Како одредити дане који су погодни за садњу парадајза Томато

Повољни услови за садњу парадајза је песковито земљиште са ниским нивоом киселости.Ако потребни услови немају никакве везе са карактеристикама вашег тла, биће потребне додатне мере за негу како би се омогућила култивација парадајза у вашем подручју.

Да би се добила добра сорта рајчица, морате их посадити на време

Правила садње за парадајз

Најбоље време за припрему земље за парадајз је јесен,Тада се на сваки квадратни метар наноси четири килограма ђубрива.метарАко се одлучи да се у пролеће одржи обрада локалитета, у органска ђубрива се додају суперфосфат и калијум.

Као средство за негу парадајза, врхови се препознају, а користе се за држање инсеката даље од садног материјала.Врхови у свежој и осушеној форми се мешају са водом да би се унели у инфузију, након чега се додаје сапун.Овај раствор се третира биљком кроз спреј.

Садња парадајза треба да буде након завршетка последњег пада пролећа. Ово поврће је нетолерантно на климатске промјене.дакле, не би требало да пожурите са слетањем.Ниске саднице парадајза се саде у земљиште тако да су видљиви само листови.

Парадајз који одраста засађен је клиновима на које је биљка везана тако да не умре.И то ће се сигурно десити без такве мјере у њези.

Негапарадајз обухвата мере:

  • заливање;
  • чишћење корова;
  • попуштање тла;

Како рајчица расте, морате погледати пожутјеле и осушене дијелове биљке и уклонити их.тако да не ометају развој здравих подручја.Уклањање листова треба обавити у сухом времену тако да се гранична површина брже одлаже.За слаби парадајз укључите третман урее.

Осушени листови треба одстранити из чесме рајчице

Вријеме за садњу

Парадајз се узгаја у двије фазе, прво се сади у стакленику за саднице,и онда се ова садница пресади у отворену земљу.Садња семена врши се од фебруара до марта.

Други и најтежи и важнији је пренос садница на отворено земљиште.Погодан период је од маја до јуна.Потребно је да се парадајз посади на време тако да тренутак њихове зрелости и приноса падне на топле вечери.

Чудно, али засадити парадајз је веома популаран у складу са препорукама лунарног календара.Слетање се врши у зависности од фазе Месеца и знака зодијака у коме се налази.

Није потребно укључити се у слијетање првих неколико дана након новог и пуног мјесеца.Ови периоди су погодни за чишћење корова, али не и за садњу.Садња парадајза се обавља у време раста месеца.Да не би губили време са временом слетања, купите лунарни календар, који ће показати време потребно за слетање.

Ако се растући месец не поклапа са оптималним временом за садњу или сетву семена,вођени знацима зодијака. Погодни знакови за садњу парадајза су Јарац, Шкорпион и Вага. За разлику од Месеца у Стрелцу, ово слетање ће дати лошу жетву.

Повољни дани садње рачунају се на основу календарске препоруке, оптималног времена за садњу парадајза у складу са климатским условима. Можете затражити помоћ од искусних фармера и питати их на које сретне дане се сади.

Месец в Шкорпион - добро време за засадаване на парадајз

Густина садње

Да би богатство парадајза било богато, није довољно одредити повољне дане, морате знати како их посадити како не би били натрпани.

Повољно време за садњу садница парадајза је јун. Саднице ће бити јаке ако су засађене постојећом цвјетницом.

Парадајз се може посадити на следеће начине:

  • У реду: дугачак шездесет центиметара и широк двадесет и пет.
  • Двоструки: осамдесет заједно са дужином од шездесет центиметара и тридесет ширине.
  • Пар садница на једном месту: педесет педесет и деведесет.
  • Две линије са траком: четрдесет линија између линија; између линије и рупе је двадесет пет; пролаз је педесет.

Повољни дани за садњу и начин постављања садница на градилиште првенствено зависе од климатских карактеристика региона и локације за одлагање. Исто тако, повољни дани повезани су са сортама парадајза. Да би слетање било ефективно у одабраним данима, потребно јепосадите парадајз тако да имају довољно топлоте, светлости и ваздуха.

У препуним или широким подручјима, парадајз ће се савити или дати слабу културу.