраза. За сваки случај, потребно је посијати сјеме у отвореном тлу, покривајући подручје фолијом.Да бисте сачували стање садње, биљку боље посадите без трансплантације.Ако се сјеменке узгајају садницама, боље је сијати их у тресетне чаше, као и пресадити тиквицу заједно с њима.

Да се ​​посаде тиквице у отвореном тлу:

  • узети осветљено подручје за тиквице;
  • немогуће је засадити тиквице на мјесту гдје су претходно узгојени краставци или сродни усјеви;
  • ранијесадњу земље се храни компостом, хумусом;
  • растављају седамдесет центиметара.

Садња семена сквоша са семенама подразумева иницијално намакање материјала за садњу пре садње на месту.Намакање омогућава клијање семена тиквица.Потребно их је ставити у влажну газу и држати неколико дана да би се набрекле.Такође припрема за садњу семена укључује намакање у раствору соли како би се идентификовале празне сјеменке и третман са мангановим раствором за дезинфекцију.

Садња семена се врши на влажном тлу, дубине три центиметра.Свака бунар је намењена за пет семена.Након што се појављују клице, уклоните све осим две јаке.

Под тиквици треба да изаберете најсветлије место на земљишту

као семе.Захваљујући начину узгоја садница, жетва тиквица се може добити у ранијим периодима.Када су саднице већ пресађене у отворено земљиште, оне га дају у хладу.Земљиште исправно у вечерњим сатима или у облачно вријеме.Залијевање трансплантираног поврћа треба вршити свака два дана.Смањити учесталост наводњавања треба ако су климатски услови суви.

Сетва семена за растење садница почиње у априлу.Семе треба садити на плодном тлу, правити самостално или купити у продавници.

Како би правилно узгајали семена за саднице, они се постављају у осветљенетамо, неће се растегнути.Влажност земљишта треба да буде средња, тиквице не смеју прелити.Заливање је важно када се вода инфундира на собној температури.

Садница тиквица треба да буде на добро осветљеном месту

Седам дана пре пребацивања садница на локалитет, гаси се неколико дана.Да би се постигао добар принос тиквица, складиштење биљке треба обавити на температури од двадесет пет степени.Залијевање тиквица на отвореном тлу треба бити једном у седам дана, ако је одлучено да се посади на пјесковитом тлу.

За садњу на густој земљи, препоруча се да се залије сваких десет дана.За попуштање парцеле може бити на малој дубини, како се не би покварио коријен.

Једна и по касније, након што тиквице уђу у фазу цветања, можете сачекати жетву тиквица.Тада ћете добити младу биљку са меком кожом.Садња биљке на отвореном простору није тешка, узгајање тиквица је лако ако су задовољени основни увјети његе: правилна садња, залијевање и гнојење.