Како одредити пол гвинеје? Гуинеа Фовл

У природи се налази значајан број пасмина бисерки, али само оне редовне постају домаће. Чим је дошло до припитомљавања, ова птица се почела појављивати у људској економији. Ако је дошла жеља за узгојем таквих птица, онда прво морате имати двадесет процената пртљага знања. Како изгледају и под од бисерке.

Са неким знањем није тешко разликовати пол гесара

Бисерке се често називају краљевским птицама.Они нису луксуз на фармама, већ профитабилан посао.Мало је информација о таквој птици, а фармери имају довољно питања. Једна од главних је како препознати мушкарца и женку. Објасните, само не радите, морате се упустити у властиту идеју о томе.

Посебне карактеристике

Ако на фарми има најмање 5-10 бисерки, како знате гдје је мушко и гдје је женско? Тешкоћа је присутна, јер су скоро сви слични једни другима. Да не би потрошили на ово додатно вријеме, морат ћете погледати сваког појединца и доћи ће до разлика. Прво, то је величина, ако је једна од птица два килограма већа од друге - мужјака. Ово се значајно разликује од других животиња, али се у стаду постепено лако навикава на овај образац.

Остаје питање како разликовати птице ако су све исте. Паника се не исплати, јер птице имају разлике, оне су специфичнеманифестације, знајући да ће све бити лако.

Разликовање пола кокоши: а) - мушке главе, б) - женске главе

Кљуном и главом

Могу се чути од фармеракоји немају искуства развода таквих птица, да је важна карактеристична манифестација способност да се носе јаја, то јест, жена може, али мушкарац не.Ово треба сматрати површним препознавањем, а ако постоји потреба да се птица одржи у удобности и прими потомство, онда морате бити у стању да одредите пол и друге податке.

Важна карактеристика је глава, односно њена структура.Прво што треба да погледате је кљун. Женка је чиста кљуна, која се не може рећи за мужјака, има велику величину, згуснуту и ​​растућу. Испоставља се да овај други увијек удара особу.

Надаље, бундева имају чешаљ који изгледа другачије у зависности од пола.Разлика, примјетна је, потребно је пажљиво погледати птицу, али постоје појединци који имају ову карактеристичну особину израженију.Мушки грб је велик и враћа се назад, што омогућава да се издвоји из стада.Због тога, визуелно овај део изгледа увећан.

Када хода, ова птица, у зависности од пола, има различите главе, цари је држе мало испред - “надутост” и претња.Међутим, супротни пол увијек га држи строго вертикално, не нагињући се у било којем смјеру.Ако се то примијети, потешкоће у одређивању пола ће нестати.

Мужјак гвинеја нагиње главу напред док хода

Спрж под кљуном

Ако пажљиво погледате цесара, није тешко примијетити израслине испод кљуна, оне се зову и наушнице. Ова манифестација се назива лепотом птице, али, и за људе, ово је важан део, јер постаје друга разлика.

Код мушкараца, овај раст ће бити грубљи, тј. Меснат и светао. Тешкоће уочити такву наушницу испод кљуна неће бити тешко.

За жене, овај накит ће постати уредан и мали. Опет, такве разлике су само код младих, као и код жена током времена, овај раст постаје грубљи и постаје сличан сличности мушком роду птице. Разликовати више зреле бисерке по тој основи не може се добити од фармера без искуства.

Женска кобила има мале наушнице

Гласовна функција

Прије него што дође до таквог домаћинства, свака особа би требала знати да бисерке плачу. Ово се дешава стално и гласно, према стручним фармерима, ово је једини негативан резултат код ових птица. Али, то без напора, помоћи ће да се одреди појединац о томе који секс гласује. На основу тога, то се не дешава брзо, учећи да видимо разлике између бисерки, мораћете да извршите неке радње:

  • Пратите понашање птице.
  • Слушајте звук.
  • Обратите пажњу на то како се птица понаша.

Тек након тога постаће јасно да женка "пева" њежније и лојално од свог противника, који објављујесагласност са праском, осим што је овај звук пуцао, а не мелодичан.Главна разлика је присутност бакалара.Ако слушате певање женке, онда изгледа као ова комбинација - "И-А-А".

Ако је дозвољено посматрање ове животиње, постоје и визуелне разлике у понашању. Цезари увијек ходају по дворишту својим главама и реповима, покушавајући да покажу колико надмашују све који их окружују.Женке, обрнуто понашање, више земаљско и скромно, увијек су "заузете" нечим.Сада није тешко наћи пуно информација о овој птици, не само у штампаној форми, већ и видео, гдје је све то демонстрирано, захваљујући томе, лако је стећи искуство прије него што се на фарми појаве бисерке.

​​

Са неким вештинама, могуће је разликовати пол код пилића

Такође постоји идеја да се тромесечне особе не могу разликовати, али то није тачно ако има неке идеје иразумевање птица, све ће испасти.Неке пасмине се углавном разликују по боји перја.Ако је земљорадник искусан, онда је у стању да одреди старост једног дана, где је кокош, и где не.И шта је тајна?Гениталије птице, тј. Њихов изглед.Према таквим људима, овај метод је најпогоднији у тренутку када се други не могу користити.

Код мушкараца, полни орган је добро развијен, тј. Испружен је у облику мале гомиле.Али, ове птице су стидљиве.Ако се преглед врши у опуштеној атмосфери, онда птица неће бити под стресом због вашег додира и палпације.Лагано, без наглих покрета, доведите рукумала пилетина, узми.Након што је рекао, реп и пажљиво раширите клоаку.Ако је дјечак, онда ће се појавити гомила, што је доказ рода.Ако узмеш женско, онда се ништа неће догодити.

У таквим тренуцима секса, нежно га ударите тако да он схвати да му ништа не пријети.Поред тога, корисно је за њих да толико желе, јер се циркулација крви побољшава у целом телу.

Ако особа нема искуства са овом птицом, овај метод није најбоље користити.Да не оштетите бисерке.Али постепено бринући се за птицу, разумевање многих особина ће нестати, а већ се неке ствари могу урадити без потешкоћа.Стекавши искуство, неће бити проблема у одређивању пола животиње, а фармер ће моћи лако да зна где је то без икаквог додатног посла.